Az Indianát fogadja a Cleveland, javítana az OKC

Paul George LeBron James ellen - Sacramentóban a Thunder, Milwaukee-ban a Rockets - a javuló Brooklynt fogadja a Clippers

 

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers 01:00

A Cavs tegnap LeBron James nélkül gyenge játékkal kapott ki Washingtonban, a Pacers pedig saját közönsége előtt maradt alul a Portlanddel szemben – mindkét csapat back-to-backből érkezik tehát. A hírek szerint James már pályára léphet, és hazai pályán mindenképpen erősebb a Cleveland, ráadásul nem is igazán fér bele nekik az újabb hiba – játékban azonban mindenképpen javulniuk kell, főleg ami a támadást illeti. Az Indianánál Paul George gyenge estéjével együtt is hullottak a pontok, és összességében együtt is van a gárda, ha PG visszatalál az utóbbi hetekben mutatott formájához, lehet is keresnivalójuk – az ő különcsatája Jamesszel, George Hill védekezése Irvingen és Myles Turner játéka is fontos faktor lehet a találkozón.

Washington Wizards – Philadelphia 76ers 01:00

A Wizards az All-Star szünet óta megindította a hajrát a playoffért, és a tegnapi Cavs-verés bizonyára jót is tett a csapat önbizalmának – a Philly ellen természetesen kötelező számukra a győzelem. A vendégek nem ismernek elveszett meccset, és bármilyen lehetetlen helyzetből képesek felállni, de főleg védekezésben nem egy szint jelenleg a két gárda – igaz, három napja Philadelphiában viszonylag szoros meccsen tudott csak győzni a fővárosi gárda. Ezúttal nem hibázhatnak Wallék, egy győzelemmel ráadásul egészen közel kerülhetnének a keleti nyolcadik helyhez.

Boston Celtics – Utah Jazz 01:30

Nagy csatára van kilátás, hiszen bár tíz napja simán nyert a Jazz, azóta ismét elkapta a fonalat a Boston, hazai pályán pedig parádés Brad Stevens csapata – sorozatban tíz meccset nyert meg saját közönsége előtt a Celtics. A Jazz ellenben kicsit megtorpanni látszik, az előző két meccsüket elvesztették, és sem elöl, sem hátul nem kellően stabilak, ráadásul a hazai pálya sem őket segíti. A kérdés a bostoni védekezés lesz, ha kellően agresszívek tudnak lenni Bradley-ék, akkor ők számítanak esélyesnek, de ehhez a festékben is masszívnak kell lenniük a Favors-Gobert párossal szemben. A visszavágás vágya mindenesetre őket fűti…

Milwaukee Bucks – Houston Rockets 02:00

A Houstonnál körülbelül semmi nincs rendben a morállal és a csapat körüli dolgokkal kapcsolatban, ezt pedig a pályán nem tudja ellensúlyozni James Harden egyszemélyes gépezetként – Szakáll ugyan remekel, mellé maximum Howard, illetve jobb estéken egy-két kinti dobó (Ariza, Beverley) tud fellépni. A kellő intenzitás továbbra is hiányzik belőlük, igaz ezzel sokszor így van a Milwaukee is – Middletonék azonban hazai pályán más szintet képviselnek. Kérdés, hogy Monroe mire megy majd Howarddal, illetve hogy a Rockets kinti dobásai mennyire ülnek majd, de jó csörtét hozhat az említett Middleton és Harden összecsapása is – ugyan alapvetően tehetségesebb a Houston, otthon egységesebb és koncentráltabb lehet a Bucks.

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 03:00

A Memphis a Phoenixben elszenvedett vereség után igyekszik javítani, amire minden esélye meg is van, mert a Denver nincs túl acélos formában – igaz, ez náluk nagyon gyorsan változhat támadásban és védekezésben is. A Grizzlies az utóbbi időben főleg gyengébb csapatokkal találkozott, és jórészt meg is tudta őket verni, de kérdés, hogy valójában mit ér ez az együttes ebben a formában – az biztos, hogy támadásban megvan a tűzerő, a védekezés viszont nem az igaz, főleg Tony Allen nélkül. Ha a Nuggets elkapja a ritmust, otthon jó esélyeik lehetnek Fariedéknek, főleg ha Randolph-ot és Conley-t limitálni tudják valamennyire, Gallinari hiánya azonban nagy vérveszteség lehet támadásban.

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 04:00

Az OKC drámai körülmények között kapott ki a GSW-től, de Sacramentóban már nincs mese, hozniuk kell a győzelmet – egyéb esetben a Clippers erősen megközelítheti őket a tabellán, főleg, hogy csütörtökön az Oracle-be látogatnak. A két csapat közötti különbség nyilvánvaló, az érdekes kérdés lesz, hogy amikor Kanter lesz fent a vendégeknél, akkor hogyan lassítják le Cousinst, de a center egymaga biztosan nem tudja túldobni a Durant-Westrook párost – főleg úgy, hogy előbbi hatalmas formában van. Védekezésben egyik fél sem remekel, így sok pontra számíthatunk még úgy is, hogy Rajon Rondo játéka kérdéses a hazaiaknál – a Thunder „örömére” a helyét egy Curry veheti át…

Los Angeles Clippers – Brooklyn Nets 04:30

Az utóbbi hat meccsen Chris Paul már a Clippers első számú pontszerzője, és most is tőle várhatjuk a nagy estét, főleg úgy, hogy a Netsnél egyes poszton azért akadnak kérdőjelek. Joe Johnson távozása viszont egyelőre nem látszik meg a gárdán, a Lopez-Young páros hozza magát, és Bogdanovic át tudta venni a veterán kiscsatár helyét a kezdőben, így a Brooklyn az előző két meccsét meg is tudta nyerni, méghozzá meglehetősen potens játékkal. Ennek ellenére ha megszokott védekezését hozni tudja a Clippers, akkor azért Redickék az esélyesek, ráadásul valószínűleg visszatérhet a rotációba Austin Rivers is – a Nets esélye leginkább a palánk alatt lehet ezúttal is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus