Az OKC nyert Miamiban, négynél jár a Spurs

Durantéknek nem ment a dobás, de nem zavarta őket, Leonard újabb jó meccsével sorozatban negyedszer győzött a bajnok

Bár két sztárjának nem ment a dobás, a Thunder a hajrában legyőzte a Miamit az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keddi játéknapján. A másik mérkőzésen a címvédő Spurs Kawhi Leonard vezérletével nyerni tudott Denverben – lássuk a részleteket!

Miami Heat – Oklahoma City Thunder 86-94

Az eladott labdák tették tönkre a Heatet. Pontosan úgy alakult a meccs, ahogy Erik Spoelstra megálmodta – ugyan néhányszor átrohant rajtuk a Durant-Westbrook páros, de ketten együtt összesen öt büntetőt harcoltak ki és 0/10-zel végeztek a triplavonalon túlról. Viszont nem tudtak vigyázni a játékszerre a hazaiak, 21 alkalommal szórták el a labdát, amiből 22 pontot szerzett a Thunder, ezt pedig nem tudták ellensúlyozni. Az utolsó negyedben is végig közel jártak, de az összes olyan dobásukat, amivel egyenlíthettek, vagy vezethettek volna elrontották, az utolsó három percben pedig az újabb labdaeladások véget vetettek a meccsnek.

Durant és Westbrook gyenge napja is elég volt. Mindkét klasszis megállt 19 pontnál, Durant 9/24-gyel dobott mezőnyből és 0/8-cal a triplavonalon túlról – igaz, 8-8 pattanó és gólpassz, illetve 4 szerzett labda is került a neve mellé. Westbrook (8/17 mezőnyből, 10 pattanó, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés) sem szórta meg magát, de Adams-ék palánk alatti munkájának köszönhetően 12 támadópattanót szedtek le – ennek és a sok szerzett labdának köszönhetően 92 dobást vállalhattak a Miami 68 kísérletével szemben, ami elképesztő különbség.

Whiteside megsérült. A Miami semmiből előkerülő centere  ma is jól kezdett, 5/5-ös mezőnymutatóval 11 pontot szórt már az első félidőben – aztán egy rossz leérkezés után kiment a bokája és nem tért már vissza. A hírek szerint nincs törés vagy szakadás, de Charlotte-ba nem repül a csapattal.

A Heat legjobb dobói: Wade 18, Bosh 16/3, Whiteside 10
A Thunder legjobb dobói: Durant 19, Westbrook 19, Jackson 16/6

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 99-109

Leonard ismét bizonyított. A Spurs mindenese eddig hozza magával a győzelmet, visszatérése óta négyből négyet nyert csapata. Ma is remekelt, 17 pontja mellé 15 lepattanót gyűjtött be, az utolsó negyed elején két nagyon fontos triplát süllyesztett el – emellett szokásos védekezésére sem lehetett panasz.

Fontos pillanatokban szilárd maradt a bajnok. A Denver végig tapadt a vendégcsapatra, ezért nagy szükség volt Tim Duncanre, aki a második félidőben ellenállhatatlanul kosarazott – mind a 16 pontját a nagyszünet után szerezte. A harmadik negyed végén kicsit megléptek ellenfelüktől a texasiak, majd amikor megindult volna a Denver, jött a két Leonard-tripla és egy 11-2-es futás. A hajrában ismét közel került a Nuggets, de a rohanást két perccel a vége előtt Parker állította meg egy hármassal, ezzel pedig végleg lezárta a meccset a címvédő. Érdemes kiemelni, hogy hatan érték el a tíz pontot náluk, köztük Baynes, aki 15-ig jutott 3/3-as mezőnymutatóval és 9/9 büntetővel.

Faried nagy meccse kevés volt. Elöl jól működött a Denver, köszönhetően elsősorban az erőcsatárnak, aki 26 pontot (9/17 mezőnyből, 8/12 büntető) és 14 lepattanót tett hozzá, Duncanék nem tudtak vele mit kezdeni egész este. Mellette Afflalo is beszórt 21-et, ismét jól játszott az újonc Nurkic (10 pont, 9 pattanó), de Lawsont nagyon megfogta a Spurs (2/6 mezőnyből, 4 pont), ezt pedig a döntő pillanatokban megérezte a csapat.

A Nuggets legjobb dobói: Faried 26, Afflalo 21/9, Chandler 11
A Spurs legjobb dobói: Parker 18/3, Leonard 17/9, Duncan 16

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus