Az Oracle-ben kellene kimásznia a gödörből az Atlantának

Tovább nyújtaná győzelmi szériáját a GSW - New Yorkba látogat az OKC - a Charlotte-ot fogadja a Memphis - kötelező előtt a Toronto.

 

Washington Wizards – Sacramento Kings 01:00

A Kings idegenbeli back-to-backet vív, a gárda tegnap legyőzte a Brooklynt, míg a Wizards továbbra sem tud úrrá lenni a helyzeten és felzárkózni – otthon, pihentebben most hozniuk kéne ezt a mérkőzést. A fővárosiaknál természetesen a Wall-Beal kettős a kulcs, a vendégeknél pedig Cousins, kérdés, hogy a hazaiak mennyire tudják megoldani a festékbeli problémáikat, illetve hogy Matt Barnesék mennyire tudnak stabilak maradni a periméteren. Mahinmi visszatért a Washingtonhoz már, benne nagyon bíznak ötös poszton, de elsőre sok hasznosat még nem tett hozzá.

Toronto Raptors – Philadelphia 76ers 01:30

A Sixers tegnap nagy csatában maradt alul a Cavs ellen, ez pedig tönkreteheti a mai meccsüket is – egyrészt a back-to-backen hiányozni fog Embiid, másrészt a többiek is fáradtabbak, mint a Toronto játékosai. Embiid nélkül jóval gyérebb a támadójáték, úgy pedig nehéz lesz tartani a lépést a 108,3 pontot átlagoló Torontóval, ahol DeMar DeRozan továbbra is 30 felett termel, és egy kisebb gödör után meg is nyerték az előző két meccsüket. Otthon ez most kötelező a Raptors számára.

New York Knicks – Oklahoma City Thunder 01:30

Érdekes meccs lehet, a Knicks otthon nagyon erős és sorra nyeri a meccseit, az OKC pedig elég hullámzóan teljesít, de Russell Westbrookot nem nagyon tudják megállítani az ellenfelek: hét tripla-duplánál tart már idén, és kevesebb mint egy lepattanó hiányzik neki ahhoz, hogy ezt átlagolja. A kérdés, hogy védekezésben mit hoz most a csapat, és hogy Westbrook bevonja-e Oladipót rendszeresen a játékba, ha igen, akkor általában hatékonyan működik a gépezet. A New Yorknál is egyre hatékonyabbak a kettő-kettők Rose-zal, de főleg a védekezés lesz kérdés, hogy mennyire tudják a Westbrook-Adams pick-and-rollt levédeni – ha ez menni fog Porzingiséknek, akkor jó esélyeik lehetnek.

Miami Heat – Boston Celtics 01:30

A Heatnél továbbra is hiányzik a komplett hátvédsor, sőt, most már Dion Waiters is feliratkozott a listára, pedig az utóbbi két meccsen ő kulcsfontosságú volt a csapat jobb támadójátékához. Ha ő sem tud pályára lépni, túl sok mindenben nem reménykedhet Erik Spoelstra csapata, a Celtics pedig ugyan kikapott a Spurstől, de javuló formát mutat, egyre inkább összeáll a gépezet. Horford és Crowder visszatérése óta egyre jobb a játék, sokat javult a védekezés, így most a fő kérdés az, hogy végül ki tud pályára lépni a Heatnél, és mennyire tud érdemi támadójátékot bemutatni a hazai csapat. Whiteside szerepe most is fontos lehet, egyrészt Horford ellen, másrészt a betörő Thomasék „levadászása” szempontjából is.

Memphis Grizzlies – Charlotte Hornets 02:00

A Memphisnél Zach Randolph játéka kérdéses még mindig, míg a vendégeknél többen is hiányozhatnak: Batum, Belinelli és Marvin Williams sem teljesen egészséges, mindegyikük komoly érvágás a Charlotte számára. A Grizzlies a Heat elleni meglepő vereséget leszámítva most már meccsek óta meggyőző, és most is ők számítanak inkább esélyesnek, ha Gasol és Conley folytatja parádés játékát – az irányító csatája Kemba Walkerrel igazi csemegének ígérkezik. Itt el is dőlhet a találkozó, de ha a felsoroltak hiányozni fognak a Hornetsből, akkor egyébként is borzasztóan nehéz helyzetben lesz Steve Clifford csapata.

Minnesota Timberwolves – Utah Jazz 02:00

George Hill visszatérése nagyon meglátszik a Jazz játékán, a ligaelit védekezés mellé hatékony támadójáték is párosul, és a gárda meg is nyerte előző két mérkőzését, így magabiztosan várhatja ezt az összecsapást is. A Minnesotánál bőven van még min dolgozni, továbbra is folyamatosak a leolvadások, a védekezés nem az igazi, támadásban pedig be tudnak csődölni a fizikális játék ellen – a Jazztől márpedig biztosan ilyenre számíthatunk. Thibodeau még az ideális csapatát is keresi, legutóbb például Tyus Jones volt az irányító a negyedik negyedben, amíg Rubio és Dunn a padról figyelte az eseményeket…

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 04:30

Gödörben van a Hawks, kár ezt tagadni, az együttes az utóbbi hat meccséből ötször kikapott, tegnap az erősen tartalékos Lakers otthonában maradt alul tizenöt ponttal – ennek másnapján nem túl jó ellátogatni az Oracle-be. A GSW pihentebb és egészen elképesztő támadójátékot produkál, Curry-ék kintről-bentről büntetnek, az Atlantának kategóriákat kell javulnia minden téren, ha partiban akar lenni. A vendégek esélyei a palánk alatt lehetnek, hiszen a Howard-Millsap páros lepattanóiban bízhatnak, ez gyenge pont a Warriors játékában – csak éppen tegnap a Lakers is simán verte ebben Budenholzer csapatát…

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus