Az óriások kioltották egymást, Harden aratott!

Mára virradóra 11 mérkőzést rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ahol a nap rangadóján elvérzett a ligaelső Indiana Pacers a nagyon feljövőben lévő Houston Rockets otthonában, míg Paul Pierce második bostoni visszatérése Brooklyn-vereséggel végződött. A Dallas előbb 30 pontos előnyt adott le a Portland ellen, majd végül mégis nyert, a Memphis pedig Chicagóban védekezte le a hajrában a Bullst, így még közelebb jutott a rájátszáshoz. Al Jefferson továbbra is élete formájában kosarazik, a Nuggets és a Lakers találkozóján 260 pont és 66 gólpassz született, a New York pedig ritkaság számba menő kiütéses diadalt aratott. Jöjjenek a részletek!

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 77-85

Összeomlott a Bulls. A harmadik negyed vége előtt még hét ponttal vezettek a Bikák, innentől azonban beindult a Memphis, zsinórban kilenc pontot szereztek és 15-2-es futással zárták le a játékrészt, amivel átvették a vezetést és nem is adták ki a kezükből. A negyedik negyed végén is lefagyott a Chicago, az utolsó bő három percben nem szereztek kosarat, ezzel pedig nem maradt esélyük a győzelemre.

Ha a saját fegyvered fordul ellened. A Chicago a liga legjobban lepattanózó csapata, ezúttal azonban nem tudtak uralkodni a palánk alatt, 34-32-re a Memphis nyerte ezt a harcot, ráadásul 11-6-ra hozta a támadólepattanókat is.

Domináltak a cserék. Az első félidőben a Bulls padja 20-19-re, a Grizzlies padja pedig 18-17-re múlta felül a kezdő ötösöket, a találkozó végére a Memphis cseréi 15/24-es mezőnymutatót produkáltak – ehhez nagyban hozzájárult Mike Miller (5/8 mezőnyből, 4/5 tripla) és Kosta Koufos (6/8) remeklése.

A Bulls legjobb dobói: T. Gibson 18, Noah 15, Augustin 14/3
A Grizzlies legjobb dobói: M. Gasol 18, M. Miller 14/12, Conley-Koufos 12-12

 

Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers 101 - 92

Megmaradt a momentum. A Bobcats kihasználta, hogy a Pacers legyőzésével lendületet szerzett egy rossz sorozat lezárta után, a 28 pontos, 7 lepattanós, 3 blokkot kiosztó Al Jefferson Gerald Henderson távollétében is újabb fontos sikerhez segítette hozzá a Charlotte-ot.

Irving extrái nélkül nem megy. A vendégek az 1/1-es Anthony Bennett újabb nullázását, valamint Anderson Varejao hiányát leszámítva mindenkitől kaptak segítséget csapaton belül, de Kyrie Irving (13 pont, 17-ből 5 mezőnyből, 5 gólpassz) gyengélkedése kifogott a clevelandieken.

Kemba Walker bizonyított. A Bobcats irányítója 20 pontos, 14 gólpasszos dupla duplájával lejátszotta korosztálytársát és riválisát, Irvinget, Al Jefferson benti villogása mellett ez volt a kulcs a végig magabiztosan játszó hazaiak számára.

A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 28, Walker 20/3, Douglas-Roberts 14/12
A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 19/3, Deng 19, Hawes 13/3, Irving 13

 

Toronto Raptors - Sacramento Kings 99 - 87

Egymással cserélő csapatok sima meccse. A harmadik negyedre már eldöntötte ezt a csatát a Rudy Gay-t (15 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda) pár hónapja Sacramentóba elküldő Raptors, melyben a Kingstől megszerzett Patrick Patterson 15 ponttal és 6 lepattanóval zárt, valamint a Gay megüresedett helyét betöltve kezdő Terrence Ross hat sikeres triplával 18 egységig jutott.

Egyoldalú csere volt, de melyik irányba dőlve? Hiába volt messze a legnagyobb név az említett tranzakcióban Rudy Gay-é, mióta ő elkerült Torontóból, azóta a masszívan negatív tartományban lévő Raptors szárnyal és már nyolc meccsel többet nyert, mint vesztett ebben a szezonban, amivel harmadik a Keleti Főcsoportban, a Kings pedig az új franchise playerrel is a Nyugati Konferencia legalsó régióiban szenved.

A Raptors legjobb dobói: Ross 18/18, Patterson 15/9, DeRozan 15
A Kings legjobb dobói: Cousins 24, Gay 15/6, McLemore 14/6, I. Thomas 14/3

 

Boston Celtics - Brooklyn Nets 91 - 84

Paul Pierce második visszatérése sikertelen volt. A korábbi bostoni legenda első próbálkozása ex-klubja otthonában Nets diadalt hozott, ám most a másik egykori Celtic, Kevin Garnett nélkül nem termett sok babér a Brooklyn számára, mely így visszaesett 50 százalékra.

A presztízsmeccsekre összeszedi magát a Celtics. Hiába tankoló szezon, a Heat skalpja után a Netsé is megvan a Bostonnak, mely Avery Bradley és Gerald Wallace személyében két fontos mezőnyemberét is kényszerből jegelte, ám Rajon Rondo (20 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz, 4 szerzett labda) és Jeff Green (15 pont) jó vezérek módjára vitték hátukon a hazaiakat.

A Celtics legjobb dobói: Rondo 20/9, J. Green 15, Bayless 14/3
A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 21/3, Deron Williams 20/6, Blatche 11/3

 

New York Knicks - Utah Jazz 108 - 81

Az idegenbeli győzelem megint összekovácsolta a New Yorkot? A Minnesotában nyerni tudó Knicks most tökéletes játékkal verte el a Utah-t annyira, hogy a 29 pontos, 8 gólpasszos Anthony-nak játszania sem kellett az utolsó etapban. Egyszer egy texasi túra már adott akkora lendületet Mike Woodson legénységének, amekkorával elkezdhette a felzárkózást, most az utolsó szalmaszálba kellene belekapaszkodnia a New Yorknak, ha idén még el akarja csípni a PO-t.

Járt a labda. Ennyi lenne a kulcs a Knicksnél? 24 gólpasszt osztottak ki a Nagy Alma kedvencei, Anthony (19-ből 10 mezőnyből) is mindenkit bevont a játszadozásba, pedig Martin és Bargnani személyében két használható magasember is hiányzott a vendéglátóknál.

Favors nem találja a formát. A Jazz nagyembere visszatérte óta csak szenved, most is csupán 8 pontot szórt 6-ból 3-as mezőnymutatóval és 7 lepattanóval. Az újonc Trey Burke (4 pont, 4 gólpassz, 12-ből 2 mezőnyből) is profi karrierje egyik legrosszabb estéjén van túl, ez pedig már sok volt a nyugati kiscsapatnak.

A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 29/9, JR Smith 17/15, T. Chandler 16
A Jazz legjobb dobói: Hayward 18/8, Burks 18/3, R. Jefferson 12/6

 

Minnesota Timberwolves - Detroit Pistons 114 - 101

Így kell helyreállítani a renomét. A Minny legutóbb a New Yorktól kapott ki otthon, ám most az első három negyedben 28 egységnyi fórt épített a Kevin Love (28 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz) fémjelezte Wolves és könnyedén legyűrte a dupla duplázó Greg Monroe (20 pont, 15 lepattanó) húzta Detroitot.

Drummond hullámvölgye. A Pistons fiatal centere eddig maga volt az élő dupla dupla, de az utóbbi meccseken erősen visszább vett a tempóból, s ma is csak egy 6 pontos, 7 lepattanós teljesítmény érkezett tőle, s ki is pontozódott, ráadásul Nikola Pekovics (17 pont, 9 lepattanó) remekelt vele szemben.

A Timberwolves legjobb dobói: Love 28/9, Kev. Martin 24/3, Pekovics 17
A Pistons legjobb dobói: Monroe 20, W. Bynum 17/6, Jennings 17/3

 

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 112 - 104

Roncsderbi a javából. Az egyik oldalon Jrue Holiday, Jason Smith és Ryan Anderson, a másikon pedig az eltiltott Ersan Ilyasova, valamint a sérült Carlos Delfino és Larry Sanders hiányoztak, így nem meglepő., hogy a két gárda már leginkább a jövőt építi, a meccsre ez rá is nyomta a bélyegét.

Davis és Evans elintézték. Eric Gordonnak egyre kevesebb labdája van New Orleansban, de ezzel fordított arányban nőtt Tyreke Evans (25 pont, 7 gólpassz) szerepe és hatékonysága, Anthony Davis (29 pont, 14 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk) pedig továbbra is úton van a Legtöbbet Fejlődött Játékos címéért.

A Pelicans legjobb dobói: A. Davis 29, T. Evans 25/3, Morrow 16/6
A Bucks legjobb dobói: Middleton 25/9, Adrien 20, Knight 15/6

 

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 103-98

Hihetetlen hullámvasút. Az első negyedben lefagyott a Portland, 33-10-re nyerte a játékrészt Dallas, ráadásul Jose Calderon egymaga 15 pontot szerzett. A folytatásban volt 30 is közte, ám feltámadt a Blazers. Aldridge egymaga 18-at szórt a harmadik negyedben és az állás előbb egál lett, majd átvették a vezetést a vendégek. A hajrában aztán összekapta magát a Mavs, ugyan már héttel is ment a Portland, egy rohanással kiegyenlítettek (az utolsó bő négy percben nem kaptak pontot), majd 24 mp-cel a vége előtt Devin Harris egy 2+1-es játékkal megfordította a találkozót. A Blazers utolsó lehetősége egy Aldridge által eladott labdával halt el, bár Ellis kihagyta a büntetőket, Carteré lett a lepattanó és ő nem hibázott.

Aldridge felemás. Az erőcsatár 30 pontot és 17 lepattanót tett be a közösbe, de ezt 50% alatti mezőnyhatékonysággal művelte, ráadásul kulcspillanatban ő adta el a labdát, nem sikerült a hőssé válás.

A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 22, Calderon 19/9, Ellis 17
A Trail Blazers legjobb dobói: Aldridge 30, Matthews 26/12, Lillard 10/3

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 134 - 126

Ty Lawson hihetetlen impactje. A sérüléséből meglepően hosszan felépülő, de cserébe csúcsformában visszatérő irányító 30 pontot és 17 gólpasszt jegyzett a "napi All-Star Gálán", s mióta megint játszik, szárnyal az addig szenvedő Nuggets Gallinari, Robinson és McGee távollétében is.

Faried is élete meccsét játszotta. A fiatal erőcsatár 32 ponttal, 13 pattanóval, s 3 szerzett labdával villogott, s nem mellesleg 20-ból 14 mezőnydobása sikeres is volt.

Hihetetlen statisztikák támadóoldalon. A két gárda 260 pontot dobott ráadásul tette mindezt 66 gólpasszból. A coloradóiak csapatszinten 24-ből 14 triplájukat értékesítették, s majd 55 százalékkal mezőnyöztek, így a Lakers hiába dobhatott 30 büntetőt, elvérzett Denverben.

A Nuggets legjobb dobói: Faried 32, Lawson 30/15, W. Chandler 19/9
A Lakers legjobb dobói: P. Gasol 27, R. Kelly, Farmar 24/12-24/12

 

Houston Rockets – Indiana Pacers 112-86

Lerohanták a ligaelsőt. 16 ponttal vezetett az első félidőben a Houston, de innen háromra még fel tudott zárkózni a Pacers – aztán elszabadultak a cowboyok. Egy 23-3-as rohanással szétlőtték a vendégeket, akik nem is tudtak közelebb kerülni már. A Rockets 13 triplát értékesített, ebből négyet a 28 pontig jutó James Harden, de az egész csapat 50% felett dobott mezőnyből, miközben a Pacersnél David West dupla-dupláján (15 pont, 10 lepattanó) kívül senki nem érdemel említést.

Mi történt Indianában? A liga legjobban védekező csapta mostanában nem emlékeztet korábbi önmagára, zsinórban háromszor kaptak ki, utóbbi két alkalommal nagyon simán, ráadásul Paul George és Roy Hibbert játéka is messze elmarad a várttól. Ezzel szemben a Rockets 2014 legjobb  csapata eddig – január 1. óta 22-6 a mérlegük és továbbra is a nyugati éllovasok nyomában járnak. Nem mellesleg pedig pár nap alatt elverték a két keleti éllovast…

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/12, D. Howard 15, Lin-Parsons 11/3-11/3
A Pacers legjobb dobói: Da. West 15, George 13/3, Scola 10

 

Golden State Warriors - Atlanta Hawks 111 - 97

A GSW felzárkózóban. Még a rájátszásba jutás sem biztos Steph Curry-ék számára, de az utolsó 10 meccsen bemutatott 80 százalékos teljesítmény már a reményt is felcsillantja  az első öt nyugati gárda befogását illetően. Mindenesetre a már Paul Millsappel (16 pont, 7 lepattanó) felálló Atalanta leigázása okot ad a bizakodásra Oaklandben.

Nem kellettek az extrák, de jó volt az öreg a háznál. Jermaine O'Neal (17 pont, 8 lepattanó) performansza mellett egyedül David Lee (18 pont, 6 lepattanó) hozta, amit megszokhattunk tőle, de ez egy könnyed játszadozás volt a Warriors számára, nem kellettek az egyéni villogások.

A Warriors legjobb dobói: D. Lee 18, J. O'Neal 17, Curry, Iguodala 13/3-13/3
A Hawks legjobb dobói: Millsap 16/3, Scott 14/3, Antics 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus