Az újonc Porzingis Hardenéket is leoktatta

A Clevelandnek nem okozott gondot az Atlanta - a Spurs lenyomta a Memphist - gálázott az Indiana - Detroitban nyert a Wizards

A tartalékos Cavs végig kézben tartotta a meccset és magabiztosan győzte le az Atlantát az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján, az újonc Kristaps Porzingis által húzott New York pedig remek játékkal tudott nyerni Houstonban. A Spurs hozta a védelmek csatáját a Memphis ellen, Cousins vezérletével nyert a Kings Orlandóban, a Miami majdnem megégett a Philadelphia ellen, a Pacers kiütötte a Milwaukee-t, a Washington viszont szoros végjáték után múlta fel a Pistonst.

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Orlando Magic – Sacramento Kings 91-97

Egy rohanás döntött. Hiába húzta csapatát a végül 29 pontig, 12 lepattanóig és 6 gólpasszig jutó Cousins, fej-fej mellett haladtak a felek, nem tudtak ellépni a vendégek – sőt, Fournier és Harris révén inkább a Magic játszott előnyben. A harmadik negyed utolsó öt perce azonban eldöntötte a derbit, ekkor 1/8-at dobtak mezőnyből és eladtak öt labdát a hazaiak, így egy 22-2-es (!) futással kiütötte ellenfelét a Kings és az itt megszerzett előnyt már nem adta ki a kezéből a negyedik játékrészben sem. Érdekesség, hogy Rajon Rondo 3/4 triplát (!) süllyesztett el…

Nem tudott büntetőt dobni az Orlando. Scott Skiles munkássága tetten érhető a Magic védekezésében, ellenük mindenki gyengén dobott eddig mezőnyből és a Sacramentót is 40% alatt tartották – csak éppen összesen nyolc (!) alkalommal állhattak a vonalra, ellenben a vendégek 31-szer. A Kings ezzel bőven ellensúlyozta a gyengébb dobóformát, ráadásul bár csak három játékos állt be a kispadról, mindhárman átlépték a tízpontos határt – ezzel szemben a Magicnél nem jött érdemi segítség a második sorból.

A Magic legjobb dobói: Harris 24, Fournier 17/9, Vucsevics 11, Oladipo 11/6
A Kings legjobb dobói: Cousins 29, Rondo 13/9, Belinelli 13/6

Indiana Pacers – Milwaukee Bucks 123-86

A második félidőben robbantott a Pacers. A nagyszünetig partiban volt a Milwaukee, de a forduló után az összesen 23 eladott labdát már kihasználta az Indiana és masszív előnyt épített ki – pillanatok alatt 16 ponttal léptek meg a hazaiak. A Bucks teljesen összeesett a nyomás alatt, a meccs egyre inkább gálahangulatúvá alakult át, a Pacers szórakozott és szórakoztatott, a negyedik negyed hajrájában átlépte a különbség a negyvenet – a második félidőt 68-35-re nyerte meg Vogel együttese. Extra egyéni teljesítmény senkitől nem kellett, George 20 pontja mellé Miles tett 21-et, Jordan Hill szintén 20-szal szezoncsúcsot hintett, de Budinger vagy éppen Robinson is remekelt – lemosta ellenfelét az Indiana.

Beleszaladt a késbe a Milwaukee. Egyedül a 23 perc alatt dupla-duplázó Greg Monroe dicsérhető a vendégeknél, a többiek értékelhetetlen teljesítményt nyújtottak a nagyszünet után – az alapjáraton is harmatos támadójáték a rengeteg eladott labdával a védekezést is lenullázta. Fejben hamar megtörtek Middletonék, egy nagy Pacers-futás után már csak lézengtek a pályán, így az Indiana 2013. február 20-a óta szerzett ismét ennyi pontot és 8-5-re áll jelenleg.

A Pacers legjobb dobói: Miles 21/9, George 20/9, J. Hill 20
A Bucks legjobb dobói: Monroe 11, Mayo 10/6, Parker 10

Cleveland Cavaliers – Atlanta Hawks 109-97

Egyértelmű volt. Az első negyed közepéig volt igazán szoros a találkozó, onnan átvette az irányítást a Cavs, James osztogatott, Love és JR Smith dobott, a hazaiak pedig hamar tíz pont körüli előnyt építettek ki. Félidőre ez már 15 volt, a fordulás után pedig már James is többet vállalt, így a második negyedben edzőjét vesztő (Budenholzer hozzáért a játékvezetőhöz, ezért kiállították) Hawks nem tudta ledolgozni hátrányát. Az alaposan felforgatott rotáció ellenére jól játszott a Cleveland, simán nyerte a lepattanózást, jóval pontosabban dobott mezőnyből ellenfelénél és keményen védekezett, Jamesék győzelme egy pillanatig sem forgott igazán veszélyben.

Sefolosha kezdett, Teague játszott. A nem teljesen egészséges Jeff Teague a padról beállva 25 percet töltött pályán, de ő sem tudta megtolni az Atlanta szekerét – Dellavedova jól védekezett rajta és Schröderen is, ez pedig alapjaiba határozta meg a Hawks játékát. A kezdőbe ezúttal Thabo Sefolosha került be a sérült Bazemore helyén és jól meg is fogta Jamest, ameddig lehetett, a Cavs vezére inkább passzolt ezúttal, mint dobott. Félidőben még csak öt pontnál járt – azonban több helyen is meg tudta verni ellenfelét a hazai csapat, Korverék 37%-os mezőnymutatója pedig nem volt elég ahhoz, hogy megfordítsák a találkozót.

A Cavaliers legjobb dobói: Love 25/6, James 19/3, Smith 15/12
A Hawks legjobb dobói: Korver 14/9, Millsap 14, Teague 13/6, Sefolosha 13/3

Detroit Pistons – Washington Wizards 95-97

A cserék alapozták meg a sikert. A kezdőkből nagyon jól felkészült a Detroit, Wall, Beal és Gortat is -20 körüli +/- mutatót hozott össze úgy, hogy az utolsó pillanatokban is ők voltak fent – azonban Nené, Dudley, Sessions és Temple kihúzták a gödörből csapatukat. Az ő vezérletükkel tartotta magát a Wizards, majd került előnybe a negyedik negyedben, igaz, pontszerzésben Gortat és Porter is hozta magát – nagyon jó védekezéssel és a második sorok csatáját 51-15-re megnyerve aratott fontos győzelmet a fővárosi csapat.

Drummond hatástalanítva. 8 ponttal és 13 lepattanóval zárt a Pistons centere, így idén először nem tudott dupla-duplázni – hiába játszott jól a másik négy kezdőjátékos, a Drummond-faktor és kispad nélkül nem volt ugyanaz a Detroit. Ennek ellenére tapadt ellenfelére a hazai csapat, Ilyasova támadópattanója után Porter nem tudta bedobni oldalról a labdát, így maradt még idő egy Morris-dobásra az utolsó másodpercekben, ám a kiscsatár távolija nagyon messze volt a gyűrűtől. A kissé elfáradó Detroit így 7-6-ra romlott, a magát összekapó Washington viszont már 6-4-gyel áll.

A Pistons legjobb dobói: Jackson 20/3, Morris 18/6, Ilyasova 18/3
A Wizards legjobb dobói: Nené 18, Porter 17/6, Sessions 14/6, Gortat 14

Miami Heat – Philadelphia 76ers 96-91

Majdnem megcsinálta a Sixers. Messze idei legjobbját hozta a Philly elöl-hátul, a Noel-Okafor duó mellé a padról 43 pontot és nyolc triplát bebombázó Covington-Canaan páros is fel tudott lépni, így az első negyedet 28-16-ra nyerték és félidőben 15 ponttal vezettek. Ugyan a fordulás után feljebb tudott kapcsolni a Heat, de még hét perccel a vége előtt is 11 egységgel jártak előrébb a vendégek, ám ekkor jött a leolvadás és innentől összesen négy pontot tudtak szerezni Stauskasék – azokat is büntetőből, így egy 20-4-es futással megmenekült a hazai csapat.

A három W hozta a W-t. Wade, Whiteside és Winslow volt a Miami sikerének motorja, előbbi 27 ponttal és clutch játékokkal állt csapata élére, a center nyolc blokkot osztott ki, az újonc kiscsatár pedig elöl-hátul remekelt – nagy védekezései mellett hét pontot rámolt be a döntő szakaszban, ebből kettőt 27 mp-cel a vége előtt. Érdekesség egyébként, hogy Wade +20-as, Dragic pedig +25-ös +/- mutatót tudott felmutatni, a Philly meccs eleji futásánál egyikük sem volt pályán.

A Heat legjobb dobói: Wade 27, Whiteside 13, Bosh 13/6
A 76ers legjobb dobói: Canaan 22/15, Covington 21/9, Okafor 16

Houston Rockets – New York Knicks 102-107

Porzingis zseniális meccset játszott. Az újonc lett óriás már a Knicks-szurkolók kedvence, de ezen a mérkőzésen alighanem újabb rajongókat szerzett magának: 24 pontot szórt (8/12 mezőnyből, 2/3 tripla), leszedett 14 lepattanót (5 támadó) és kiosztott hét blokkot is. Mindhárom statisztikában ő volt csapata legjobbja, így a New York azt is elbírta, hogy Carmelo Anthony faultgondokba kerüljön és csak 25 percet tölthessen pályán – a remekül játszó vendégcsapat higgadt tudott maradni clutch helyzetekben is, így sorozatban negyedik győzelmét aratta.

Nem tud kitörni a Houston. Harden 24 ponttal és 10 gólpasszal vezette csapatát, de az utolsó percekben egál állásnál beleszaladt Porzingis blokkjába, majd később még egyszer – a lett erőcsatár két büntetőjére és Anthony triplájára sem tudtak válaszolni a hazaiak. Ugyan Capela (16 pont, 14 pattanó) jól játszott Howard helyén, a többiek nem igazán tudtak felnőni a feladathoz és ő is kipontozódott, míg Ty Lawson pont nélkül zárt. Az utóbbi hét meccsből ez volt a hatodik Rockets-vereség, egyelőre nem tud felülkerekedni a gondokon a texasi csapat.

A Rockets legjobb dobói: Harden 24/9, Jones 18/3, Capela 16
A Knicks legjobb dobói: Porzingis 24/6, Afflalo 16/12, Anthony 14/3

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 92-82

Az utolsó pillanatig nyitott volt. A Memphis csak 2-0-nál vezetett a találkozón, a Spurs pedig félidőben már 14-gyel járt előrébb, azonban nem tudta lezárni a meccset a hazai csapat – hiába a kőkemény védekezés, egyszerűen nem volt meg a kellő tűzerő a San Antonióban. Az utolsó percekben is kétszer volt hat pontos távolságra a Grizzlies, de végül Tim Duncan két duplájával, valamint a 16 mp-cel a vége előtt elsüllyesztett Leonard-triplával sikerült hoznia a győzelmet Gregg Popovich csapatának.

Támadásban nulla volt a Memphis. Rém egyszerűen megfogta a vendégcsapatot a Spurs, Randolph hiányában szinte folyamatosan duplázták Gasolt (8 pont, 6 gólpassz), a kiosztásokat azonban nagyon gyengén fejezték be a periméter-emberek: az 1/9 tripla (!) egyszerűen nem fér bele semmilyen NBA-meccsen, pláne nem ebben a szituációban. A gyötrelmes támadójáték nem adott igazi esélyt a Grizzliknek a fordításra, hiába védekeztek jól, 82 ponttal lehetetlen meccset nyerni San Antonióban – de valószínűleg máshol is…

A Spurs legjobb dobói: Leonard 19/9, Parker 18, Ginobili 15/6
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 16, Lee 15/3, Barnes 10

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus