Az utolsó percben maradt alul a Rockets Oklahoma City-ben

Nagyon vívott Westbrook és Harden - győzött a Lakers, Russell megsérült - hozta a kötelezőt a Heat - nem hibázott a Hornets

Nagy csatát hozott az Oklahoma City és a Houston összecsapása az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, az utolsó percben végül Russell Westbrookék felé billent a mérleg nyelve. A Charlotte színvonalas meccsen verte meg a Brooklynt, a Miami hozta a kötelezőt New Orleansban, a Lakers pedig lenyomta a Memphist, igaz, megsérült D’Angelo Russell – íme a részletek!

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 100-105

Ezúttal is jól működött a Hornets. Ugyan Marvin Williams bokasérülés miatt nem lépett pályára, jól pótolta őt a kezdőcsapatban Frank Kaminsky, a hátvédek pedig ismét felváltva húzták a csapatot. Kemba Walkernek is voltak szép megmozdulásai, Jeremy Lin is megtolta a vendégek szekerét, ám miután leadták tizenöt pontos előnyüket, a negyedik negyedben Nic Batum lépett fel – az ő nagy játékai kulcsfontosságúak voltak a Hornets-siker szempontjából. Ezzel a győzelemmel utolérték a Bostont és az Atlantát, a szintén nyerő Miami fél meccsre van előttük a harmadik helyen.

Kiegyensúlyozott volt a Nets. Visszatért és rögtön 29 pontig (kilenc lepattanóig, hat gólpasszig) jutott Brook Lopez, szintén pályára léphetett decemberi sérülése után Hollis-Jefferson, a kinti tűzerőt pedig Sean Kilpatrick (25 pont, 9/12 mezőnyből, 4/5 tripla) és Bojan Bogdanovic (20 pont, 4/8 mezőnyből, 3/5 tripla) jelentette. A jól működő támadójátékkal futottak egy 14-0-s etapot a harmadik negyedben, amellyel felzárkóztak, az utolsó játékrész nagy dobópárbajt hozott, de ebből végül a Hornets jött ki győztesen – mindenre volt válaszuk Batuméknak, Bogdanovic egyenlítőnek szánt hármasa pedig lejött fél perccel a vége előtt.

A Nets legjobb dobói: Lopez 29, Kilpatrick 25/12, Bogdanovic 20/9
A Hornets legjobb dobói: Batum 23/12, Lin 21/3, Kaminsky 14/6, Walker 14/3

New Orleans Pelicans – Miami Heat 99-113

Végig a Miami irányított. Dragicék már az első negyedben megléptek egy 17-2-es futással és később húsz pont fölé nőtt az előnyük, gyakorlatilag az első percektől kezdve ők diktálták a tempót. Ugyan a New Orleans a negyedik negyedben szorossá tette a találkozót és öt pontra zárkózott fel, Dwyane Wade, Hassan Whiteside (24 pont, 10/11 mezőnyből, 14 lepattanó, 3 blokk) és a már említett Goran Dragic vezérletével még egyszer ritmust váltott a Heat és magabiztosan húzta be a győzelmet.

Ennyire volt képes a Pelicans. Anthony Davis, Tyreke Evans, Eric Gordon, Norris Cole és Ryan Anderson ezúttal sem léphetett pályára a hazaiaknál, akikből hiányzott is az átütőerő – Jrue Holiday igyekezett, de 23 dobásából csak hetet váltott kosárra. Rajta kívül egyedül Luke Babbitt tudott stabilan pontokat szerezni, összességében 40% alatt dobott a gárda, ráadásul a festékben nagyon gyengén védekeztek Asikék – nem csak Whiteside, de Stoudemire és a betörő hátvédek is azt csináltak, amit akartak.

A Pelicans legjobb dobói: Holiday 24/9, Babbitt 23/6, Douglas 14/3
A Heat legjobb dobói: Wade 25, Whiteside 24, Dragic 21/9

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 111-107

Westbrook és Harden is bemutatót tartott. Mindkét klasszis remek estét produkált, a hazaiak motorja idei 15. tripla-dupláját (márciusban már a hatodikat) jegyezte (21 pont, 13 lepattanó, 15 gólpassz), Harden pedig karriercsúcsot jelentő 16 gólpasszt osztott szét 24 pontja mellett. Az utolsó percek is róluk szóltak, kétpontos Rockets-vezetésnél Westbrook egy gólpasszal, egy labdaszerzéssel és két kosárral jelentkezett, amellyel megfordította a meccset – Hardentől egy tripla érkezett válaszként. Az utolsó támadásnál azonban a dobóhátvéd kockázatos megoldást választott, eladta a labdát, Westbrook két büntetőjével pedig lezárta a meccset az OKC.

Ilyen játék kell a Houstontól. A jelenleg nyolcadik helyen álló texasiak végig partiban voltak a harmadik OKC-vel, bár keveset járt a labda, de Harden nem volt önző és a védekezésük is hellyel-közzel rendben volt – ezzel a teljesítménnyel nem foroghat veszélyben a rájátszásuk. Még egy klasszis játékos hiányzott, aki képes lett volna kicsit tehermentesíteni Hardent, a túloldalon Durant ezt megtette (sorozatban 56. alkalommal érte el a húszpontos határt), Westbrook pedig az utolsó negyedben (14 pont) vette vállára csapatát – nagyjából ez volt a különbség a felek között.

A Thunder legjobb dobói: Durant 23/3, Westbrook 21, Waiters 17/9
A Rockets legjobb dobói: Harden 24/6, Howard 16, Beverley 16/12

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 107-100

Nyert a Lakers, de Russell megsérült. Kobe Bryant ezúttal pályára lépett és a harmadik negyedben egymaga 12 pontot szerzett, de a hajrát már kiülte, inkább Jordan Clarksonra bízta a dolgot – mellette Brandon Bass (nyolc pont az utolsó negyedben) is nagy szerepet vállalt abból, hogy a Lakers megtartsa előnyét. A győzelemnek örülhetnek a csapatnál, de annak nem, hogy megsérült az idei 1/2-es D’Angelo Russell, az irányító Greennel ütközött az első félidőben és bár a fordulás után még játszott, az utolsó másfél negyedet kiülte – a sípcsontja sérült meg.

Tony Allen, mint első opció. A védőspecialista ihletett napot fogott ki támadóoldalon is, mind a tizenkét mezőnykísérletét értékesítette és 27 pontig jutott, ráadásul kiosztott öt gólpasszt is. Rajta kívül Stephenson és Randolph volt az, akire lehetett még számítani és hatékonyan is dobott a csapat, de a Lakers ezt a tempót tartani tudta és a negyedik negyedben keletkezett párpontos különbség meg is maradt a végéig. A Memphis így is 4,5 meccsel vezet a Portland előtt és mivel már csak tíz találkozó van hátra, nagy valószínűséggel a sérülések ellenére is megőrzi nyugati ötödik helyét.

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 22/3, Bryant 20/6, Bass 18
A Grizzlies legjobb dobói: Allen 27, Randolph 16, Stephenson 16/3

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus