Azonnal elvette az Atlanta pályaelőnyét a Cleveland!

Előnyben a Cavs - JR Smith nyolc triplát rámolt be - James 31 pontig jutott - Carroll súlyosnak tűnő sérülést szenvedett

LeBron James és a parádés napot kifogó JR Smith vezérletével már az első találkozón elvette az Atlanta pályaelőnyét a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – ráadásul ennél nagyobb gondja is lehet a Hawksnak, hiszen DeMarre Carroll súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: a dicső szezon vége?

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 89-97

James és Smith elintézte. A Cavs jó lepattanózása ellenére az első negyedet meg tudta nyerni az Atlanta, de a második játékrészben LeBron James egymaga 14 pontot rámolt be és kiegyenlítettek a vendégek. A fordulás után aztán már egyértelműen a Cleveland dominált, érkezett az elképesztő napot kifogó (8/12 tripla) JR Smith és megsorozta az Atlantát – a negyedik negyed elején sorozatban három hármast süllyesztett el és ezzel meglépett David Blatt csapata. Ugyan a hajrában négy egységre még felzárkózott Jeff Teague vezérletével a Hawks, de a 31 pontig jutó James egy betörés utáni zsákolással végleg eldöntötte a derbit az utolsó percben – rögtön az első mérkőzésen elvette ellenfele pályaelőnyét a Cleveland.

Carroll megsérült. A vereségnél sokkal komolyabb gondjai is lehetnek Mike Budenholzer csapatának, hiszen DeMarre Carroll súlyosnak tűnő sérülést szenvedett öt perccel a mérkőzés vége előtt – a bal térde ment ki, be kellett támogatni az öltözőbe. Amellett, hogy védekezésben is a gárda alapja, a playoffban támadásban is komoly faktor volt – igaz, ma egyik oldalon sem nyújtott kiemelkedőt. Ő és Korver gyengébb játéka alapozta meg a Hawks vereségét, de Millsap és Schröder is jóval többet hibázott a megszokottnál – emellett a lepattanózást is bőven nyerte a Cavs. A következő mérkőzésen már az életéért küzd az Atlanta, de nem úgy tűnt, hogy Carroll játékra alkalmas lesz – így pedig legyen akármennyi gondja a Clevelandnek, toronymagas esélyessé léphet elő.

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

A Hawks legjobb dobói: Teague 27/3, Horford 16, Millsap 13
A Cavaliers legjobb dobói: James 31, Smith 28/24, Thompson 14

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus