Belendült a bajnok: Denverben sem lassított a Warriors

Újabb sima győzelmet jegyzett a címvédő - hosszabbításban nyert a Pelicans - legyőzte a Clipperst a Memphis. 

Az utóbbi mérkőzéseken elkapta a fonalat a címvédő Golden State, Steph Curryék ma hajnalban a Denveren léptek át és sorozatban harmadik sikerüket aratták az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. Zsinórban negyedszer nyert a Minnesota, hozta a kötelezőt a Detroit, Los Angelesben győzte le a Clipperst a Memphis, a Pelicans pedig hosszabbításban múlta felül a Chicagót. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 104-113

Cseresor és tripladobás. Tulajdonképpen ezekkel múlta felül ellenfelét a kiválóan játszó Memphis, a legutóbbi meccs után visszatérő Mike Conley remekül mozgatta csapatát, de a kispadról érkező 55 pont (ez a Clippersnél csak 22) is óriásit tolt a vendégek szekerén - ezen felül 11/19 triplával nyitott a gárda és bár ezek a dobások elfogytak a végére, így is meg tudták őrizni előnyüket Gasolék. A periméteren egyébként nagyszerűen védekezett a Grizzlies, ez pedig az említett támadópotenciállal és az extrát hozó cseresorral elég volt ahhoz, hogy a negyedik negyedben már ne forogjon veszélyben a győzelmük, sőt, igazából az első játékrésztől kezdve egyáltalán nem voltak hátrányban. Így sikerült egy fontos győzelemmel nyitniuk idegenbeli túrájukat, most back-to-backet játszanak ugyanebben a csarnokban a Lakers ellen.

Tompa volt a LAC. A vendégek alig mozogtak támadásban és a labda sem igazán járt, felvitték, odaadták Blake Griffinnek (30 pont, 10/17 mezőnyből, 11 lepattanó), hogy csináljon vele valamit, majd végignézték - Doc Rivers és DeAndre Jordan is ezt emelte ki a meccs végén, így pedig nem nagyon lehet nyerni. Ez az üres kinti dobóhelyzeteiket is erősen limitálta, 4/26-ot szenvedtek össze távolról, ráadásul védekezésben sem tudták hozni a korábban mutatott agresszivitást - valamin változtatniuk kell, mert a jó rajt után már csak 5-3-ra állnak, a játékuk pedig egyáltalán nem felfelé ível.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 30/3, Beverley 23/3, Williams 13/3 
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 22/12, Gasol 21/6, Evans 20/6

Detroit Pistons - Sacramento Kings 108-99

Hozta a kötelezőt a Detroit. Nem igazán pörgött fel erre a meccsre a Pistons, de így is meg tudta nyerni, köszönhetően elsősorban Avery Bradley-nek és Andre Drummondnak: a center (16 pont, 19 lepattanó) a palánk alatt, a hátvéd a periméteren adott stabilitást és biztonságot, ráadásul utóbbi támadásban is (24 pont, 10/15 mezőnyből) komoly fegyvernek bizonyult. A hazaiak sokat járatták a labdát, megvoltak a jó kinti dobóhelyzeteik, ráadásul ahogy az előző tíz meccsből kilencszer, úgy most is több pontot dobtak ellenfelüknél labdaszerzésből - Stan Van Gundy Bradley-t méltatta ezen a téren, szerinte ő egészen megváltoztatta a csapat védekezését. Összességében a harmadik negyedben sikerült meglépniük két triplával nyolc pontnyira, ezt az előnyt pedig beosztották a végéig, így az utóbbi hat találkozóból az ötödik győzelmüket jegyezték és most csütörtök hajnalig pihenhetnek. 

Nem játszott rosszul a Kings. Most elég sokáig partiban voltak a vendégek, de az alacsony szerkezet nem igazán feküdt nekik, Cauley-Stein védekezésben, Randolph pedig támadásban (19 pont, ebből tíz az első negyedben) volt a játék alapja, a gyorsabb Detroit viszont meg tudta őket büntetni. A kezdőötösük támadásban ennek ellenére jól működött, az újonc Fox (14 pont, 4 gólpassz) keveset hibázott, a Temple-Bogdanovics kettős nagyon extrán (10/11 mezőnyből, 4/4 tripla) dobott és a két magas is tette a dolgát - a Pistons azonban végül érvényesítette a papírformát, a védekezésben gyengébb Sacramento pedig sorozatban hetedik vereségét szenvedte el. 

A Pistons legjobb dobói: Bradley 24/9, Harris 20/12, Drummond 16 
A Kings legjobb dobói: Randolph 19/6, Fox 14, Bogdanovics 14/6 

Chicago Bulls - New Orleans Pelicans 90-96 - hosszabbítás után

Lopez megnyerhette volna. A Bulls centerének két lehetősége is volt a rendes játékidő végén, de mindkettőt elhibázta, így esélyt adott a New Orleansnak a győzelemre - ez végül a hosszabbításban megérkezett, Cousins clutch pontjai után Nelson vert be egy nagyon fontos hármast, ezzel eldőlt a győztes kiléte. Azért is bánhatják ezt a hazaiak, mert a pocsék színvonalú, szenvedős mérkőzés inkább nekik állt, a harmadik negyedben már kilenc ponttal vezettek, a záró etap elején is megvolt ebből még hét, ezt azonban leadták, a rendes játékidő utolsó másfél percében pedig egyik fél sem talált már a gyűrűbe. A hosszabbításban aztán már egyértelmű volt a Pelicans fölénye, így hiába küzdött a mindössze 35,4%-kal dobó Hoiberg-legénység, vereséggel hagyta el a parkettet.

Értékes győzelem. Sokat érhetnek az ilyen kiharcolt sikerek a játékban megint nagyon erőlködő és szenvedő New Orleans számára, főleg idegenben, így két nap alatt két kiharcolt győzelemmel 50%-ra javította mérlegét a társaság. Anthony Davis (27 pont, 16 lepattanó, 3 blokk) mellé a nagyszünet után felnőtt (addig 7 pont 4 lepattanó, onnantól 18 pont, 7 lepattanó) DeMarcus Cousins is és bár a kezdő hátvédpár 6/22-t dobott mezőnyből, a kispadról kulcspillanatokban szólt hozzá Jameer Nelson, ami elég volt a sikerhez - a veterán irányító a hosszabbításban is többször jelentkezett, nem véletlenül játszott végül 35 percet. A Pelicans most a Pacershez látogat, ott ennél sokkal többre lesz szükségük a győzelemhez, de Alvin Gentry azt is megemlítette, hogy talán kellene némi pihenő a teljesen kifacsart Davis-Cousins párosnak...

A Bulls legjobb dobói: Holiday 18/9, Valentine 16/12, Markkanen 14/6, Lopez 14 
A Pelicans legjobb dobói: Davis 27/3, Cousins 25/6, Nelson 13/9

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 112-99

Megvan a negyedik. Sorozatban negyedszer tudott nyerni a Wolves, ilyen szériát pedig utoljára öt évvel ezelőtt produkált a gárda, amikor a mostani siker egyik kulcsa, Karl-Anthony Towns még a középiskolában kosarazott - ezzel a győzelemmel 6-3-ra áll a társaság és jelen pillanatban vezeti a csoportját. Az említett Towns most lubickolt a Mavs magasemberei ellen és 31 pontos, 12 lepattanós dupla-duplát gyártott, mellette Andrew Wiggins is hozta magát és bár Jimmy Butler kissé érthetetlenül háttérbe húzódott (4 pont, 1/7 mezőnyből, 7 gólpassz), így is könnyedén nyertek a hazaiak - az első félidei magabiztos előnyt a harmadik negyedben húsz pont fölé növelték, onnantól nem lehetett kérdés. Tom Thibodeau persze mindig tud olyan elemeket találni, amiért leszidja csapatát, de most leginkább arra koncentrálhat, hogy a mai back-to-backet hogyan oldják meg a Dallasnál jóval erősebb Charlotte ellen.

Nincs elég tűzerő a Mavsben. A vendégeknél az első félidőben még Harrison Barnes próbálkozott becsülettel és beszórt 17 pontot, de a fordulás után Butlerék levették őt a pályáról és innentől egyáltalán nem talált a gyűrűbe - ezt nem bírta el a támadásban egyébként is borzasztóan szenvedő alakukat, ekkor vált igazán tetemessé a különbség. Az irányítók (az újonc Smith mellett Harris és Barea is) csipkedték magukat, de ezzel nem tudták tartani a lépést, magas posztokon komoly gondban voltak (Mejri kezdett, de csak kilenc percet játszott, Noel 14-et, Nowitzki 21-et), így zsinórban hatodszor is kikaptak és 1-10-es mérleggel folytatják. 

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 31/6, Wiggins 23/6, Gibson 12 
A Mavericks legjobb dobói: Smith 18/9, Barnes 17/3, Harris 15/6

Denver Nuggets - Golden State Warriors 108-127

Elkapta a fonalat a Warriors. A döcögős, több bukással is fűszerezett szezonkezdet óta rátalált a helyes útra a címvédő, az előző három összecsapásán már kellő motivációval és energiával játszott, így az utóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyerve holtversenyben vezeti Nyugatot. A kiváló első negyed után a másodikban azért volt egy hullámvölgy a GSW részéről, a vendégek cseréi csökkentették a különbséget, de a fordulás után átrohant ellenfelén Steve Kerr alakulata: Curryék egy 24-4-es futással kezdték a harmadik játékrészt, ebben a tizenkét percben pedig végül 22 pontot vertek a Denverre. Innen már nem lehetett visszaút, jutott idő pihenni is, harminc percnél senki nem játszott többet, így is eljutottak 18 bedobott hármasig és 38 gólpasszig - remek formában utaznak haza és fogadják a Miamit.

Lenullázott denveri kezdő. Senki nem érte el a tíz pontot a hazaiak első ötöséből, Nikola Jokics és főleg Paul Millsap (6 pont, 0 lepattanó, 3 fault) hihetetlenül súlytalannak bizonyult, az ő jó játékuk nélkül pedig nem lehetett esélye a társaságnak - ugyan a kispad hozott egy 15-0-t a második negyedben, egy fellángolás nem bizonyult elégnek a Warriors ellen. Védekezésben folyamatosan üresen hagytak valakit a gyenge oldalon, nem tudtak mit kezdeni a Curry-Durant kettőssel, támadásban pedig a legnagyobb erősségeik mondtak csődöt, így 5-5-ről folytatják, méghozzá a Brooklyn ellen. 

A Nuggets legjobb dobói: Barton 21/6, Mudiay 15, Lyles 11
A Warriors legjobb dobói: Durant 25/12, Curry 22/15, Green 15/9, Thompson 15/9

A tabella ide kattintva megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus