Bemutatkozik a Cousins-Davis páros New Orleansban

Warriors-Clippers rangadó, visszatérhet Chris Paul? - a Houstont fogadja a Pelicans - a New York látogat Clevelandbe, a Sport1 közvetít - hat meccs jön.

 

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 01:00

A Magic egyértelműen üzemmódott váltott, hiszen elcserélte Serge Ibakát, érkezett Terrence Ross, aki most pályára is léphet, hiszen volt már teljes edzése a csapattal - valószínűleg új szezon kezdődik Orlandóban ettől az estétől. A Blazersnek abszolút reális esélyei vannak a rájátszásra, jelenleg két meccsre vannak a Denvertől Lillardék, és mindent meg fognak tenni azért, hogy odaérjenek a nyolcadik helyre - ezért ez a meccs számukra most kötelező, hiszen közben a New Orleans is megkezdheti a hajrát. Még Ross érkezésével együtt is komolyabb tűzerővel bír a Portland, a hazaiak támadásban egészen gyötrelmes dolgokra képesek, de a periméteren hátul sem túl acélosak - nem ők számítanak esélyesnek.

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:30

A Charlotte-nak nagy szüksége volt a szünetre, hiszen előtte 12 meccsből 11-et elveszített a gárda, és egészen vállalhatatlan produkciót nyújtott, míg a Pistons jóval stabilabb játékkal befészkelte magát a keleti nyolcadik helyre. A vendégeknél elsősorban a támadójátékkal voltak óriási gondok, 95,2 pontot átlagoltak a vereségeik során, ráadásul Zeller és Plumlee is sérült volt centerposzton - a hírek szerint most bevethetőek és talán sikerült összerakniuk magukat fejben Walkeréknek is. Fontos lesz, hogy Andre Drummonddal mihez kezd ötös poszton a Hornets és hogy az All-Star előtt olajozottan működő detroiti támadójátékból ezúttal mit látunk, mennyire lesz hatékony és ponterős a Jackson-KCP-Morris-Harris sor - ha ők, de legalább közülük ketten elkapják a fonalat kintről, Drummond pedig "takarít", akkor jó esélyeik lesznek.

New Orleans Pelicans - Houston Rockets 02:00

Talán ez az a meccs, amit leginkább várhatunk, hiszen bemutatkozik a New Orleansnál DeMarcus Cousins - a hírek szerint rögtön fel is mentek a jegyárak, és még így is nagyobb az érdeklődés a meccs iránt, mint általában. Elsőre nagy csodákat azért ne várjunk a Cousins-Davis kettőstől, de mindenképpen érdekes lesz látni őket együtt, és a csapatnál nagyon bíznak abban, hogy most elindulnak felfelé - sok idejük mindenesetre nincs összeszokni, 2,5 meccsre vannak a playofftól, meg kell előzniük a Portlandet és a Denvert is. A Houston is erősített a deadline előtt, de nekik ez a meccs kevésbé lényeges, hiszen betonbiztos harmadikak, nagy mélyrepülés kellene tőlük, hogy elveszítsék ezt a helyet - az All-Star előtt hetekig nem játszottak igazán jól, kérdés, hogy mennyivel lesznek frissebbek a pihenő után.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 02:00 (Sport1 - ÉLŐ)

Az erőviszonyok egyértelműek, a Cavs még Love és Smith nélkül is masszív favorit otthon, az All-Star előtt nagyon gyenge formában lévő New Yorktól komoly bravúr lenne egy esetleges győzelem. A felek már háromszor találkoztak a szezon során, kétszer nagyon simán, legutóbb kicsit szorosabb meccsen győzött a címvédő, és most sem igazán látni, hogy mivel tudna nyerni a New York - Anthony-ra több jó védője is van a hazai alakulatnak, míg a túloldalon Jamesre és Irvingre sincs igazi megoldás. A palánk alatt lehetnek gondban Thompsonék, de Porzingis az All-Star előtt elég messze volt a szezon eleji formájától, Noah pedig nem teljesen egészséges.

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:30

Ez lesz a játéknap rangadója, bár a két csapat közelmúltját elnézve nagyon meglepő lenne, ha nem húzná be a meccset a Warriors - idén háromszor lépte át simán ellenfelét a listavezető, összességében pedig sorozatban kilencszer verte meg Doc Rivers alakulatát otthon. Némi pihenő után most is Curry-éknek áll a zászló, az All-Star előtt voltak sérüléseik és gyengébb napjaik, de most valószínűleg teljes kerettel állhatnak ki, Pachulia és West is pályára léphet. Ezen a téren viszont a Clippersnél nagyobb az öröm, Chris Paul ugyanis teljes értékű edzésmunkát végzett, és bár csak a bemelegítésnél döntik el, hogy játszik-e, egyelőre úgy néz ki, hogy visszatérhet - ez mindenképpen nagy dolog számukra, nagyon régóta nem volt teljes a keretük. Az All-Star előtt egyébként is jó formába lendültek, ezt CP3 még megtuningolhatja, így megszoríthatják a GSW-t - igaz, a győzelem így is komoly bravúr lenne most.

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:30

A szünet előtt ez komoly rangadónak tűnt a playoff szempontjából, de azóta a Kings elcserélte DeMarcus Cousinst, így pedig egy teljesen más csapattá alakult - hiába a sok sérült, így is hoznia kell ezt a meccset a Denvernek. Kérdés azért, hogy ki tud pályára lépni a Mudiay-Gallinari-Chandler-Faried sorból, de nélkülük is tudtak nyerni az All-Start megelőzően, Jokicsra Cousins nélkül csak Cauley-Steint lehet rárakni a Kings részéről, itt pedig el is dőlhet az összecsapás. Az is kérdés persze, hogy Evans és Hield mit tesz hozzá a Sacramentóhoz, de náluk is sérüléssel bajlódik a Lawson-Afflalo páros.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus