Bemutatkozott Royce White és egy ex-szolnoki is

Mára virradóra öt mérkőzést rendeztek meg az NBA előszezonjában, s bizony magyar vonatkozású érdekesség is történt ezen az éjjelen. Bemutatkozott Royce White a Philadelphiában - kicsit elhízva, nem az eredeti posztján, de nem rossz játékkal. Az idei 1/1-es, Anthony Bennett egyre inkább játékba lendül a Cleveland színeiben, míg a Boston Celtics rájött arra, hogyan tud tökéletes tankolást bemutatni idén, amennyiben ezt az utat akarja választani az újjáépüléshez. 

Andrea Bargnani először lépett vendégként pályára Torontóban, de nem váltotta meg a világot és vesztesen is kellett, hogy távozzon a New Yorkkal, míg a Miami szurkolói annak örülhettek, hogy Michael Beasley épkézláb produkcióval rukkolt ki a Charlotte ellen és a ma látottak alapján még az is lehet, hogy valóban használni tudja majd őt a bajnokcsapat. Jöjjenek a részletek!

(Az eredményekre kattintva elérhetitek a hivatalos statisztikát és videókat.)

Toronto Raptors - New York Knicks 100 - 91

A Kenyon Martin, JR Smith, Amare Stoudemire trió távollétében viszonylag sokat kellett erőlködnie Carmelo Anthonynak (24 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda), Andrea Bargnani pedig 10 dobott ponttal tért vissza vendégként Torontóba, de a New York-iak a végjátékban nem erőltették a győzelem megszerzését, így a 20-at szóró DeRozan fémjelezte Raptors nyerni tudott egy 30-17-es utolsó 12 perccel.

Az ifjabbik Tim Hardaway újabb biztató produkcióval szállt be a Woodson-legénységnél a kispadról, 13-at szórt 30 játékperce alatt, de a 10 pontos, 9 lepattanós Iman Shumpert is jó formában van, a szintén csereként érkező Metta World Peace (13 pont, 17-ből 6 mezőnyből, 6 lepattanó) pedig gyenge százalékai ellenére is úgy fest, hogy otthonosan érzi magát új szerepkörében. A hazaiaknál a 8 pontos, 5 lepattanós Valanciunas még mindig nem üti meg azt a szintet, amit a Summer League-ben hozott, a 0 pontos, 0 gólpasszos DJ Augustin viszont már egyenesen a süllyesztő felé tart, teljesen elvesztette a fonalat a korábban Charlotte-ban egész jó pontátlagokat felmutató irányító.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 20, Gay 17, Lowry, Buycks 10-10

A Knicks legjobb dobói: C. Anthony 24, World Peace, Hardaway Jr. 13-13

 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 97 - 85

A Boston Celtics az a csapat, mely eddig talán közel tökéletesen fel tudta használni három előszezon-mérkőzését arra, hogy több fontos dolgot is kipróbáljon. Egyrészt az eddig nyeretlen Stevens-alakulat már tudja, hogy mivel lehet képest totális tankolást bemutatni idén - amennyiben akar. Ehhez csupán hagyni kell az irányításhoz semmi érzékkel nem rendelkező Avery Bradley-t vezetni a show-t. A piócaként védekező, s korábban kettes poszton támadásban is jó kiegészítőembernek bizonyuló ifjonc egyáltalán nem érzi a játékszervezést, s képtelen fazont szabni a Celtics játékának, ezzel pedig totálisan megöli a bostoni támadójátékot, így a liga messze leggyengébb keretével rendelkező philadelphiai alakulat is könnyedén lelépte a Rajon Rondót még egy darabig biztosan nélkülöző "vendégeket" a semleges helyszínen, Newarkban rendezett összecsapáson.

Az érdekességek közt ott van az egykori szolnoki légiós, Kammron Taylor szereplése, aki a Celtics színeiben küzd a garantált szerződésért, de csak bő egy percet kapott ma, ami alatt érdemi dolgot nem csinált a pályán, "globálisan" pedig ennél is fontosabb, hogy a tavaly draftolt, de az NBA-ben egészen eddig be sem mutatkozó Royce White először szerepelt a Sixersben, s nem is mozgott rosszul, négyes poszton játszva 5 pontot és 3 lepattanót jegyzett majd 10 játékperce alatt. Ha már a Celtics és a gyakorlás, akkor a hátműtétje után elég jól festő Jared Sullinger 19 pontos, 9 lepattanós performansza még ilyen körülmények közt is kiemelhető, de a meccset simán megnyerő Philadelphia is örvendhet a Turner, Hawes, Anderson, Young, Carter-Williams kezdőötös masszív statisztikái miatt.

A 76ers legjobb dobói: T. Young 20, Hawes 17, J. Anderson 16

A Celtics legjobb dobói: Sulinger 19, Olynyk 13, Jo. Crawford 12

 

Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 105 - 110

Az idei draft két legkorábban választott játékosa nézett farkasszemet egymással ezen a derbin - az osztály előzetes gyengeségét firtató véleményeknek megfelelően mind az 1/1-es Anthony Bennett (16 pont, 4 lepattanó), mind pedig a mögötte elhozott Magic-hátvéd, Victor Oladipo (18 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) csereként lépett pályára. A végjátékban állva hagyta a 21 pontos és igen jó fizikai formában lévő Dion Waiters húzta Cavs a vendéglátókat, de az orlandói fiataloknak ez is egy jó alkalom volt a gyakorlásra.

Az érthetetlenül gyenge Európa-bajnokságon túllévő Nikola Vucsevics (15 pont, 6 lepattanó) a floridaiak játékrendszerében továbbra is fickándozik, de most még az egyelőre kezdőként számításba vett Nelson (8 pont, 7 gólpassz) produkciójára sem lehet panasz, pláne mivel csupán öt dobást vállalt és inkább szervezte a játékot fiatalabb társainak. Kyrie Irving (17 pont, 5 gólpassz 25 perc alatt) kezd belelendülni, ám Andrew Bynum clevelandi bemutatkozására még mindig várnunk kell...

A Magic legjobb dobói: Oladipo 18, Vucsevics 15, Afflalo 14

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 21, Irving 17, Bennett 16

 

Miami Heat - Charlotte Bobcats 86 - 75

A bajnoki címvédő Dwyane Wade, Chris Andersen és Shane Battier nélkül mérkőzött Kansas Cityben az utóbbi évek "bérelt" ligautolsójával, a Charlotte-tal, sőt, Greg Oden sem volt még olyan állapotban, hogy pályára lehessen küldeni, de a Heatnek így sem okozott gondot a Bobcats két vállra fektetése. A 11 pontja mellé 7 lepattanót is lekapó Al Jeffersonnál senki sem dobott többet a Charotte-iaknál, míg LeBron James 20 egységig jutott 25 perc alatt, de az üde színfolt az igazán jól játszó "tékozló fiú", Michael Beasley 13 pontos, 5 lepattanós produkciója volt a bajnoknál, rajtan kívül Norris Cole (15 pont, 4 gólpassz) is villogott a kispadról beállva.

A Heat legjobb dobói: L. James 20, N. Cole 15, Beasley 13

A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 11, J. Taylor 10, Henderson 9

 

Portland Trail Blazers - Utah Jazz 96 - 86

Batum, Wright, Leonard, Wattson, valamint a kéztörésből felépülőben lévő McCollum távollétében sem okozott gondot a 23-at szóró Damian Lillard irányította Blazersnek az ebben a szezonban vélhetően erős tankolásba kezdő Jazz legyűrése Boise-ban. A Utah-nál egyedül a 20 pontot összekaparó Hayward nyújtott értékelhető teljesítményt, az újonc francia óriás, Rudy Gobert már csak öt percet kapott a bizonyításra, ami alatt szinte semmit sem csinált (2 pont, 1 lepattanó) az erősen projektnek titulálható óriás, valamint Trey Burke (7 pont, 5 gólpassz) sem törte még át az újonc falat, neki láthatóan további időre van szüksége ahhoz, hogy hozza, ami képességeihez mérten elvárható lenne tőle az NBA-ben. Az összesen 53 pontot termelő Lillard, Aldridge páros gyakorlatilag önmagában garancia is volt a Portland diadalára ezen a játéknapon.

A Blazers legjobb dobói: Lillard 23, Aldridge 20, Mo Williams 11

A Jazz legjobb dobói: Hayward 20, Kanter 11, Burke, Burks, Favors 7-7

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus