Bemutatót tartott a Thunder, nyert a Spurs

79-et szórt egy félidő alatt az OKC, pontszegény meccsen nyert a címvédő, a Pelicans Davis és Holiday nélkül győzött Torontóban

Parádés játékkal verte az Orlandót az OKC az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) vasárnapi játéknapján, Westbrookék 79 pontnál jártak félidőben. A címvédő Spurs pontszegény meccsen gyűrte le a Jazzt, a New Orleans viszont Anthony Davis és Jrue Holiday nélkül is nyert Torontóban - íme a részletek!

A játéknap legfontosabb jelenetei videós rovatunkban megtekinthetők!

Toronto Raptors – New Orleans Pelicans 93-95

Evans tarthatatlan volt a végén. Az első félidőben gyengén dobó Toronto magára talált a nagyszünet után és a 14 pontos hátrányból 12 pontos előnyt faragtak, az utolsó bő hat percnek is ezzel a fórral vágtak neki. Az Evans-Ajinca-Gordon trió azonban sorra szerezte a kosarakat a festékből, a záró etapban húsz pontot szórtak a vendégek a gyűrű közeléből és kiegyenlítettek – majd 1,6 mp-cel a vége előtt Evans tört be Vasquez mellett és három védő felett bedobta a győztes kettest.

Ajinca feledtette Davist. A Pelicans MVP-jelöltje ezúttal sem léphetett pályára, ahogy Jrue Holiday sem, de ma ennek nem volt nyoma a csapat játékán. Evans 26 ponttal pótolta Holiday kieső egységeit, a padról beszálló Ajinca pedig 22-ig jutott 10/13-as mezőnymutatóval Davis helyén – a festékben amúgy is domináltak a vendégek, 62-34-re (!) múlták felül a Torontót, ez pedig hatalmas különbség.

Egy jó negyed nem volt elég. Mindössze 36 pontot szerzett az első félidőben a Toronto, ami negatív szezoncsúcs számukra, vezetett is 14-gyel a stabilan játszó Pelicans. A nagyszünet után aztán Casey váltott, Ross-t többet nem is küldte vissza a pályára, de sok időt kapott Vasquez és Patterson – nagyot javultak, kilenc eladott labdába hajszolták bele a New Orleanst és 35-14-re hozták a harmadik negyedet. Azonban csak ennyire futotta, az utolsó hat percben képtelenek voltak megállítani a vendégek betöréseit, így utolsó kilenc meccsükön a hetedik vereségüket szenvedték el.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 22/3, Williams 17, Vasquez 16/12
A Pelicans  legjobb dobói: Evans 26/3, Ajinca 22, Gordon 14/3

Orlando Magic – Oklahoma City Thunder 99-127

Nincsenek szavak a Thunderre. Az nem kifejezés, hogy jól dobtak a vendégek, Westbrook irányítása mellett gyakorlatilag csak üres helyzetekből tüzelhettek, így a 37-20-as első negyedüket még meg tudták fejelni a másodikban. 79 (!) pontot szórtak be a nagyszünetig, méghozzá 70% feletti (!) mezőnymutatóval – elképesztő fölényben játszottak. A harmadik negyed közepétől aztán kiengedtek, senki nem játszott fél órát sem, így is megszakították idegenbeli rossz sorozatukat.

Passzolt Durant és Westbrook. A két szupersztár ma kihasználta a rájuk összpontosuló figyelmet és rengeteget járatták a labdát – ennek eredményeként jöttek sorra az üres dobóhelyzetek a társak számára. Ibaka, Roberson, Perkins, Waiters és Jackson is elérte még a tízet, ráadásul alig-alig rontottak dobást – a két fővezér pedig együtt kiosztott 14 gólpasszt a 38 pontjuk mellett.

Ebből nehéz lesz felállni. Az is bőven elég lett volna a Magicnek, hogy Vucsevicset nagyon megfogták Adams-ék, valamint hogy Oladipo dobásai sem ültek (ő így is beszórt azért 23 pontot), hiszen így már nem volt elég tűzerő bennük (Payton 19 ponttal és 8 gólpasszal jelentkezett, de más nem érte el a tízet). De azt, hogy ennyire ízekre szedték a védekezésüket és így átmentek rajtuk, nem lesz egyszerű feldolgozni még akkor sem, ha nem ők voltak a találkozó esélyesei.

A Magic legjobb dobói: Oladipo 23/6, Payton 19, Vucsevics 16
A Thunder legjobb dobói: Durant 21, Westbrook 17, Waiters 16/3, Ibaka 16/12

San Antonio Spurs – Utah Jazz 89-69

Leonard ráhozta a szívbajt Popovich-ra. A tavalyi döntő MVP nélkül szenvedett a bajnok, vele viszont azonnal megváltozott a játék, főleg a védekezés – éppen ezért volt ijesztő az a pillanat, amikor a kiscsatár lent maradt a parketten egy kemény fault után. Végül nagyobb baj nem történt, Leonard kulcsszerepet játszott a mai győzelemben is, 12 pontja és 9 lepattanója mellett elsősorban védekezésével bizonyította értékét.

Pontok nélkül nem lehet. A Jazz teljesen tehetetlennek bizonyult a Spurs agresszív védekezése ellen – amikor megvolt az üres dobóhelyzet, azokat sem tudták bedobálni. Az első félidőben 27 (!) pontot tudtak szerezni és bár a fordulás után javultak, így is negatív szezoncsúcsot értek el. Gobert-t és Favors-t lehet dicsérni, előbbi 13 pontja mellett 18 lepattanót és 4 blokkot is jegyzett, utóbbi pedig 9 egysége mellé 13 pattanót és szintén 4 sapkát tett – nagyjából ennyi volt a pozitívum a vendégeknél.

Szenvedve, de megindult a Spurs. Kínkeservesen jöttek a pontok a bajnoktól is, de amik jöttek, azok szép játék után születtek – Leonardon kívül senki nem játszott még 25 percet sem, sokat forgatta csapatát Popovich. A kiscsatár visszatérése óta kettőt nyertek zsinórban kétszámjegyű különbséggel és üldözőbe vették az előttük állókat – az összeálló kezdő ötös bizakodásra adhat okot, a 4. Houston 2,5 meccsre van előttük.

A Spurs legjobb dobói: Splitter 14, Green 13/9, Baynes 12, Leonard 12/3
A Jazz legjobb dobói: Gobert 13, Hayward 10/3, Favors 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus