Bírja még a Hawks?

Ma a Blazers próbálja megállítani az Atlantát, a Jazz ellen javítana a Warriors, Bostonban a Houston, Phoenixben a Chicago 

Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves 01:00

Pekovics után Kevin Martin is visszatért a Minnesotához, ez pedig már győzelmet jelentett számukra legutóbb – ma megvan az esélyük idei első back-to-back sikerükre is. A vendégek támadójátéka meglepően jól mutat már, a Young-Dieng-Pekovics frontcourt mellett határozottan jól néz ki a hátvédsor is. Thad Youngnak különös érzése lehet majd visszatérni Philadelphiába, hiszen hét évig kosarazott itt – most viszont Minny-ben élvezi a kiscsatár szerepkört és az utóbbi hét meccsén 18,4 pontot átlagol. Az utóbbi időben a vendégek védekezése is előrelépett, de ebben a Sixers sem rossz, legutóbb a szezon legnagyobb győzelmét aratták, amikor 89-69-re legyőzték a Detroitot. Nehéz belőni, hogy ma mire lehetnek képesek a hazaiak, az viszont biztos, hogy a Wolves játéka határozottan felfelé ível – ugyan kiesési rangadónak tűnik a meccs, mindenképpen érdekesnek ígérkezik.

Atlanta Hawks – Portland Trail Blazers 01:30

A Hawks zsinórban 18. győzelmére hajt ma, a Portland pedig a csúszást próbálja megállítani – egy vereséggel a nyugati ötödik helyre esnének vissza. A Blazers a James nélküli Cavst is 40%-on tartotta, viszont Kyrie Irvingre nem volt válaszuk – ma egy teljesen más stílusú csapattal mérkőznek meg. Január 3-án összecsaptak már a felek, akkor az Atlanta 50% felett tüzelt mezőnyből és nyert, most pedig Paul Millsap még annál is jobb formában van. Ő és Aldridge komoly párharcot vívhat ma, a periméteren pedig a Lillard-Matthews triónak kellene megfognia a liga legtöbb betörését produkáló Teague-t és a triplákat 50% felett elsüllyesztő Korvert. A Portland az utóbbi négy idegenbeli mérkőzését elveszítette, zsinórban ötöt utoljára a 2012-2013-as szezonban buktak – most azonban már száz dobot pont felett sem átlagolnak, ennél pedig több kell, ha nyerni akarnak a keleti listavezető otthonában. Egyszer a Hawks sorozata is megszakad, de mindenképpen jobb formában vannak ellenfelüknél és szerkezetileg is ők állnak jobban.

Boston Celtics – Houston Rockets 01:30

Dwight Howard ma sem léphet pályára, viszont a Houston-pad nagyot lépett előre az utóbbi időben – bár a liga alsó felébe tartoznak összességében, az elmúlt három találkozón 40 pont felett átlagoltak a cserék. A visszatérő Jones nagyon kell a vendégek rotációjába, különösen úgy, hogy ezen a poszton nagyon gyengén védekezik a Celtics – itt még Howard nélkül is dominálnia kell a Houstonnak. A periméteren a liga pontkirály-jelöltje, James Harden riogathatja majd Bradley-éket, akit nem nagyon lehet megállítani – a kérdés inkább az, hogy mennyire tudja tartani a lépést a Boston. A vendégek nagyon fizikális játékot játszanak, ami az eddigiek alapján nem fog ízleni Stevens csapatának, ráadásul hatmeccses idegenbeli túra után tértek haza – a ligautolsó Wolvestól kaptak ki legutóbb. A hazaiak minden szerkezeti előnyére van megoldás vendégoldalon, így nagy extra kell Sullingeréktől a győzelemhez.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors 01:30

A Toronto visszatalált a helyes útra a komoly hullámvölgyet követően, DeRozan is megtalálta a dobását és sorozatban négy győzelmükkel újra ők a másodikak keleten. A Kings ellen komoly triplaparádét rendeztek, a Brooklyn védekezése ellen pedig könnyen előfordulhat hasonló: a Nets az utóbbi három találkozón 114,7 pontot kapott átlagban. Az Atlanta ellen legalább a támadójátékuk összeállt újra, Joe Johnson és Jarrett Jack hatékonyan dolgozott a Plumlee-Lopez kettős mellett, a Raptors pedig nem túl agresszív hátul, folytathatják ezen az úton. Mindkét félnek nagyon kellene a siker, de a vendégek egyértelműen jobb formában vannak, a Lowry-DeRozan-Williams-Vasquez kvartettre pedig nincs igazán megoldása a Netsnek.

Cleveland Cavaliers – Sacramento Kings 01:30

A Cavs még élénken emlékezhet arra az időszakra, amikor LeBron James nem játszott – a totális szétesés határán voltak, amikor a négyszeres MVP visszatért és összekapta csapatát. James most ismét kidőlt, jó eséllyel nem játszik ma – viszont egyrészt legutóbb Irving megoldotta a kérdést, másrészt a Kings védekezése így sem jelenthet számukra gondot. Irving zseniális formába lendült, a Sacramentónak pedig nem nagyon lehet erre válasza, ha folytatja az irányító – ugyan a többiek gyengén dobtak legutóbb, a Kings zsinórban hét vesztes meccse közül az utóbbi kettőn 120 pont felett kapott átlagban. Egyedüli esélyük Cousins lehet, a center 26 pont és 13 pattanó körül átlagol, de Mozgov érkezése óta már ezen a poszton sem teljesen elveszett a Cavs.

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 02:00

A hírek szerint kisebb sérülése után játszhat ma Anthony Davis, az erőcsatárra pedig szükség is lesz Blake Griffinnel szemben – a liga talán két legjobb fiatal magasemberének összecsapása igazi csemegének ígérkezik. Davisszel most már nagyon masszív csapat a Pelicans, Asikkal jó párost alkotnak a palánk alatt és még Jrue Holiday nélkül is harcban vannak a nyugati nyolcadik helyért – nagyot javultak védekezésben (87,4 pont 41,4%-kal) és az Evans-Gordon-Anderson trió kellő tűzerőt jelent a magasemberek köré. A Clippers zsinórban hat győzelem után érkezik New Orleansba, DeAndre Jordan nagy formában van, így sok minden eldőlhet a két palánk alatti páros között. A periméterre visszatérhet Redick, védekezésben pedig ők is alig több mint 90 pontot átlagolnak – igazi nyugati rangadó lesz ez a találkozó.

Miami Heat – Dallas Mavericks 02:00

A Dallas megtorpant az utóbbi időben, sorozatban négy vereség után érkeznek Miamiba – a korábban parádés támadójáték eltűnt, nem jár úgy a labda, Rondónak nem megy a játék, Monta Ellis pedig hiába eredményes, ez kevés. Ma ennek ellenére ők az esélyesek, az amúgy sem sziporkázó Heatnél sem Wade, sem Deng nem lép pályára, így Chris Bosh-tól kellene a nagy meccs ahhoz, hogy esélyük legyen a győzelemre. Whiteside és Chandler párharca érdekesnek ígérkezik a gyűrű alatt, de a periméteren „osztálykülönbség” van a felek között, amit most már kötelező kihasználnia Carlisle csapatának – ha nyernek, a tréner 600. alapszakasz-győzelmének örülhet majd.

Utah Jazz – Golden State Warriors 03:00

A GSW legutóbb kisebb meglepetésre kapott ki otthon a Chicagótól, ma kötelezően javítaniuk kell – két hete egyszer már nyertek Salt Lake Cityben. A Jazz erőssége egyértelműen a palánk alatti védekezés, viszont a Warriors tűzereje főként a periméteren van – Curry mellett elsősorban a parádés formába lendült Thompson szállítja a pontokat. A kérdés az lesz, hogy a top tízes védekezés mihez kezd a Golden State támadójátékával, mert az valószínűtlen, hogy a szintén hatékony GSW-védekezés ellen különösebben megszórnák magukat Haywardék. Ugyanakkor a vendégek visszakapják ma Andrew Bogutot, aki ha hozza szokásos játékát, kihúzhatja a Jazz méregfogát – ha nem fognak ki különösen rossz napot Steve Kerr fiai, kötelezőnek számít ez a győzelem.

Phoenix Suns – Chicago Bulls 04:30

Azok után, hogy a Chicago óriási skalpot ejtve legyőzte a GSW-t, tegnap a Lakers otthonában szenvedtek vereséget – finoman szólva is ingadozó Rose-ék játéka. Az irányító különösen gyengén dobott tegnap, pedig nagy szükség lesz rá ma, hogy ellensúlyozza a Thomas-Dragic-Bledsoe triót – ugyanakkor csak 14,7 pontot átlagol a back-to-backek második felén. Ezeken a meccseken egyébként csak 7-6-ra áll a Bulls és bár Jimmy Butlernek nagy napja volt tegnap, mégis inkább a festékben kell dominálniuk – mind védekezésben, mind támadásban itt lehetnek igazán előnyben Gasolék. Az előző öt ellenfelüket 30%-os triplamutató alatt tartották, erre ma is nagy szükségük lesz, hiszen Bledsoe-ék a nagy játékok mesterei, a Washingtonnak is 11 hármast hintettek és egyébként is 110 pont felett átlagolnak otthon, elsősorban a villámléptű hátvédekre építve. Égetően szükséges lenne a siker mindkét oldalnak, a jó csapatok ellen általában jól játszik a Bulls, kérdés, hogy mennyire lesz jó a Phoenix…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus