Blazers - Thunder és Timberwolves - Spurs derbik a fókuszban!

Ma éjjel nyolc találkozót fognak megrendezni a tengerentúlon, s Nyugaton igencsak fajsúlyos rangadók jönnek, hiszen a Portland és az Oklahoma City rangadóján két Konferencia-dobogós néz farkasszemet egymással, míg a Minnesota és a San Antonio összecsapásán rengeteg pontot és színvonalas küzdelmet várhatunk. Nézzük, milyen párosítások jönnek ezen a játéknapon!

Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets (01:00)

A Cavs rendesen rápihenhetett erre a derbire, a Nuggets viszont back-to-back játszik, ám a denvereiek viszonylag kicsi energiabefektetéssel is bevették Brooklynt, tehát nem biztos, hogy ez a negatív faktorok közt említendő az ő oldalukon. Ugyanakkor nem árt tudni, hogy Nate Robinson, a coloradóiak egyik legjobb formában lévő csereembere elképzelhető, hogy el is törte a kezét tegnap, így ma aligha játszik, tehát nélküle kéne nyolcasra hízlalnia diadalszériáját a Shaw-legénységnek a több játékidőre zöld utat kapó Andrew Bynum, Kyrie Irving duó fémjelezte Clevelanddel szemben.

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers (01:30)

A Clippers JJ Redick kiválása után kell, hogy újragondolja játékát, hiszen a dobógép jelenléte rengeteget számított, mivel szépen szét tudta húzni a védelmet tripláival, most viszont Willie Green kezd a helyén, vele viszont nem lesz annyi tere Chris Paulnak a betörésekhez és a Griffin, Jordan duónak sem a palánk alatti támadásbefejezésekhez, legalábbis felállt védelem ellen. A Hawks ugyanakkor visszakapja hasonló szerepkörben játszatott hátvédjét, Kyle Korvert, így otthon nem sansztalan az Atlanta, de a forma nem túl jó a Budenholzer-tanítványoknál. Szoros meccsre van kilátás, ahol a mentális frissesség sokat számíthat a hajrában.

Houston Rockets - Phoenix Suns (02:00)

A Rockets egy kiábrándító kudarc után fogadja azt a Sunst, mely nagy pofonba szaladt bele Memphis-ben, azaz mindkét félnek van miért hajtania a győzelem megszerzésén kívül is, hiszen csorba esett a renomén. A palánk alatt elvben óriási fölényben lehetnek Dwight Howardék, amit hazai környezetben Jeremy Lin távollétében is ki kell használniuk.

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons (02:00)

A Bucks back-to-back játszik, ahogy mai ellenfele is, de teljesen más szájízzel készülhet erre az összecsapásra a két fél, mivel a Pistons Miamiban tudott nyerni, a Bucks viszont kikapott attól a Bostontól, melyet kétszer már korábban le tudott győzni. A két gárda találkozásai mindig pikánsak, mivel irányítót cseréltek ezen a nyáron, először lép fel vendégként Brandon Jennings Milwaukee-ban NBA-pályafutása során, kérdéses, hogy ez, vélhetően a sok boo-zással mit hoz majd ki belőle, de egyértelmű favorit ebben a párosításban a Cheeks-had.

New Orleans Pelicans - Dallas Mavericks (02:00)

A Pelicans Anthony Davis nélkül, egy tripla hosszabbításban megnyert összecsapás után érkezhetett haza, a Dallas viszont tegnap is fellépett és nyert is, ezek fényében a frissesség egyik oldalon sem valószínű, hogy jelen lesz. Ami viszont fontos az az, hogy Jose Calderon már játszhat a texasiaknál, ez lehet, hogy ma a győzelmet jelenti a Carlisle-legényeknek, de mindenképp hullámzó mérkőzésre van kilátás.

Utah Jazz - Indiana Pacers (03:00)

A Jazz elkapta a fonalat, aminek egyik fő oka az újonc Trey Burke játékbalendülése, a másik pedig Derrick Favors centerben erőltetése és Enes Kanter padról hozatala. Ebben a felállásban úgy tűnik, eredményes tud lenni végre a Corbin-legénység, de a ligaelső Pacers azért így is favoritként érkezik Salt Lake City-be. A palánk alatt Hibbert és az említett Favors csatája lesz leginkább csemege, de a picit eltérő stílusú hármasok, Hayward és George harca is döntő fontosságú lehet a végkimenetelt illetően.

Minnesota Timberwolves - San Antonio Spurs (03:30)

A Timberwolves szépen lassan leküzdötte magát 50 százalékra, majd azóta azzal is szenved, hogy pozitív tartományba kerüljön/ott maradjon, s a pár vereség után feltüzelt állapotban lévő Spurs látogatása sem sejtet sok jót Kevin Love-ék számára. Azt sem árt azt eszünkbe vésni, hogy nem ijedős csapat a Minny, vélhetően all-int mond ma az Adelman-legénység, ez pedig garancia számunkra arra, hogy kiváló meccs előtt állunk.

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder (04:00)

Egyértelműen a nap rangadója ez a párosítás, a Blazers és a Thunder is rangadókat nyerve áll neki ennek a találkozónak, ráadásul nem sok pihenést közbe iktatva, tehát feszes menetben van a két gárda. Nem nagyon van itt kimondott esélyes, pláne, hogy a kispadok is viszonylag impotensek mindkét alakulatnál, igaz van annyira jó az OKC második sora, hogy ellensúlyozza a Portland hazai pályájának előnyeit. Emiatt szoros, egy labdás ütközet várható, ahol a klasszisok nagy dobásai dönthetnek leginkább.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus