Booker 34 pontja is kevés volt a Portland ellen

Booker 34 pontjával sem nyert a Suns Portlandben, Vonleh és Napier villogott - Mudiay a Lakers ellen is nagyon gyenge volt. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető.

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 115-110

Booker mindent, Bledsoe semmit. Nem mondhatni, hogy a két hátvéd kiegészítette egymást, hiszen Booker csak öt perccel játszott többet, mégis 15/23 mezőnykísérlettel, 34 ponttal és öt gólpasszal állt a Suns élére, miközben Bledsoe összesen négy dobást (3 pont, 7 gólpassz, 3 labdaszerzés) vállalt. Booker egyébként főleg a harmadik negyedben villogott, de ennek ellenére nem tudott dominálni a Phoenix - nagyon egyedül volt, csak a padról beszálló Chriss-Knight kettős tudott valamennyire felnőni mellé. 

Vonleh megnyerte. Leonard, Ezeli és Davis hiányában három hátvéddel (Lillard, McCollum, Crabbe) kezdett a Portland, de ez nem működött igazán jól - inkább akkor ment a szekér, amikor jöttek a cserék. Lillard végül azért eljutott 18 pontig, de a "nagy szám" most Noah Vonleh volt, aki kis túlzással egyedül nyerte meg a meccset a hajrában - sorra termelte a duplákat az utolsó támadásoknál, végül 14 ponttal és 14 lepattanóval zárt. Mellette a padról Napier és Turner is jól szállt be a Blazersnél, ponterős, hatékony játékot mutattak, így bár a védekezésen van még mit javítani, győzni tudott Terry Stotts csapata.

A Trail Blazers legjobb dobói: Napier 20/6, Lillard 18/3, Vonleh 14, Turner 14
A Suns legjobb dobói: Booker 34/3, Chriss 16, Warren 14, Knight 14/3

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 97-101

Mudiay megköti a Nuggets kezét. Az első előszezon-meccsen is csapata egyik leggyengébb játékosa volt és ahogy utaltunk rá már, az ő játéka döntő lehet a Denver számára - nos, ezúttal négy pontot szerzett 2/10-es mezőnymutatóval, hat gólpasszára pedig négy eladott labda jutott. A Gallinari, Faried, Harris nélkül játszó gárdában így hiába volt hasznos Barton (20 pont, 6/14) és Chandler (15 pont, 8 pattanó), hiába működött jól a Nurkic-Jokics kettős (együtt 26 pont, 24 lepattanó, 5 gólpassz, 8 szerzett és 8 eladott labda), ez kevésnek bizonyult: a kezdőkkel jobb volt most a Lakers.

Ingramtől továbbra is több kell. Az újonc most legalább szerzett kosarat, de továbbra sem dolgozott hatékonyan, igaz, védekezésben hasznos volt és vele a pályán jól működött a Lakers. Julius Randle sem váltotta meg a világot, D'Angelo Russell (21 pont, 5 gólpassz, 4/8 tripla) és Jordan Clarkson (15 pont, 4 labdaszerzés) ellenben a gárda két legjobbja volt - a negatív oldalon viszont meg kell említenünk Timofej Mozgovot, akinek túl sok minden nem sikerült ezen a találkozón. A hajrában mindkét csapat sokat hibázott és az egylabdás meccset végül behúzta a Denver, kulcspillanatban Jamal Murray több dobást is elsüllyesztett és sikerre vezette csapatát. 

A Lakers legjobb dobói: Russell 21/12, Clarkson 15/3, Nance Jr. 11
A Nuggets legjobb dobói: Barton 20/6, Nurkic 18, Murray 16/6

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus