Boston - Cleveland a Sport TV-n!

Kőkemény rangadót vívnak LeBronék Bostonban - javítana a Houston - a Lakers vagy a Bucks szakítja meg a szériát? 

 

Boston Celtics – Cleveland Cavaliers 01:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Kis túlzással azt mondhatjuk, hogy mindkét csapat bombaformában van, hiszen a Boston az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert, dupla hosszabbításban maradt alul a Golden State ellen, majd másnap rangadót nyert a parádézó Charlotte otthonában – a Cavs pedig Iman Shumpert visszatérésekor majdnem negyven pontot vert az Orlandóra. Shumpertre most is óriási szükségük lesz a vendégeknek, hiszen a Celtics sikerében kulcsszerepet játszik a feljavuló tripladobás, meccsenként tízet süllyesztenek el Bradley-ék, és azt már többször megmutatták a hazaiak, hogy képesek betonkeményen védekezni. A rotációval sincs gond, rengeteg embert forgathat Brad Stevens, ugyanakkor a vendégekhez is visszatérhet JR Smith – érdemes azt is megjegyezni, hogy a Cleveland idegenben csupán 5-6-ra áll jelenleg. Kyrie Irving valószínűleg nem lép pályára még ezen a mérkőzésen. Külön pikantériát ad a találkozónak a tavalyi playoff-párharc, ahol 4-0-ra nyert a Cavs, és ahol Olynyk súlyos sérülést okozott Kevin Love-nak. 

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 02:00

Nyugati alsóházi derbi négy nappal azután, hogy Denverben nyerni tudott a Nuggets – akkor szoros és kiélezett meccset vívtak a felek, most is hasonlóra számíthatunk. Gallinariék tegnap ismét megverték a Houstont, kilenc győzelmükből három Hardenék ellen született, de érdemes megemlíteni azt is, hogy október 30-án ebben a csarnokban már egyszer győzni tudott a Minnesota. A Wolvesnál elsősorban védekezésben vannak gondok, nincs meg a szezon elején látott megfeszített koncentráció, otthon pedig különösen hiányzik némi mentális erő, ennek köszönhető a gyengébb mérleg. Ez nem túl előjel, hiszen a Nuggets támadásban óriásit javult az utóbbi mérkőzéseken, és bár Mudiay játéka erősen kérdéses, így is a vendégek tűnnek esélyesebbnek.

Sacramento Kings – Houston Rockets 04:00

Ismét Denverben bukott el a Houston, hogy 50% fölé emelje mérlegét, Hardenék tegnap meglepő verésbe futottak bele – ezek után viszont Sacramentóban kötelező a győzelem. Idén már kétszer legyőzték Rondóékat, és összességében is sorozatban hét sikernél járnak ebben a párharcban, de a tegnapi védekezésük és főleg a festékben nyújtott teljesítményük most is vereséghez fog vezetni – Cousinsék ellen sokkal agresszívebben kell fellépni a palánk alatt. Ugyan mindkét gárda alapvetően a gyors támadójátékból él és a védekezéssel nem igazán törődik, a mérkőzést alapjaiban fogja befolyásolni Rajon Rondo eltiltása – az irányító egy játékvezetőnek kiabálta, hogy meleg, amiért a liga egy mérkőzésre elmeszelte. Nélküle nagyon nehéz helyzetben lesz a Kings még akkor is, ha ők otthon jól teljesítenek, a back-to-backből érkező Rockets pedig szenved idegenben.

Los Angeles Lakers – Milwaukee Bucks 04:30

Egymás után több olyan mérkőzést is játszott Kobe Bryant, amikor nem került elő a gyenge mezőnyszázaléka, hatékonyabban dolgozik, legutóbb például egészen parádés estét produkált – ha így teljesít, lesz esélye csapatának. A Bucks az „óriásölő”, miután megverték a Warriorst, de idegenben sorozatban kilenc vereségnél jár a csapat, így újabb szériát szeretnének lezárni Monroe-ék. A Lakersnél valószínűleg most sem léphet pályára Jordan Clarkson, de a gárda legnagyobb gondja a védekezés, továbbra is átjáróház az arany-lila együttes hátul, és bár a Milwaukee támadójátéka komoly kívánnivalót hagy maga után, atletikus képességekben szakadéknyi a különbség. A LAL sorozatban hat vereségnél jár és messze nyugat legrosszabb csapata, így alapesetben ez kötelező győzelem a vendégek számára, de valószínűleg ez most nem lesz ilyen egyszerű.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus