Bostonba látogat a GSW, a Spurst fogadja a Lakers

A Cleveland otthon, a Clippers idegenben javíthat - a Charlotte ellen folytatná nagy szériáját az Atlanta - tíz meccs jön hajnalban.

 

Charlotte Hornets – Atlanta Hawks 01:00

Keleti rangadó a javából, a sorozatban hat győzelemnél járó Hawks jelenleg vezeti a konferenciát, de a szintén remekül rajtoló, 7-3-mal álló Charlotte is ott van a legszűkebb élmezőnyben. Nagyon hasonló számokat produkáltak eddig a felek, mindketten rendkívül agresszíven védekeznek, támadásban pedig megvannak a fegyvereik – az Atlantánál eloszlanak a labdák, a Hornetsnél viszont az eddig élete szezonját futó Kemba Walkertől függ a legtöbb dolog. Kérdés, hogy őt mennyire tudják lelassítani Schröderék, illetve hogy a visszatérő Howarddal mennyivel lesz stabilabb a védekezésük a festékben – legutóbb ezzel azért akadtak gondjaik.

Indiana Pacers – Phoenix Suns 01:00

Úgy fest, hogy rátalált a helyes útra a Pacers, az utóbbi két találkozójukat megnyerték Paul George-ék, ráadásul ami nagyon fontos, a védekezésük is kezd összeállni – ellenben a Suns sorozatban három vereségnél tart, és 116 pontot kap átlagban. Ha ezen nem tudnak nagyot javítani Bledsoe-ék, akkor most sem lesz sok esélyük, az Indiana képes megnyerni a sokpontos meccseket, a támadójátékukkal nem nagyon volt még gond idén, és jó formában is vannak Turnerék. A Phoenix egyelőre egyetlen meccset nyert meg idegenben ebben a szezonban, ez sem a vendégek mellett szól.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:30

Mindkét fél elveszítette előző találkozóját, a Cavsnél LeBron James és JR Smith sem játszott, de előbbi most minden bizonnyal visszatérhet – utóbbi továbbra is sérüléssel bajlódik. A Pistons idegenben nem igazán tudja levetkőzni a gondokat, egyetlen meccset nyertek Harrisék saját pályájuktól távol, ráadásul a Cleveland tempójával és tűzerejével sem nagyon tudják felvenni a versenyt még akkor sem, ha eddig sokszor nem dobtak túl pontosan Irvingék. A Detroit alighanem kellően motivált lesz a tavalyi, meglehetősen parázs, de mégis 4-0-lal végződő playoff-párharc után.

New Orleans Pelicans – Portland Trail Blazers 02:00

A Portlandnek mindenképpen javítania kell, tegnap újfent nagyon gyengén védekeztek, és simán kikaptak a Houstontól, most viszont a back-to-back ellenére nem hibázhatnak, különben visszasüllyednek 50%-ra. A New Orleansnál sok a kérdőjel, az előző találkozón már Anthony Davis sem tudta vállalni a játékot, de úgy fest, hogy megkezdheti a szezont Jrue Holiday – ő nyilvánvalóan nagy segítség lehet majd, de egyelőre biztosan elég rozsdás lesz.

Oklahoma City Thunder – Brooklyn Nets 02:00

A Thunder a Rockets elleni fontos sikerrel lezárta vereségszériáját, most pedig a Nets elleni hazai meccsen elindulna felfelé – erre minden esélyük meg is van Westbrookéknak, hiszen a Brooklyn eddig csak egy meccset nyert idegenben. A vendégek gyors, rohanós stílusa is feküdhet az OKC-nek, hiszen a sebesség mindenképpen mellettük szól, ráadásul Lopezék védekezése eddig 110,9 pontot enged átlagban – azt viszont azért tegyük hozzá, hogy okoztak már meglepetést…

Boston Celtics – Golden State Warriors 02:00

Ugyan védekezésben még vannak gondok, a liga leghatékonyabb támadójátékával rendelkező Warriorst pokolian nehéz megállítani, a Celtics pedig egyelőre nem tart ezen a szinten, főleg hátul. A tűzerőt tekintve Horford és Crowder nélkül aligha tudják tartani a tempót, nagyon extra teljesítmény kell Thomastól vagy nagyon extra védekezés a Smart-Bradley párostól, hogy nyerni tudjanak a hazaiak – a GSW azért nem verhetetlen, de az utóbbi meccseken idegenben is remek támadójátékkal rukkoltak elő Greenék.

Dallas Mavericks – Memphis Grizzlies 02:30

Nincs jó állapotban a Dallas, az előző három meccsét elveszítette a gárda, ráadásul rengeteg a sérült: Nowitzki mellett Harris, Deron Williams és most már JJ Barea sem bevethető, utóbbi ráadásul hetekre kidőlt. Így érthetően borzasztó nehéz helyzetben vannak, a főbb támadófegyvereik gyakorlatilag mind hiányoznak, Barnes és Matthews pedig nem biztos, hogy tud meccseket nyerni, védekezzenek bárhogyan. A Memphisnél is vannak gondok, de ők legutóbb megverték a Clipperst, és a Conley-Gasol kettős rendben van, 6-5-re állnak, és magabiztosan utazhatnak Dallasba – Chandler Parsons először néz farkasszemet volt csapatával.

Denver Nuggets – Toronto Raptors 03:00

Egyszer találkoztak már idén a felek, akkor szoros meccsen 105-102-re nyert a Raptors, és most is feléjük billen a mérleg nyelve előzetesen. DeMar DeRozan még mindig csak kétszer maradt harminc pont alatt ebben a szezonban, és az előző két találkozót leszámítva védekezésben is jól teljesített a társaság, ezen a kettőn pedig a Cleveland és a Golden State volt az ellenfél – két szoros vereség után most mindenképpen javítanának Lowry-ék. A Denvernél több a kérdőjel, Michael Malone már meg is bontotta a kezdőcsapatot, és szétszedte a Nurkic-Jokics kettőst, legutóbb pedig nyerni is tudtak négy vereség után. Kérdés, hogy mi lesz majd hátvédposzton, ahol Barton és Harris sem bevethető a hazaiaknál, és bár a Suns dobógépeit limitálni tudták, most nehezebb feladattal szembesülnek Nelsonék.

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 04:30

Érdekes meccs lehet, a Spurs összekapta magát és sorozatban négy győzelemnél jár, csak 96,8 pontot kapnak átlagban Leonardék, egyre inkább kezdik tavalyi önmagukat idézni. A Lakers eddig inkább felülteljesít, a gyengébb védekezést gyors, látványos, hatékony támadójátékkal ellensúlyozzák, otthon pedig eddig mindössze egy vereséget szenvedtek – a San Antonio ellen sem lehet leírni őket. Kérdés, hogy a texasiak ellen mennyire tudnak majd kibontakozni Russellék, a sikerhez valószínűleg most is sok pontra lesz szükségük – természetesen esélyesebb Popovich csapata, de izgalmas találkozó lehet ebből.

Sacramento Kings – Los Angeles Clippers 04:30

A Clippers győzelmi szériája megszakadt a Memphis ellen, és a ligaelső védekezéssel azért az utóbbi meccseken akadtak gondok, vissza kell találniuk ahhoz a keménységhez hátul, ha meg akarják őrizni vezető helyüket. A Kings ellen így is kötelező a győzelem, a hazaiak sorozatban három vereségnél járnak, hátul sokszor lyukasak, elöl nem elég meggyőzőek, Cousins ellen pedig jó opció lehet Griffin és Jordan a Clippers részéről – a palánk alatt sok minden eldőlhet, de nagy bravúr lenne a győzelem a Sacramentótól.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus