Bostonban rangadózik a Raptors, mi lesz a Clevelanddel?

A Minnesotát fogadják LeBronék - megerősítheti második helyét a Celtics - az Atlantát is bedarálja a Heat? - pályán a GSW.

 

Orlando Magic – Indiana Pacers 01:00

A Magic a Raptors elleni bravúrt leszámítva nem nagyon találja magát az utóbbi időben, míg a Pacers belendült, megnyert sorozatban három meccset, és legutóbb a Houstont is lejátszotta a gárda. Paul George óriási formában van, az ő megállítása kulcsfontosságú lehet a hazaiak számára, és ezt a feladatot valószínűleg Aaron Gordon fogja megkapni első körben – ő bizonyított már védőként is, de George-dzsal azért valószínűleg tele lesz a keze. A hazaiak számára jó hír, hogy visszatért Evan Fournier, és most már talán hasznos is lesz, rá pedig nagy szüksége van a sokszor harmatos támadójátéknak, de a védekezésen nem fog segíteni – azt csapatként kell valahogy megoldaniuk, és limitálni a George-Teague-Turner triót. Érdekesség: idén egyszer 88-69-re, egyszer pedig 117-104-re kapott ki korábbi csapatától Frank Vogel.

Cleveland Cavaliers – Minnesota Timberwolves 01:00

Legutóbb megint kikapott a Cleveland, nem oldódott meg semmi, az OKC elleni sikert leszámítva most már jó ideje gyengélkedik a bajnok – ha az aktuális formát nézzük, jobb helyzetben van a Minnesota. Persze a keret erőssége még Love és Smith nélkül is a hazaiak mellett szól, de kérdés, hogy min tudnak változtatni, hiszen csak januárban több meccset buktak el, mint a Golden State egész szezonban, védekezésben nincs meg a kellő intenzitás, és támadásban sem működik jól a gépezet. A vendégek viszont talán rátaláltak arra, hogy hogyan is kell szoros meccseket behúzni, Andrew Wiggins ilyen helyzetekben rendszeresen fellép, ő érdekes csatát vívhat most LeBron Jamesszel – persze ha utóbbit kellően feltüzelte most már Charles Barkley, akkor ehhez csak sok szerencsét tudunk kívánni. Karl-Anthony Townsnak mindenképpen dominálnia kell Tristan Thompson ellen, hogy tényleg legyen esélyük a vendégeknek, de talán nem túlzás azt állítani, hogy ez a meccs a Clevelandtől függ – ha hozzák, ami bennük van, akkor természetesen toronymagas esélyesek  még Love és Smith nélkül is.

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:30

Komoly keleti rangadó lesz, hiszen a Celtics éppen a minap előzte meg a Raptorst és lépett fel a keleti második helyre, jelenleg fél meccs a különbség közöttük. A hazai pálya, a forma és az egészség is a Boston mellett szól, a vendégeknél DeRozan megint nem fog játszani, és ráadásul egy hosszabbításos back-to-back második felét vívják, miután előző este nagy nehezen legyűrték otthon a Pelicanst. Egyébként is jobban működik most a Boston, Isaiah Thomas egészen elképesztő meccseket hoz, és bár Kyle Lowry védekezésben is elit a túloldalon, azért az hatalmas tett lenne, ha támadásban ő intézne mindent (neki kell), védekezésben megfogná az ellenfél tarthatatlan klasszisát és győzelemre vezetné csapatát a legnagyobb rivális otthonában. Márpedig valami ilyesmi kellene tőle…

Brooklyn Nets – New York Knicks 01:30

A városi rangadót kötelező megnyernie a Knicksnek, a gárda csak a riválisok botlásainak köszönheti, hogy még ott van a playoff közelében, de a ligautolsót mindenképpen meg kell vernie még akkor is, ha fáradtabbak Anthony-ék a back-to-back miatt. Tovább nehezíti a helyzetüket, hogy Derrick Rose és Kristaps Porzingis valószínűleg ismét hiányozni fog, így támadásban eléggé lecsökkentek a lehetőségeik, de kérdés, hogy ezt a Nets mennyire tudja kihasználni. A hazaiak nem véletlenül ligautolsók, de produkáltak már jó meccseket, főleg otthon, és Brook Lopez jól érezheti magát majd Porzingis nélkül – ha a periméterről jönnek majd a triplák is, nem reménytelen a Brooklyn helyzete. Ez persze nem változtat azon, hogy ezt a meccset nyernie kell a Knicksnek, ha törik, ha szakad.

Miami Heat – Atlanta Hawks 01:30

Ez is rangadó lesz jelen pillanatban, ugyanis bár a tabellán szakadéknyi a különbség a Hawks javára, a Miami sorozatban nyolc győzelmét komolyan kell venni, hiszen jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számít. Továbbra is kérdés, hogy ezt meddig lehet még nyújtani, mindenesetre ha hozzák az eddigi védekezésüket, ugyanolyan elánnal küzdenek, és a Dragic-Waiters kettős tűzereje is megmarad, akkor az Atlantát is legyőzhetik, amely az utóbbi négy meccsen nagyon messze volt korábbi remek védekezésétől. Ezen mindenképpen javítaniuk kell Schröderéknek, a palánk alatt érdekes csatát vívhat Whiteside és Howard, Millsapre viszont papíron nincs ember, az ő játéka ezúttal is döntő lehet. Nagy kérdés továbbá, hogy mennyire pihenték ki a vendégek a három nappal ezelőtti négy hosszabbításos meccset, akár mentálisan, akár fizikálisan, mindenesetre Sefolosha valószínűleg nem tud pályára lépni sérülés miatt.

Detroit Pistons – New Orleans Pelicans 01:30

A Pelicans back-to-backet vív, előző este Torontóban kapott ki, méghozzá hosszabbításban, így különösen fáradt lehet a társaság. A Detroit egy napot pihenhetett, de egy jobb időszak után az előző három találkozót megint elveszítették Reggie Jacksonék, a védekezés megint nem működött jól, és kérdés, hogy mennyire tudják most összeszedni magukat. Egyik csapat sincs jó formában, de mindkettőnek borzasztóan kellene ez a győzelem, viszont igazi ütőkártya egyik oldalon sincs – érdekes lehet, hogy mire megy egymással Drummond és Davis, illetve hogy mi történik egyes poszton Holiday és Jackson között, de nincs olyan fegyver (jó, egy egészséges AD az lehet), amely igazán gyilkos lehet ezen a találkozón.

Dallas Mavericks – Philadelphia 76ers 02:30

Két nagy formában lévő, de gyenge mérleggel rendelkező csapat találkozik, így elég nehéz jósolni erre az összecsapásra. A Mavs a Cavs és a Spurs legyőzése után mindenki ellen magabiztosan léphet pályára, a Philly pedig két vereség után kapta össze magát legutóbb és nyert Joel Embiid nélkül. Embiid most sem lesz ott a parketten, de centerposzton így is dominálhat Noel és Okafor, igaz, ezt eddig is ellensúlyozni tudta a Dallas kintről – Yogi Ferrell két remek meccs után igyekszik továbbra is bizonyítani, Seth Curry pedig remekül illik ebbe a játékba. Kérdés, hogy a periméterről milyen dobóteljesítmények érkeznek majd, Ilyasova, Covington, McConnell az egyik, Curry, Barnes, Matthews a másik oldalon tolhat sokat saját csapatán – mindkét oldalon elég sokan képesek 15 pontokat berámolni, nagyon sok tényezős az egyenlet. Az biztos, hogy ötös poszton a Sixersnek kell dominálnia, így a periméterről a Dallasnak kell hatékonyabban tüzelnie.

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 03:00

A Denver back-to-backet játszik, előző este egy kiélezett, pontzáporos meccset veszített el Los Angelesben, ráadásul egyébként is több alapember hiányzik – Jokics, Mudiay és Barton sem lépett pályára a Lakers ellen. Az ő játékuk most is erősen kérdéses, így pedig a Memphis felé billenhet a mérleg nyelve, hiszen a vendégek hátul sokkal stabilabbak, pihentebbek, centerben Marc Gasol pedig ficánkolhat Jokics nélkül – a festékben egyértelmű fölényben lehet a Grizzlies. Ugyan Conley-ék nem túl kiegyensúlyozottak, de most nincs sérültjük, az előző két meccsüket megnyerték, és a Nuggets problémáit ki kell használniuk, hogy az OKC előtt tudjanak maradni.

Utah Jazz – Milwaukee Bucks 03:00

A Bucks nagyon gyenge formában, az előző három meccsét elveszítette, nem működik a védekezés, összevissza ingadozik a támadójáték is, Jason Kidd nem tud úrrá lenni a problémákon – márpedig most már össze kell szedniük magukat, ha playoffba akarnak kerülni. Most volt három teljes pihenőnapjuk rendezni a sorokat, igaz, a Jazz is ugyanennyit pihenhetett, így ebből nem tudnak előnyt kovácsolni. Kérdés, hogy a hazaiak elit védekezése a festékben Gobert-rel mennyire jelent áthatolhatatlan akadályt Antetokounmpóék számára, ha a görög klasszis és Jabari Parker nem tud extrát hozni, gyakorlatilag elvesztek a vendégek – Monroe szintén Gobert ellen próbálkozhat, aki jó eséllyel pályázik az Év Védője díjra. Fontos viszont kiemelni, hogy a Utah sincs jó formában, az előző négy meccsből háromszor kikaptak Haywardék, egyszer sem érték el a száz pontot támadásban, és hátul sem voltak mindig annyira meggyőzőek, úgyhogy nekik is javulniuk kell – ha össze tudják szedni magukat elöl, akkor azért esélyesebbnek számítanak.

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 03:00

A Clipperst utoljára szombat este láttuk, akkor 144-98-ra kikapott a Golden State otthonában, és kérdés, hogy ebből hogyan tud felállni a társaság – egy ekkora mélyütés után valószínűleg kellett is nekik ez a pár nap szünet. A Phoenixnél sem sokkal jobb a helyzet, ugyan vannak biztató jelek, a támadójáték többé-kevésbé rendben van, mégis elveszítették az előző négy találkozójukat, egyszerűen nem tudnak nyerni, így pedig a Chris Paul nélküli Clippers ellen is nagyon nehéz dolguk lesz. Eléggé megjósolhatatlan, hogy mi fog történni, a vendégek periméter-védekezése finoman szólva nem jó, az előző négy meccsükből háromszor kaptak legalább 120 pontot, ez pedig nem hangzik jól Bledsoe-ék ellen, de cserébe a túloldalon ők is megszórhatják ellenfelüket – Blake Griffinnel kiegészülve ráadásul a festékben már egyértelműen ők lehetnek fölényben.

Oklahoma City Thunder – Chicago Bulls 03:30

A Thunder back-to-backet játszik, előző este San Antonióban kapott ki, és az előző két rangadóján nagyon gyér támadójátékkal, közel reménytelenül szenvedett vereséget. Most viszont egy hosszú idegenbeli időszak után hazatérhet, és otthon a dobások is jobban ülhetnek Westbrookéknak, persze a fáradtság most faktor lehet, főleg Kanter nélkül, aki képes volt terhet levenni az első sorról a ponterejével. A Bulls mindenesetre semmivel sincs jobb passzban, ugyan legutóbb nyertek, és talán elcsitultak a kedélyek, de még csak ott tartunk, hogy talán elindulnak felfelé – ahhoz minimum az előző találkozón mutatott formájuk szükséges. Érdekes párharcok lehetnek egyébként, mindkét csapat nagyon erősen épít a lepattanózásra, Adams és Sabonis nagy csatát vívhat Gibsonnal és Lopezzel, a periméteren Butler foghatja Westbrookot, míg a Bulls vezérét a túloldalon Roberson lassíthatja. Westbrook és Butler harca nyilvánvalóan kulcsfontosságú, hogy melyikük tud dominálni, az eldöntheti az összecsapást – sok triplára nem számíthatunk, brusztolós, kemény, fizikális játékra annál inkább.

Golden State Warriors – Charlotte Hornets 04:30

Steph Curry kihagyta a ligaelső előző meccsét, és jó eséllyel ezúttal sem lép pályára betegség miatt, míg Zaza Pachulia játéka szintén kérdéses, így rögtön két kezdője nélkül állhat ki a Warriors. Ezzel együtt természetesen esélyes, a Hornets nagyon gyenge formában van, idegenben egészen borzalmas a csapat hetek óta, back-to-backet játszik, és előző este is reménytelenül kapott ki Portlandben. A Golden State-nél ezzel szemben még mindig ott van Kevin Durant és Klay Thompson, övék a hazai pálya, és bár magas poszton vékonyak lesznek (West is sérült, tulajdonképpen csak McGee maradt), így is kötelező számukra a győzelem – Durant legutóbb győzelemre vezette övéit a Blazers ellen, most is hasonlóra számíthatunk.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus