Boston-Indiana és Houston-Milwaukee rangadót is rendeznek hajnalban

Tíz találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, nézzük, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Boston Celtics - Indiana Pacers 1:00

Kiemelt keleti rangadó lesz, amelyre a Boston kiváló formában, a Pacers pedig back-to-back érkezik meg. A hazaiak az előző három meccsüket megnyerték, visszakapták Irvinget és Morrist, támadásban idei talán legjobb időszakukat élik, remekül dobnak, jól járatják a labdát, úgyhogy magabiztosan fogadhatják egyik nagy riválisukat. Az Indiana is jó passzban van összességében, de a torontói vereség után most a Cavs ellen is kicsit túl korán eresztett le a gárda, meglátjuk, hogy ez visszaüt-e ezen a találkozón, mindenesetre Myles Turnerre most sem számíthatnak, pedig a Boston szerkezete ellen sokat érhetne az ő játéka. Idén egyszer találkoztak eddig a felek, akkor otthon egy ponttal nyert a Pacers, de most fáradtabban, idegenben nem számít esélyesnek a gárda. 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 1:00

A két csapat ma hajnalban találkozott Philadelphiában és a Sixers már-már tiszteletlen módon szétszedte ellenfelét JJ Redick nélkül is, Joel Embiid a szurkolók között ücsörgött a második félidőben, úgyhogy a fővárosiaknak lenne miért visszavágni. Mindkét csapatnak nagyon számít, hogy otthon játszik-e, úgyhogy ez a faktor most sokat segíthet a Washingtonnak, meglátjuk, hogy elég lesz-e, mindenesetre a védekezésükön több fokozatot is szigorítani kellene - a Philly kulcsemberei úgy mentek át Bealéken, ahogy akartak, ráadásul még Landry Shamet is bebombázott nyolc hármast. Azt egyelőre nem tudni, hogy Redick visszatér-e, vagy hogy esetleg nem üli-e ki a back-to-backet a most visszatért Butler, mindenesetre amilyen formában vannak Embiidék, most idegenben is inkább nekik áll a zászló. 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 1:30

A Hawks back-to-backet játszik azok után, hogy előző este egyetlen dobáson múlt, hogy nem verte meg a Torontót, azt megelőzően pedig simán legyőzte a Miamit - jó formában, de fáradtan érkezik meg az együttes Brooklynba. A Nets továbbra is remekel, legutóbb ugyan fáradtan kikapott Bostonban, de otthon parádézik, most pihentebb is, ha a fő playmakerek nem betliznek (mostanában Russellnek is, Dinwiddie-nek is volt nagyon gyenge meccse), akkor egyértelmű favoritnak számít. Az eddigi sérültek mellé egyébként a hazaiaknál Carroll és Harris is becsatlakozott, de a hírek szerint mindketten vállalni fogják a játékot.

Houston Rockets - Milwaukee Bucks 2:00

A Celtics-Pacers mellett ez lesz a játéknap másik kiemelt rangadója, hiszen a ligamásodik Bucks látogat a talán legjobb formában lévő Houstonhoz. A texasiak sikerszériája ugyan Portlandben megszakadt, de legutóbb megverték a Denvert, most pedig otthon megint jó esélyeik lehetnek egy újabb nagyon komoly skalp begyűjtésére annak ellenére, hogy Paul és Gordon ezúttal is hiányozni fog. Ha James Harden őrült formája most is meglesz, a kiegészítők pedig hozzák a magukét, akkor bármire képesek lehetnek, nyilván Capela 31 pontja és a Tucker-Green páros 13 triplája nagyon extra volt legutóbb, de amilyen mentális állapotban van most a csapat, valami hasonlóra képesek lehetnek most is. Meglátjuk, azért a Bucks egészségesebb és náluk is van egy MVP-jelölt Giannis Antetokounmpo személyében, ők is extrán dobnak kintről, ők is nagyon eredményesen rohannak, úgyhogy igazán érdekes matchupokra készülhetünk - Harden kettő-kettőit rejtély, hogy hogyan fogja levédeni a Milwaukee Lopezzel, nélküle pedig azért más a spacing, de ezt is kíváncsian várhatjuk. Könnyen kijöhet ebből egy dobófesztivál és egy igazi sztárparádé...

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 2:00

A felek négy napja találkoztak San Antonióban és akkor simán, húsz ponttal győzött a Spurs, a Memphis támadójátéka pocsék volt és ez most már olyan régóta így van, hogy nagy javulásra ezúttal sem számíthatunk - márpedig ebben az esetben túl sok esélyük most sem lesz Marc Gasoléknak. A Spurs zsinórban öt győzelemnél tart, idegenben is elkapta a fonalat, nagyon kiegyensúlyozottan és kevés hibával játszik, emellett pedig amit kell, azt védekezésben is megoldja - ezzel szemben a Grizzlies olyan mélyen van most minden téren, hogy óriási bravúr lenne a hazai győzelem. JaMychal Green játéka egyébként kérdéses a Memphisnél.

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 2:00

A Cleveland back-to-back lép pályára azok után, hogy húsz pont feletti hátrányból teljesen váratlanul szoros meccset csinált a Pacers ellen, de a győzelem ott sem jött össze, úgyhogy zsinórban tíz vereség után, fáradtan érkezik meg erre a találkozóra. A Pelicans egyrészt pihent, másrészt otthon nagyon masszív, harmadrészt abszolút kötelező neki a győzelem - minden adott is hozzá Anthony Daviséknél, sebességben, támadójátékban nincs egy szinten a két gárda, ezen pedig Mirotic és (valószínűleg) Moore hiánya sem változtat. Alvin Gentry legénysége ráadásul az előző két meccsén védekezésben is mutatott életjeleket, ezek közül pedig az egyik éppen Clevelandben történt, ahol 35 ponttal tudott nyerni - minden Holidayék mellett szól. 

Dallas Mavericks - Phoenix Suns 2:30

A Suns back-to-backet játszik azok után, hogy egy hétmeccses hazai szériát zárt le hat vereséggel és egy győzelemmel, ami éppen előző este született Devin Booker nélkül - ez mindenképpen adhat némi lökést a gárdának, de Booker valószínűleg most sem játszhat, meglátjuk, hogy nélküle hogyan bírják a "másnapot". A Dallasnak borzasztóan kellene ez a siker, mert egy charlotte-i kiugrást leszámítva hetek óta csak a pofonokat kapja a gárda, legutóbb a Lakers ellen demoralizáló vereséget szenvedett otthon és ha már a hazai pályában sem bízhat, akkor nincs nagyon mibe kapaszkodnia. A szörnyű dobóforma most sem fog beleférni, ráadásul Doncic és Smith sem teljesen egészséges, bár előbbi minden bizonnyal játszani fog - utóbbi nem edzett, nem tudni, hogy pályára tud-e lépni. 

Utah Jazz - Orlando Magic 3:00

Több csalódást keltő meccs után egy nagyon hosszú idegenbeli túrát zár le ezzel a találkozóval a Magic, kis túlzással bármi történik a pályán, nekik mindegy, csak mehessenek már haza. A Jazz ezt már megtehette egy pokolian kemény túra után és összességében Mitchellék azért nincsenek rossz formában, a játékot tekintve talán találtak valami kiegyensúlyozottságot, ez pedig az Orlando állapotával együtt azt jelenti, hogy ez papíron kötelező győzelem lenne a gárda számára. A gond viszont az náluk, hogy egyes poszton nincs kihez nyúlni, Ricky Rubio és Dante Exum sem játszhat ezen a találkozón, úgyhogy nagyon nagy teher lesz Mitchell és Ingles vállán a játékszervezést tekintve - más kérdés, hogy a Magic mostanában nem nagyon tudott huzamosabb ideig nyomást helyezni az ellenfelekre, egy-egy jó félidejük volt az elmúlt mérkőzéseiken. 

Portland Trail Blazers - Chicago Bulls 4:00

A Bullsnak voltak mostanában jó meccsei, de azért csak négy vereségből érkezik, míg a Portland megint felfelé ível, az előző öt mérkőzésből csak egyet vesztett el, viszont megverte például a Houstont, vagy a Philadelphiát is - otthon abszolút esélyesek Lillardék minden mástól függetlenül. Mo Harkless ugyan nem egészséges és valószínűleg nem fogják erőltetni, de Jusuf Nurkic kis túlzással élete formájában van, Lillarddal nagyon érzik a kettő-kettőket és a center sorra dobálja a jobbnál jobb meccseket, a Markkanen-Carter duó ellen is jó napja lehet. A Blazersnek mindenképpen blama lenne egy Chicago elleni hazai baki, míg a vendégek természetesen ismét teher nélkül játszhatnak. 

Los Angeles Lakers - Detroit Pistons 4:30

A Lakersnek úgy kellett a legutóbbi dallasi siker, mint egy falat kenyér, de a Pistons elleni hazai meccs is hasonlóan fontos Ballék számára - továbbra sem számíthatnak a James-Rondo kettősre, de nem hagyhatják, hogy elrohanjon mellettük a mezőny ebben az időszakban. A Detroit azért verhető csapat, az előző két hazai találkozóját is elvesztette, bár a matchupokat tekintve a domináns magasok komoly károkat képesek okozni az alacsonyabb, gyorsabb Los Angelesnek - meglátjuk, hogy McGee, Chandler, vagy Zubac hogyan állja majd a sarat. Az Ingram-Ball kettőstől minimum a legutóbbi teljesítmény kell a LAL sikeréhez, ha a magasask hozzák magukat, Kuzma pontosabb lesz és a kispad is hozzáteszi a magáét, akkor jó esélyeik lehetnek - a vendégeknél nem nagyon lehet megmondani, hogy mi kell a győzelmükhöz, hetek (hónapok) óta szinte semmi nem működik náluk jól...

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus