Brooklyn – Denver derbi a Sport TV-n!

Ma éjjel nyolc összecsapást rendeznek az NBA-ben, s közülük az előzményeket tekintve a legérdekesebbnek ígérkezőt, a Nets – Nuggets rangadót a Sport 1 jóvoltából itthon is élőben izgulhatjuk végig. Jónak tűnik még a mostanában harapós Sacramento és az Oklahoma City párosítása is, ahogy vélhetően a Memphis – Phoenix csata sem fullad majd unalomba. Nézzük, mik a fontosabb tudnivalók a mai játéknap előtt!

Philadelphia 76ers – Orlando Magic (01:00)

A Sixers megint az Orlandóval meccsel, ebből a párosításból idegenben nem jött ki jól a Philadelphia, de könnyen lehet, hogy otthon sem jön ma össze a siker Michael Carter-Williamséknek. Big Baby Davis tegnap nagyon gyenge produkciót tett le az asztalra, Nelson sérült és még Tobias Harris bokája sincsen rendben, de ebben a felállásban sem kevésbé esélyes a Magic.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks (01:30)

A Celticsnek nem a kedvenc ellenfele a keleti sereghajtó Milwaukee, melytől idegenben már kétszer is kikapott, ráadásul ebből egyszer 20 pontos előnyről... A másik oldalról nézve viszont elmondhatjuk, hogy a Bucks az eddigi három diadalából kettőt a bostoniak ellen gyűjtött be, de idegenben ezen tények ismeretében sem számíthat sok jóra ma Larry Drew legénysége.

Brooklyn Nets - Denver Nuggets (01:30, TV: Sport 1, ÉLŐ)

A Nets nagy bajban már egy ideje, de most még rosszabbra fordulhat a helyzet, hiszen Brook Lopez ugyan felépült, de Deron Williams ma még nem lesz, Jason Terry, Andrej Kirilenko és Paul Pierce viszont még nem harcra készek, ráadásul csak nem akar megszületni az az egység a brooklyniaknál, melyre lehetne támaszkodni estéről estére. Ugyanakkor nem szabad elfelednünk, hogy egy nagy győzelem után érkezett haza a Kidd-alakulat Memphis-ből, de a hatos sikerszériában lévő Nuggets nyomás nélkül küzdhet az újabb diadalért, amire McGee és Gallinari nélkül is meg lehet az esélye a csapatként kiváló, a kispadot tekintve pedig extra Denvernek.

Miami Heat – Detroit Pistons (01:30)

A bajnok otthon folytathatja menetelését, de az extrákra is képes Pistons ellen nem lesz elég az a teljesítmény, amit a címvédő a Bobcats ellen nyújtott két napja. Igen érdekes match-upok alakulhatnak ki, ez a meccs ebből a szempontból oda-vissza rémálom mindkét félnek, a Drummond, Monroe, Smith benti triót nem lesz egyszerű feltartóztatnia az alulméretezett Miami-belső sornak, de Wade-re és Jamesre nem igazán van embere a Billupsot még nélkülöző Detroitnak.

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns (02:00)

A Grizzlies csúnya pofonba szaladt bele otthon a Nets ellen két napja, van tehát miért javítania a hazai alakulatnak, ám a Phoenix nem akar lassítani remek idényrajtát követően és idegenben is kemény ellenfélnek számítanak szinte minden csarnokban. A kulcs a periméter-védekezés lesz a Memphis-nél, ez nem is kérdés, a Bledsoe, Dragic páros limitálása esetén szinte nem is kérdés, hogy abszolút favorittá lépne elő a Joerger-legénység.

Dallas Mavericks – Charlotte Bobcats (02:30)

A Mavs még mindig hullámvölgyben van, Jose Calderon sérülése a lehető legrosszabbkor jött a texasiaknak, a Bobcats viszont kis híján sikerrel járt a minap Miamiban, úgyhogy a vendégeknek az önbizalmuk is megvan ahhoz, hogy bravúr közelbe kerüljenek és esetleg meg is verjék idegenben Nowitzkiéket. Al Jeffersontól, Kemba Walkertől és Gerald Hendersontól ehhez egyszerre kellene extra, de elég jól megfér egymás mellett a három vezér, míg Ellis elkezdett igencsak hullámzani a Mavs-nél, tehát az előjelek inkább a vendégek felé billentenék a mérleg nyelvét, de kiegyenlített derbire számítunk.

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder (04:00)

A Kings otthon akár még a szépen menetelő OKC ellen is okozhat meglepetést, vagy legalábbis egy szoros meccsre jó lehet a DeMarcus Cousins fémjelezte sacramentói had, de összeszedett játék és nagy fegyelem kell a vendéglátóktól ahhoz, hogy esetleg meg is tréfálják Durantéket. Sok pontos csatára számíthatunk, ahol a látványra is adnak majd a felek, ami a stílust illeti.

Golden State Warriors – Toronto Raptors (04:30)

A Warriors még mindig Andre Iguodala nélkül indul csatába, a Raptors viszont ezzel együtt is nyomás nélkül érkezik Oaklandbe, hiszen nagyon messze áll egymástól a két társaság potenciálja és jelenlegi teljesítménye is. Ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a nem éppen kiegyensúlyozott kanadaiaknál is benne van a pakliban a kiugró teljesítmény, pláne, hogy legutóbb megtörtént, amire régóta várnak a Raptors-szurkolók: egyszerre tudott hatékonyan és produktívan kosarazni a Lowry, DeRozan, Gay, Valanciunas négyes. Ha ez ma is összejönne a vendégek vezéreinek, akkor minden sanszuk meglenne a bravúrhoz.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus