Brooklyn - Miami szuperrangadóra fel!

Ma este 13 felvonásos meccsdömpinget bonyolítanak le az NBA-ben, úgyhogy tele van az éjjeli program igazi csemegékkel. Ezek közül is kiemelkedik két keleti élgárda, a Brooklyn Nets és a Miami Heat rangadója, de az első texasi belharc, azaz a Houston - Dallas derbi, illetve a Minnesota - Oklahoma City ütközet is színvonalasnak ígérkezik. Nézzük a teljes menetrendet és a fontosabb előzetes tudnivalókat!

Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers (00:00)

A Bobcats már bevethette az idénynyitón új centerét, Al Jeffersont, de vele a fedélzeten sem közelíti meg azt a szintet az utóbbi évek leggyengébb alakulata, mint amit a két napja a Brooklynt két vállra fektető Cavaliers, pedig a clevelandiek egyik nagy nyári szerzeménye, Andrew Bynum még csak minimális fordulatszámon pörögve játszhat a Brown-legénység tagjaként. Idegenben azért nem biztos, hogy sétagalopp lesz ez a meccs Kyrie Irvingéknek, de a nagyobb tudás és a lendület vélhetően a vendégek felé billenti majd a mérleg nyelvét.

Orlando Magic - New Orleans Pelicans (00:00)

A Magic ugyan nem indította nyertesen a szezont, de két komoly produkciót tett le az asztalra a floridai gárda, úgyhogy játékban egyelőre szó sincsen tudatos tankolásánál a fiatal kerettel rendelkező Magicnél, így a még nem igazán összeszokott NOP-nek lehetnek gondjai vendégként. Nagyon hasonló a felállás az eggyel fentebb taglalt párosításéhoz, de itt talán még szorosabb lehet az ütközet és kisebb meglepetés lenne csak, ha Nik Vucsevicsék leküzdenék a centerben lyukas New Orleanst.

Washington Wizards - Philadelphia 76ers (00:00)

A Wizards idegenben kikapott Detroitban, a Sixers viszont elverte a címvédő Heatet hazai környezetben, mégis azt mondhatjuk, hogy teljesen egyértelműek az esélyek ezen a találkozón, kisebb csoda lenne, ha a quadruple-double-t megközelítő Michael Carter-Williams és társai a fővárost is bevennék az utóbbi évek leggyengébb NBA-keretével. Lendületes, hajtós meccset várunk, ahol azért John Wallék vélhetően viszonylag gyorsan bedarálhatják ellenfelüket, pláne, hogy a Gortat, Nené, Seraphin triónak köszönhetően a palánk alatt elképesztő elvi fölénye van a Wizardsnak.

Atlanta Hawks - Toronto Raptors (00:30)

A Hawks a győzelemmel rajtoló Raptorst fogadja, de ez ne tévesszen meg senkit sem, a vendégektől extrák kellenek, ha a masszív atlantaiakat idegenben le akarják gyűrni, bár tudjuk jól, hogy nem a legvérmesebb szurkolótábor Al Horfordéké... Jonas Valanciunas, Rudy Gay, Kyle Lowry és DeMar DeRozan is mind rendkívül hullámzóan szoktak teljesíteni, ám amennyiben egyszerre jönne ki nekik a lépés, úgy valóban jók lennének a kanadaiak kilátásai. A festékben, illetve a cserepadok harcánál sokminden eldől majd, szoros ütközet várható ezen a fronton is.

Boston Celtics - Milwaukee Bucks (00:30)

A Celtics ugyan lehet, hogy nem számíthat Avery Bradley-re, de az irányítani nem tudó, mégis egyesben erőltetett kisember hiányzása még Rajon Rondo távolléte ellenére sem biztos, hogy hátrány lesz ma a Brandon Knight, Luke Ridnour páros személyében szintén az első két játékmesterét nélkülöző Bucks ellen. Jared Sullinher egy meccses eltiltása után ott lehet már a parketten a bostoniaknál, de ez még önmagában nem garancia a sikerre. Kiváló mérce lesz ez a meccs mindkét félnek és nekünk, nézőknek is, hiszen könnyen kiderülhetnek a csapatok idei szándékai a playoff-elérésének hajszolása, illetve az esetleges tankolási motívumok erősödése, avagy nem megnyilvánulása miatt is.

Brooklyn Nets - Miami Heat (01:00)

Az előszezonban már kétszer legyalulta a Nets a Heatet, de már akkor jól tudta mindenki, hogy a bajnokot nem érdekelték az akkori eredmények, most viszont kiváló motiváció lehet ez LeBron Jameséknek, pláne, hogy a floridai sztárgárda egy kínos philadelphiai zakó után érkezik Brooklynba, továbbá Dwyane Wade is újra ott lehet a parketten a Spoelstra-legénységnél. Az esélyeket firtatva azért inkább favoritnak tekinthető a Heat idegenben is, de Andrej Kirilenko bemutatkozása nagyot dobhat az idénynyitón gyengén muzsikáló Netsen is, de ezt a csatát is még Jason Kidd vezetőedző nélkül kell megvívnia a Paul Pierce, Kevin Garnett, Jason Terry trióval kiegészülő tavalyi keleti negyedik kiemeltnek.

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons (01:00)

A Pistons még most sem vetheti be egyik nagy szerzeményét, Brandon Jenningset, ám érdekes módon a Bynum, Billups duó elég szépen elvitte két napja a hátán a Detroitot, a Monroe, Drummond, Smith belső trió pedig szépen megfért egymás mellett a pályán és nyerni is tudott a Wizards ellen a Cheeks-legénység. A Grizzlies-nél egy új, elvben hatékonyabb kispad épül, de Jerryd Bayless a Spurs ellen nagyon nem találta a helyét ebben a rendszerben, viszont éppen ezen a ponton múlhat, hogy a Memphis meg tudja-e nyerni ezt a csatát vagy sem. Ha a második sor hozza a pontokat, akkor vélhetően saját közönsége előtt azért csak célba ér valahogy a tavalyi Főcsoport-döntős alakulat.

Houston Rockets - Dallas Mavericks (01:00)

A Rockets Patrick Beverley nélkül kényszerül kiállni az első idei texasi rangadóra, ami nem túl jó előjel, hiszen a Dallas új hátvédsora (Calderon, Ellis) bombaformában kezdték az idényt és valami sokkal jobbat produkáltak közösen a nyitányon, mint azt bárki várta volna tőlük. Ezzel együtt a Houston csarnokában, ahol Dwight Howard és Ömer Asik egyszerre hárít el a palánk alatt és James Harden bontja a védelmet, ott vendégként esélyesnek butaság lenne nevezni a Mavs-t, ám egy szoros ütközet így is kikerekedhet ebből a párosításból az oda-vissza mismatch-ek miatt.

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder (01:00)

Ez a két gárda többnyire fantasztikusan fordulatos, pontgazdag, izgalmas összecsapásokat vív, amikor többé-kevésbé teljes mindkét fél kerete. Most Russell Westbrook ugyan hiányzik az OKC-nél, de az erőviszonyok pont így lesznek igazán kiegyenlítettek, tehát most is várhatjuk, hogy valami nagy dolgot visz véghez a parketten a Minnesota és az Oklahoma City. Az esélyeket inkább ne firtassuk, dőljünk hátra és élvezzük a show-t!

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers (02:00)

A Nuggets már a nyitányon be tudta vetni Ty Lawsont és Kenneth Faried-ot is, de mindketten csak limitált szerepben segíthették Brian Shaw mester legénységét, ám mára már vélhetően többet bírnak ők ketten, ami sokat javít az otthon mindig nagyon erős coloradóiaknak. A Blazers cserepadja tegnapelőtt is kritikán aluli produkciót hozott össze, amennyiben ez nem változik ma, szinte biztosan nem nyer Denverben a Portland.

Phoenix Suns - Utah Jazz (03:00)

A Suns kisebb meglepetésre győzelemmel indított, ráadásul ebben nagy szerepe volt a sufniból előhúzott Miles Plumlee-nak, aki masszív dupla duplával bizonyította, hogy nem véletlenül érdemli meg egyelőre a kezdőcenter pozícióját Alex Len előtt. A Jazz viszont éppen palánk alatt erős igazán, Favors, Kanter és az újonc Gobert magasságban, atletikusságban és erőben is a hazaiak centerei előtt járnak, tehát fel lesz adva a lecke a Honacek-legénységnek, ha megint nyerni szeretne a Dragic - Bledsoe páros irányította arizonai villámhad.

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers (03:00)

Sacramentóban olyan egyéniségek próbálnak a vesztes mentalitású franchise-ból győztes egyedületet varázsolni, mint Shaq, illetve az újonc vezetőedző, Michael Malone, s a nyitányon bemutatott győzelem azt mutatja, hogy DeMarcus Cousinsékban meg is van a potenciál arra, hogy lépjenek legalább egy szintet az utóbbi évek masszív szenvedése után. A Clippers igen komoly támadójátékkal verte a GSW-t és most back-to-back érkezik, de van olyan bő a vendégek hátvédrotációja, hogy képes legyen lendületben maradni a Lob City ilyen sűrű program mellett is. Itt sem könnyű esélyekről beszélni, egyáltalán ne lepődjünk meg, ha a Kings leküzdi valahogy Chris Paulékat is.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs (03:30)

A Lakers ugyan impresszív győzelemmel indította a szezont, de a lehet, hogy Tim Duncan nélkül érkező Spurs ellen más tészta lesz nyerni. Lenne miért elégtételt vennie a Kobe Bryant távollétében veszítenivaló nélkül küzdő aranysárga-lila hadnak, hiszen csúnyán kisöpörte a tavalyi rájátszás első körében a Popovich-csapat a Los Angeles-ieket, de sok realitása nincsen egy erődemonstráló Lakers-diadalnak, inkább valószínűbb, hogy a komplettebb, tapasztaltabb és védekezésben szervezettebb San Antonio - ha nehezen is, de - bedarálja Mike D'Antoni fiait.

Az összes mai mérkőzést élőképpel lehet nézni erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus