Bucks-Bulls újratöltve, pályán a Spurs és a Raptors

Nyolc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza a kiemelt karácsonyi játéknapot követően, nézzük, hogy mire számíthatunk! 

 

Detroit Pistons - Indiana Pacers 01:00

Két jó csapat találkozik, a Pistons az utóbbi ötből négy, a Pacers pedig az elmúlt négyből három győzelemnél tart, ráadásul csak fél meccs van közöttük a vendégek javára a keleti negyedik-ötödik helyen. A hazaiaknál Bullock és Tolliver kezdőbe kerülése hozott némi pozitív változást, azóta harcosabb az első ötös, és jobban is védekezik, elbírják, hogy Avery Bradley hiányzik, de most komoly feladat előtt állnak, hiszen az elmúlt három meccsből kétszer is 38 pontig jutó Victor Oladipót kell kordában tartaniuk. Az Indiana elsősorban benne bízhat, mellette a Turner-Young páros is képes extra teljesítményre, de nekik Andre Drummonddal kell majd megküzdeniük, és a Pistons centere a legutóbbi egymás elleni találkozón dominált a palánk alatt. Ugyanis már háromszor is találkoztak a felek, eddig 2-1-re vezet a Detroit, és az említett "legutóbb" nem egészen két hete, december 15-én volt, amikor idegenben is 104-98-ra nyertek Reggie Jacksonék. 

Dallas Mavericks - Toronto Raptors 01:00

A Boston és a Cavs veresége után "játék nélkül" lett keleti listavezető a Toronto karácsonykor, ráadásul DeRozanék nem mentek el szó nélkül amellett, hogy ők nem léphettek pályára a kiemelt játéknapon annak ellenére, hogy ismét kiváló alapszakaszt futnak. A gárda remek formában is van, az utóbbi tíz meccséből kilencet megnyert, a korábbi idegenbeli gyengélkedést is sikerült letudni, ráadásul fix sérültnek egyedül Lucas Nogueira számít, CJ Miles játékára van esély. A Mavsnél elsősorban a védekezésen kell állítani, az utóbbi időben ez számított a gárda erősségének, de az előző két mérkőzésen 110 pont felett kaptak, annyi tűzerő pedig nincs bennük, hogy ezt ellensúlyozni tudják - otthon 7-11-re állnak, ebben azért bízhatnak, de ha nem találnak vissza ahhoz a védekezéshez, amivel a sikereiket elérték, akkor a liga egyik legjobb támadócsapata át fog rajtuk gázolni. 

Miami Heat - Orlando Magic 01:30

"B csapatok meccse" lesz ez, a hazaiaknál Whiteside és Winslow biztosan, Dragic, Waiters és James Johnson pedig lehet, hogy nem lesz ott a pályán, míg a vendégeknél Vucsevics, Fournier és Gordon sem bevethető. Ebből a helyzetből mostanában azért a Heat jött ki jobban, a Magic most éppen zsinórban nyolc vereségnél tart, és bár idén egyszer már legyőzte a Miamit, jelen helyzetben komoly bravúr, Erik Spoelstráék szemszögéből pedig nagy blama lenne, ha nem hozná a találkozót a Heat. Védekezésben még jelen állapotukban sem néznek ki rosszul Richardsonék, a kérdés, hogy elöl meglesz-e a kellő tűzerő, de ha playoffba akarnak jutni, akkor az ilyen kötelező összecsapásokat mindenképpen hozniuk kell otthon. 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

December 15-én találkoztak a felek ugyanebben a csarnokban, és akkor némi meglepetésre 115-109-re nyerni tudott a Bulls, Holidayék pedig most is hasonló eredményben reménykednek. Hét győzelem után most azért beszedtek két vereséget, a Boston ellen ráadásul nagyon nem ment a játék, kérdés, hogy ezzel megtört-e a lendületük, vagy csak egyszeri kisiklás volt, és visszatalálnak-e a korábban látott támadójátékhoz - igazából Dunn és Mirotic dobóformájával volt nagy probléma, ha ők hoznak egy átlagos teljesítményt, akkor rendben lehetnek. A Milwaukee is elvesztette az előző meccsét a Charlotte ellen, de akkor Giannis Antetokounmpo nem léphetett pályára, most viszont a hírek szerint visszatérhet, a motivációval pedig aligha lesz hiány a hazaiaknál a 15-ei meccs után. Akkor a legnagyobb gond a Bucks védekezésével volt, ha tudnak ezen szigorítani, akkor visszavághatnak, de a Chicagót továbbra sem lehet leírni, Fred Hoiberg szerint csapata kemény munkát végzett a Boston-meccs utáni edzéseken, a játékosok fejben továbbra is erősek.

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 02:30

A 2-1-gyel lehozott idegenbeli túra után most visszatérhet saját csarnokába a Spurs, ahol 15-2-es mérleget hozott eddig a társaság, ahol rendkívül meggyőző az idei szezonban, és ahol a Nets utoljára 14 találkozóval ezelőtt tudott nyerni. A vendégek a gyengébb széria után 35 ponttal megverték a Washingtont, és legutóbb csak hosszabbításban kaptak ki Indianában, de most ennél is több kell tőlük, hogy megszorítsák azt a San Antoniót, amelynél a tervek szerint Kawhi Leonard és Danny Green is ott lesz majd a parketten. A két csapat közötti különbség egyértelmű, ha Leonardék játszanak, akkor az egészség is a Spurs mellett szól, nagyon váratlan dolgoknak kell történniük ahhoz, hogy a Nets meglepetést tudjon okozni. 

Denver Nuggets - Utah Jazz 03:00

Az előző két meccsét egyaránt kiváló védekezéssel nyerte meg a Nuggets, a Portlandet 85, a Golden State-et 81 ponton tartotta a társaság, és ha hasonló formában folytatja a gárda hátul, akkor a Jazz ellen is egyértelműen esélyes lesz. Ez azért összességében nem volt jellemző eddig Jokicsékra, de az sem, hogy idegenben nyerjenek, pedig mindkét említett meccsüket ott húzták be, a hazai 11-3-as mérleg pedig abszolút mellettük szól, ahogy a Jazz 3-13-as idegenbeli mutatója is. A vendégek legutóbb a Thundertől kaptak ki, és összességében elég nehéz sorsolásuk volt az utóbbi időben, de most sem nekik áll a zászló - abban bízhatnak, hogy idén eddig kettőből kétszer megverték a Denvert, igaz, mindkétszer hazai pályán. Náluk kérdés, hogy Mitchell vagy Hood milyen napot fog ki, de ha az utóbbi összecsapásokon látott védekezést hozzák a hazaiak, akkor nem kerülhetnek bajba. 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 03:00

A felek öt napja találkoztak ebben a csarnokban, akkor szoros meccsen, két ponttal nyert a Suns, és most is valami hasonlóra számíthatunk - igaz, a Grizzlies legutóbb extra támadójátékkal verte a Clipperst, ha abból tudnak most mutatni valamit Evansék, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. A hazaiaknál pozitív töltetet adhat, hogy a hírek szerint visszatérhet Devin Booker, a gárda elsőszámú pontszerzője, nekik is nagy szükségük lenne némi tűzerőre, de kérdés, hogy három hét kihagyás után mire lesz képes, ha egyáltalán tényleg pályára léphet. Sok az ismeretlen tényező az egyenletben, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 04:30

Mindkét együttesnek voltak biztató eredményei mostanában, a Kingsnek idegenben sem okozott ez gondot, a Clippers pedig most sorozatban hét hazai meccset vív, ők is jó szájízzel léphetnek most pályára - igaz, náluk Griffin, Beverley, Johnson és Gallinari, míg a vendégeknél Fox és Carter nem léphet pályára sérülés miatt. Nagyon nagy kérdés, hogy a LAC két dobógépe, az utóbbi két meccsen ihletett formában játszó Austin Rivers és Lou Williams mire lesz képes, tőlük továbbra is kiemelkedő produkció kell támadásban, hogy a csapat eredményes legyen, a Kingsnél viszont elsősorban a harcos védekezésben és Zach Randolph palánk alatti munkájában bízhatnak. Kérdés, hogy a Sacramento lassabb játéka hogyan fog majd feküdni a Clippersnek, a két együttes előző összecsapását 97-95-re nyerte idegenben Doc Rivers alakulata. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus