Budenholzer ismét megpróbálja Popovich ellen

Atlantába látogat a Spurs - a Bucks ellen is zárja túráját a fáradt és tartalékos GSW - a Boston sem tudja megállítani a Charlotte-ot?

 

Brooklyn Nets – Los Angeles Clippers 23:00

A Brooklyn november 12-e óta 6-1-re áll hazai pályán, ennél pedig csak a Golden State és a San Antonio bír jobb mérleggel – csak a GSW tudott nyerni ebben a csarnokban az elmúlt egy hónapban és az sem jött egyszerűen. Mindezek tükrében a Clippers sem számíthat könnyű meccsre, ráadásul Griffinék a hárommeccses győzelmi széria után 80 pontot dobva kaptak ki Chicagóban és a Nets védekezése is elég karcos hazai pályán – 12 ponttal kapnak kevesebbet átlagban, mint idegenben. Chris Pauléknak jelenleg negatív a mérlegük saját pályájuktól távol és mindenképpen a palánk alatt kell jól muzsikálniuk – a Lopez-Young duóra épít elsősorban a Brooklyn támadásban, őket kell lelassítaniuk Jordanéknek.

Charlotte Hornets – Boston Celtics 01:00

A Hornets egészen elképesztő formában van, sorozatban négy győzelemnél jár a gárda és tegnap valósággal kiütötték a Memphist idegenben is – a 10-3-as otthoni mérleg is elég impresszív, így kijelenthető, hogy szinte bárki ellen esélyesek most Walkerék. A Boston tegnap borzasztóan megizzasztotta a Warriorst és egy hajszálra volt a sikertől, de végül két hosszabbításban kikaptak Thomasék, egy ekkora csata másnapján idegenben pályára lépni pedig nem sok jóval kecsegtet. A Hornets kinti dobóformája elképesztő, emellett pedig a periméter-védekezés is elég hatékony – nagy bravúr lenne most a Celticstől a győzelem.

Detroit Pistons – Indiana Pacers 01:30

A Pacers tegnap visszatért korábbi kemény és határozott védekezéséhez, ezzel pedig simán meg is verte a Miamit – nem kellett 40 pont Paul George-tól, kiegyensúlyozott és jó teljesítményt hozott a gárda. A Pistons ellen is hasonlóra lesz szükségük, mert Reggie Jacksonék sorozatban öt mérkőzést nyertek otthon, mielőtt Matt Barnes félpályás buzzerével kikaptak a Memphistől, eközben pedig 112 pontot átlagoltak – ráadásul Drummond vezérletével komoly fölényben lehetnek a lepattanókkal szenvedő Indiana ellen a palánk alatt. Összességében komplettebb csapat a Pacers, de a Detroit otthon sok mindenre képes és az is zavaró tényező, hogy mindkét gárda back-to-backből érkezik.

Atlanta Hawks –San Antonio Spurs 02:00

Bő két hete San Antonióban nagyon simán nyert a Spurs, de mindkét csapatnál sokat számít a hazai pálya, így most fordulhat a kocka – illetve fordulhatna, mert jelenleg elég nagy különbség van a felek között. A vendégek back-to-backből érkeznek, de nagyon könnyen verték a Lakerst, Tony Parker ki is hagyta a találkozót, ilyen probléma nem lehet a Spursnél – ugyanakkor idegenben azért akadnak gondjaik, legutóbb Torontóban ki is kaptak. Az Atlantánál szimplán csak döcög a szekér, de kulcsfontosságú lesz, hogy a palánk alatt mit tudnak majd kezdeni a belendül Aldridge-dzsel, vagy éppen Duncannel – lepattanózásban elég nagy a  különbség a Spurs javára. Érdekesség, hogy Mike Budenholzer mind az öt meccsét elvesztette korábbi mestere, Gregg Popovich ellen – mégpedig átlagban majdnem 14 ponttal…

Chicago Bulls – New Orleans Pelicans 02:00

A New Orleans kinti dobásokkal tudott győzelmet aratni tegnap, de egyrészt a back-to-back, másrészt a kiegyensúlyozottság miatt meglepetés lenne, ha Chicagóban is nyerni tudnának Anthony Davisék. Ugyan a Bulls is hibázott már meglepőt idén, az otthoni 8-3-as mérleget „nem a szél hordta össze”, a védekezésük pedig a Thibodeau-éra csúcsát idézi – emellett támadásban hol Butler, hol Gasol azért a gárda élére tud állni, sőt, legutóbb Derrick Rose is jó negyedik negyedet futott. Anthony Davis ficánkolhat Gasolék mellett, megnőhet Noah szerepe, de a Pelicans idegenben 1-10-re áll eddig, ennél még a Lakers is több meccset nyert saját pályájától távol…

Houston Rockets – Los Angeles Lakers 02:00

Kobe Bryant hatékonyabb játékot mutat be az utóbbi mérkőzésen, kevesebb dobást vállal, kevesebb percet tölt a pályán és jó mezőnymunkát végez – az egyre nyilvánvalóbb, hogy 15-20 percre még mindig nagyon jó játékos, annál tovább viszont nem igazán használható. A Lakersnél D’Angelo Russell kezdi bontogatni szárnyait, a pontjai már megvannak, a hatékonysága nincs, a csapat pedig továbbra is eredménytelen – igaz, egy hosszú idegenbeli túrát zárnak le hajnalban. A Rockets hosszú idő után érheti el újra az 50%-os határt és ha az utóbbi meccseken látott formát hozzák, ennek valószínűleg nem is lesz akadálya: 110 pont körül átlagolnak jó hatékonysággal, James Harden a csapat élére tudott állni, egyedül a rengeteg (átlagban 18) eladott labda jelent problémát. Ezzel együtt meglepő lenne, ha a Lakers jelentősen meg tudná nehezíteni a texasiak dolgát.

Dallas Mavericks – Washington Wizards 02:30

Még nem egészen egy hete történt, hogy Wesley Matthews kereken tíz hárompontost süllyesztett el a washingtoni gyűrűben, most pedig saját közönsége előtt igyekszik ezt megismételni – ráadásul a Wizards back-to-backből érkezik, tegnap nyerhető meccset veszítettek el Wallék New Orleansban. A periméteren érthetetlenül gyengén védekezik a Washington, ezt pedig most is kihasználhatják Deron Williamsék még akkor is, ha egyébként nincsenek túl jó formában. A fővárosiak magas posztokon továbbra is hiányosak és bár a small-ballt előszeretettel alkalmazzák, a lepattanózást emiatt simán elveszítik mostanság és közel 110 pontot engednek – ez nem fog most beleférni, a Mavsben bőven megvan a tűzerő ahhoz, hogy ennyit dobjon.

Milwaukee Bucks – Golden State Warriors 02:30

A játéknap kérdése: megtörik-e a Golden State szériája? Steph Curry-ék tegnap nagyon megszenvedtek Bostonban, két hosszabbítás után sikerült kiharcolniuk a győzelmet, ez után pedig rögtön egy back-to-backet játszani idegenben nem túl nagy öröm – ráadásul ezzel a meccsel egy hétmeccses túrát zár le a címvédő. Jó eséllyel most sem léphet pályára Klay Thompson, Harrison Barnes már régóta hiányzik, Curry, Green és Iguodala pedig 44-49 percet játszott tegnap ás az MVP saját bevallása szerint is fáradt. Ez lehet az egyetlen esélye a Milwaukee-nak, de az előző nyolc meccsükön nem egészen 90 pontot tudtak dobni átlagban Mayóék, ami bármilyen fáradt GSW ellen kevés lesz, ráadásul ők is back-to-backből érkeznek (tegnap Torontóban kaptak ki, Middleton és Antetokounmpo is 40 perc felett játszott), sőt, ez lesz a hatodik meccsük kilenc nap alatt –túl pihentnek tehát őket sem tekinthetjük. Az biztos, hogy ha nyer a Warriors, újabb rekordot állít fel: még soha senki nem hozott hibátlan idegenbeli túrát legalább hét meccsel. Még egy adalék: múlt karácsony óta 17/19 back-to-backet nyert a GSW, Curry pedig ezeken 33 pontot átlagolt 56%-kal…

Portland Trail Blazers – New York Knicks 04:00

A Knicks elég mély gödörben van most már, a lassú és körülményes támadójátékból elfogyott az erő, a Porzingis-lendület is eltűnt, Carmelo Anthony továbbra is csak árnyéka önmagának, így a gárda az utóbbi tíz meccséből nyolcat elveszített már. A Portland tegnap nagy meccset nyert a Phoenix ellen, McCollum is túl van már korábbi hullámvölgyén, Lillarddal párban pedig most is győzelemre vezethetik csapatukat – a tavaly még Portlandben dobálgató Arron Afflalo visszatérése ad némi különleges pikantériát a meccsnek, bár túl sok időt azért ő nem töltött el a csapatnál. Összességében egyértelműen a Blazers van jobb formában, különösen a támadójátékot tekintve és a hazai pálya is mellettük szól.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus