Bulls-Clippers derbi a Sport TV-n!

A belendült Griffinék a zuhanó Butlerékhez látogatnak - az Atlantát fogadja az Oklahoma City - "kiesési" rangadó Brooklynban

 

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 01:30

Kelet két legrosszabb csapata mérkőzik meg egymással, ami már sokat sejtet a várható színvonalról, de így sincsenek egy szinten – az 1-21-es mérleggel bíró, idegenben továbbra is nyeretlen, gyakorlatilag nem NBA-szintű Sixers a Nets ellen sem lép pályára jobb esélyekkel, mint bárki más ellen. A hazaiak otthon pozitív mérleggel rendelkeznek, legutóbbi tíz meccsükből négyet megnyertek, Brook Lopez 21,5 pontot átlagol az előző nyolc találkozón, mellette pedig Thaddeus Young is hozza magát – tehát sokkal korrektebb csapatot alkotnak. Joe Johnsonék legutóbb megverték a Houstont, és az elmúlt hat hazai meccsükből ötöt be is húztak, így számukra is kötelező ez a találkozó – egyedül a triplákban bízhatnak Covingtonék, de a Spurs elleni 4/24 után talán már abban sem…

Chicago Bulls – Los Angeles Clippers 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Ellentétes irányba haladnak a felek, a Bulls zsinórba három vereség, a Clippers pedig három győzelem után érkezik erre a találkozóra. Blake Griffinék rendesen összekapták magukat az utóbbi időben, és különösen a negyedik negyedeket tekintve van különbség a két csapat között, ahol Derrick Rose-ék tegnap is nagyon gyengék voltak Bostonban – a kérdés az, hogy a Bulls alapvetően jó védekezésével mire megy a fonalat elkapó Clippers-támadójáték. Griffin hagyományosan jól teljesít a Chicagóval szemben, és ő most is döntő lehet, ahogy az is, hogy a tegnap egyaránt szezoncsúcsot dobó Butler és Redick mire megy egymással. Chris Paul és Derrick Rose is vívott már nagy csatákat, Rose formáját elnézve itt dominálniuk kell a vendégeknek… Mindkét együttes back-to-backből érkezik, ami szintén befolyásoló tényező lehet.

Oklahoma City Thunder – Atlanta Hawks 02:00

Az OKC az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert, saját pályáján különösen erősek, és legutóbb valósággal eltaposták a Memphist – a támadójátékuk remekül működött, és védekezésben is mutattak jeleket. Az Atlanta bő egy hónap után tudott nyerni egymás után két meccset, viszont a másodikat tegnap, így a back-to-back jelenthet nekik gondot, de úgy tűnik, hogy ők is elkapták a ritmust, különösen védekezésben. A lecke fel van nekik adva, Durant bombaformában, Westbrookkal komoly gondban lehet Jeff Teague, ráadásul a liga legjobban lepattanózó együttese ellen az ebben a szegmensben elég harmatos Hawks alapvetően sem számíthat sok jóra. Mindkét fél egészséges, minden adott egy látványos és szoros összecsapáshoz.

Sacramento Kings – New York Knicks 04:30

A New York komoly gödörben van, az utóbbi kilenc meccsből hetet elveszítettek Anthony-ék, idegenben sorozatban négyet, ráadásul csak 86,3 pontot átlagoltak ez idő alatt. Derek Fisher szavaiból azt lehetett kiolvasni, hogy gondolkodik a kezdőcsapat megbontásán, az viszont kérdés, hogy hol fogjon ehhez hozzá, mert a leggyengébb láncszem jelenleg Carmelo Anthony – a kiscsatár 32,6%-kal dobott az előző négy találkozón, és nagy szerepe van abban, hogy teljesen összeesett a gárda támadójátéka. A Kingsnél DeMarcus Cousins nem teljesen egészséges és nem biztos, hogy játszani tud, Cauley-Stein biztosan nem léphet pályára, de Rajon Rondóék legutóbb végre meccset tudtak nyerni, ami nagyon ráfért már a brigádra. Támadásban mindenesetre még Cousins nélkül is potensebb a Sacramento, mint a New York, ráadásul George Karl együttese hazai pályán kategóriákkal jobb, mint idegenben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus