Bynum és a Nets is feltámadt poraiból!

Mára virradóra hét mérkőzést bonyolítottak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, s több meglepő eredmény mellett nem várt egyéni performanszokat is láthatott a nagyérdemű a tengerentúlon. Andrew Bynum évekkel ezelőtti önmagát idézte és vezette győzelemre a Clevelandet a Chicago ellen, a gyengécske Brooklyn Nets pedig idegenben verte el a Memphis Grizzlies-t, adva némi reményt kétségbe esett szurkolóinak. Nézzük, mi történt még ezen a játéknapon!

Washington Wizards - Atlanta Hawks 108 - 101

John Wall, a mindenes. A Wizards irányítója 26 pontot termelt, 6 lepattanót gyűjtött be, 12 gólpasszt osztott ki és 5 labdát is szerzett, gyakorlatilag minden pályán töltött pillanatában képes volt valami hasznosat produkálni, így annyira nem hiányzott a Beal, Porter, Harrington trió a fővárosiaknál.

Megint csak a kezdők. A Washington cseresora ugyan megállt 14 pontnál, de a kezdőemberek közül mindenki aktív részese volt a sikernek. Trevor Ariza (24 pont, 3 gólpassz) remek napot fogott ki, a visszatérő Nené pedig 13 pontos, 12 lepattanós dupla duplájával szépen takarított a palánk alatt. 

Korver nagyon hiányzik Atlantában. A Hawks triplavetője még most sem térhetett vissza, a Budenholzer-legénység pedig egy újabb riválistól szenvedett vereséget, tehát nem akar kikecmeregni a hullámvölgyből a 23 pontos, 10 lepattanós Paul Millsap húzta Atlanta.

A Wizards legjobb dobói: Wall 26/6. Ariza 24/15, Webster 19/15

A Hawks legjobb dobói: Millsap 23/12, Horford 16, J. Teague 15

 

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 97 - 93

Andrew Bynum visszatért. Testben már korábban megtörtént ez, most viszont először játszhatott 30 percet a korábbi all-star és ezt egy 20 pontos, 10 lepattanós, 5 blokkos produkcióval hálálta meg, ráadásul csapatát is győzelemhez segítette vele.

Miles a megoldás? Korábban pad-scorernek használta a veterán hátvédet Mike Brown mester, ám Waiters és Jack is hasonló szerepkörben tündökölnek mostanság Clevelandben. Miles ugyan csak hat pontig jutott, de nagyon szépen működött vele az első ötös és a győzelem is mérvadó ebből a szempontból.

Újraosztott szerepek Chicagóban. Rose és Butler kiesésével rengeteg dobás és "labda" szabadult fel a Bullsnál, ennek pedig leginkább a most 27 ponttal és 11 gólpasszal záró Luol Deng, illetve a kezdőként 18-at szóró újonc, Tony Snell a haszonélvezői.

A Cavaliers legjobb dobói: Waiters 20/6, Bynum 20, Irving 19/3

A Bulls legjobb dobói: Deng 27/6, Snell 18/9, T. Gibson 18

 

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 88 - 97

Blatche, Lopez és Johnson elintézte. A Nets Deron Williams, Jason Terry, Paul Pierce és Andrej Kirilenko nélkül papíron esélytelenként ment fel a parkettre Memphis-ben, ám már az első félidő végére 11 egységnyi előnyt épített Jason Kidd korábban gyengélkedő legénysége. Az összesen 67 pontot termelő trió mellett hiába senki sem volt senki jó a vendégeknél, Marc Gasol nélkül nem működött a festékbeli védekezés, így simán kapitulált a Grizzlies.

Mi történik Memphis-ben? A Grizzlies-nél ok lehetne minden kudarcra Marc Gasol hiánya, ám a tavalyi Konferencia-döntőben szereplő együttes már korábban is feltűnően hullámzott. Joerger mester mintha egyelőre nem tudná eldönteni, mit szeretne fiaitól, ezt pedig rendesen meg is szenvedi a gárda az eredményességet tekintve.

A Grizzlies legjobb dobói: Pondexter 22/9, Conley 16. T. Allen 13

A Nets legjobb dobói: Joe Johnson 26/12, Blatche 21/9, B. Lopez 20

 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 106 - 112

Fantasztikusan jó meccs volt! Bár nem voltak 30 pont feletti egyéni teljesítmények, nem esett utolsó másodperces győztes kosár és nem születtek kicsi hősök ezen az estén, de Dallasban igencsak színvonalas csatát produkált a két közvetlen rivális. A hullámvölgybe kerülő Mavs sokszor vezetett, de a hajrában megint gondjai akadtak, így a 21 pontos, 11 lepattanós dupla duplát szállító Love és társai célba értek.

Gyönyörű csapatteljesítmény. A Timberwolves-nál hárman is 20 felett termeltek, ráadásul felettébb hasznos volt mindenki, aki pályára lépett és öt percnél tovább játékban is lehetett a 24 gólpasszt kiosztó Adelman-legénységnél. Érdekesség, hogy összesen kilenc faultot ütött be a hazaiak 26-jával szemben a Minnesota.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 26/9, Nowitzki 23/3, Dalembert 12

A Timberwolves legjobb dobói: Kev. Martin 27/9, Love 21/6, Pekovics 21

 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 106 - 112

Texasban most csak a 106 - 112 ért. Nem mindennapi esemény, hogy ugyanazon államban egyszerre két hazai gárda is matematikailag ugyanolyan eredménnyel kapjon ki, de ez most megesett a San Antonióval és a Dallasszal.

Harden meggyógyult. Nem kell hozzá különösebb orvosi szakvélemény, hogy meg tudjuk állapítani: a Rockets vezére pár nap hiányzás, majd gyengélkedés után most a maga 31 pontjával, 7 lepattanójával és 6 gólpasszával megmutatta, hogy már kutya baja.

Érdekes hullámzás. A 27-et szóró Parker irányította Spurs kicsit későn kezdte a meccset, hiszen bő kétszámjegyű hátrányban kellett a második félidő elején kapaszkodnia, de fordítani tudtak Gregg Popovich tanítványai a paprikás hangulatú összecsapáson, még a hajrá előtt, ám Harden egyenlítő triplája, majd Beverley támadólepattanó utáni kosara a vendégek javára döntött.

A Spurs legjobb dobói: T. Parker 27, Duncan 20, Belinelli 18/12

A Rockets legjobb dobói: Harden 31/9, Parsons 25/12, Beverley 11/9

 

Phoenix Suns - Utah Jazz  104 - 112

Egy kosár híján itt is 106 - 112... Valami lehetett a levegőben délnyugati oldalon, itt is majdnem ugyanaz lett a vége, mint a két texasi összecsapáson.

Trey Burke megunta. A Jazz újonc irányítója legjobb meccsén van túl, 20 pontja, 6 lepattanója és 3 gólpassza mellett érdemes megjegyezni vele kapcsolatban, hogy a végjátékban két döntő fontosságú triplája is volt, no és azt sem felejthetjük el, hogy a napokban telesírta a sajtót az ifjonc, hogy unja a kudarcokat. Most tettekkel is bizonyított.

A Jazz mumust vert. Nehéz azt mondani egy csapatnál, mely a feldobás előtt csak kétszer nyert összesen, hogy van mumusa, ám a back-to-back, azaz egyhuzamban másodszor is az arizonaiakkal küzdő, s tőlük korábban már egy utolsó másodperces triplával is kikapó Utah harmadjára nem tűrte, hogy bosszantó vereséget szenvedjen a Sunsszal szemben. Érdekesség, hogy heten értek el legalább 12 pontot a vendégeknél.

A Suns legjobb dobói: Dragic 24/3, Frye 17/9, G. Green 14/12

A Jazz legjobb dobói: Burke 20/12, R. Jefferson 15/3, Ma. Williams 14/6, Favors 14

 

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 92 - 85

11 vereség után nyert a Bucks, kedvenc ellenfelével szemben. A Keleti Főcsoport sereghajtója csúnya kudarcszéria végére tett pontot, ráadásul az egyébként nem rossz formában lévő Bostont fektette két vállra a 22-őt dobó Mayo fémjelezte Milwaukee, mely eddigi három diadalából kettőt a Celtics ellen gyűjtött be.

Antetokounmpo letette névjegyét a ligában. A wisconsiniak fiatal görögje 10 pontos, 7 lepattanós, 4 gólpasszos produkciójával nyerőember volt a kispadról érkezvén a már említett Mayo és a tripla dupla közelben produkáló Brandon Knight (20 pont, 8 gólpassz, 9 lepattanó) mellett. "Po" ráadásul látványos megoldások sorával örvendeztette meg a közönséget, óriási jövő állhat az újonc előtt!

A Bucks legjobb dobói: Mayo 22/6, Knight 20/9, Henson 13

A Celtics legjobb dobói: Sullinger 21/3, J. Green 18/6, Jo. Crawford 18/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus