Carmelo Anthony remeklésével győzött a Knicks

Jól döntöttek azok a bostoni nézők, akik a Super Bowlra készülést választották - A Lakers tovább gyengült - Anthony 30 pont felett

 

A Super Bowl miatt mindössze két összecsapást rendeztek vasárnap az észak-amerikai profi kosárligában (NBA). A Celtics kiábrándító játékkal kapott ki otthon a foghíjas Miamitól, míg a Lakers a meccs elején újabb fontos játékost vesztett  - ezt Carmelo Anthony vezetésével ki is használta a New York Knicks és sima győzelmet aratott.

A játéknap legszebb, legfontosabb jeleneteit állandó videós rovatunkban tekinthetitek meg.

Boston Celtics - Miami Heat 75-83

Egy jó negyed a Heat ellen is kevés. Kiábrándítóan játszott a Boston az első félidőben, a Super Bowlra készülődés miatt eleve kissé foghíjas lelátók előtt rendezett összecsapáson. 31 pontot kapart össze a Celtics ebben az időszakban, leginkább a center Tyler Zellernek köszönhették, hogy már ekkor nem dőlt el az összecsapás. Fordulás után összekapta magát a hazai csapat, alig kilenc perc alatt utolérték ellenfelüket (Avery Bradley 10 pontja mellett Zeller és Smart remek passzaira építve). Ennél több azonban nem volt bennük, a folytatásban ugyanolyan tanácstalanok voltak támadásban, mint az első félidőben.

Nem volt ritmusa a Bostonnak. Az alacsony Miami-szerkezettel alaposan meggyűlt a baja a hazaiaknak, a 24 gólpassz csalóka - nem volt átütőerő, leginkább középtávolról kísérleteztek. A padról beszálló Marcus Smart lehetett volna az, aki ezen változtat, de hiába osztott ki kilenc asszisztot, a dobásait vagy nem vállalta el, vagy elhibázta - így elég hamar kiismerhetővé vált a játéka.

Hassan Whiteside és Tyler Johnson a megmentő. A Miami sem csillogott az első félidőben, de Bosh jó megoldásai mellett mindig akadt valaki, aki be-betalált, így 13 ponttal vezettek a nagyszünetben. A harmadik negyedben megint jött a szokásos megingás, de a Dallas elleni meccsel ellentétben most sikerült megállítani a zuhanást. Hassan Whiteside zsinórban 10 Heat-pontot szerzett a kritikus szakaszban, mellette az újonc kisember, Tyler Johnson dicsérhető maradéktalanul. 13 pontja mellett 9 pattanóba kapaszkodott bele és 2 blokkot is kiosztott a mindössze 191 centire nőtt játékos, aki a negyedik negyedben is sokat tett hozzá a győzelemhez. 

A Celtics legjobb dobói: Bradley 17/3, Zeller 17, Bass 15.
A Heat legjobb dobói: Whiteside 20, Bosh 18/3, T. Johnson 13/3.

New York Knicks - Los Angeles Lakers 94-80

Nem az ex-Knicks játékosok napja volt. A jelenlegi Lakers egyik húzóembere, az erőcsatár Jordan Hill, illetve a néhány éve New Yorkban berobbanó Jeremy Lin sem tudott csapata élére állni. Az irányító kiosztott ugyan 7 gólpasszt, de ennek nem sok hatása volt a meccsre - Hill pedig még az első negyedben ágyéksérülést szedett össze, és nem is tért vissza a parkettre.

Hihetetlen kétarcúság. Előző meccsén kétszeri hosszabbításban ugyan, de 123 pontot szórva verte meg a Lakers a Chicago Bullst, ma viszont alig találták el a berendezést - a dupla-duplázó Boozeren (19 pont, 10 pattanó) kívül senki nem akadt, aki huzamosabb ideig jól játszott volna. Jordan Clarkson is már akkor szerezte pontjai egy részét, amikor eldőlt a meccs: 90-71-ről engedte kozmetikázni ellenfelét a Knicks.

Jól működött a New York. Ha a negyedik negyedben megerőltetik magukat, simán összehozták volna a 100 pontot a hazaiak - de így is szép estét szereztek drukkereiknek. A meccs elején Anthony nem találta a dobásait, de előbb Jason Smith (aki csapata első 7 pontját szerezte), majd a Galloway-Calderon hátvédpáros segített. Aztán Anthony is megérkezett a mérkőzésbe, a 3. negyedben 18 pontot pörkölt be - innentől kezdve nem volt kérdés, melyik csapat nyer. A Lakers gyengeségéről sokat elmond, hogy a Knicksben Lou Amundson kezdett, a kispadról pedig a veretes Larkin-Hardaway-Acy trió mellett Matt Rogers is 15 perc játékidőt kapott - utóbbi előzőleg az új-zélandi bajnokságban szerepelt, és élete első NBA-meccsén játszott. 

A Knicks legjobb dobói: Anthony 31/6, Galloway 13/6, Smith, Calderon 9/3-9/3.
A Lakers legjobb dobói: Clarkson 19/9, Boozer 19, Johnson 11/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus