Cavaliers - Clippers rangadó a Sport TV-n!

Paulék ellen mutathatják meg LeBronék - történelmi tettre készül a Memphis és Kings - NO-ban a Detroit - pályán a San Antonio

 

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Cavs a GSW elleni sokk után megverte tegnap a Brooklynt, és bár a back-to-back nem mellettük szól, hazai pályán továbbra is borzasztóan erősek és bár nem lehengerlőek, de nem véletlenül vezetik simán Keletet. A Clippers tízmeccses győzelmi szériája megszakadt, de azóta a Houston ellen javítani tudtak és kimondottan stabilak Blake Griffin nélkül, köszönhető ez elsősorban a 20 pontot átlagoló és a triplákat 58%-kal értékesítő JJ Redicknek – Shumpertéknek őt kell leginkább kivenniük majd a játékból. A Paul-Irving csata mindenképpen érdekes lesz és bár az egyelőre kérdés, hogy LeBron Jamest ki és hogyan fogja megállítani, a nagycsapatok ellen eddig nem sok babér termett a Cleveland számára – most egy jól védekező és jó formában lévő nyugati élgárda ellen mutathatják meg, hogy mit tudnak.

New Orleans Pelicans – Detroit Pistons 02:00

Épp, amikor már úgy tűnt, hogy akár jóra is fordulhat a New Orleans szezonja és elindulhatnak felfelé, megsérült Eric Gordon, a 15 pontot átlagoló hátvéd pedig borzasztóan hiányozni fog a csapatnak. Nélküle megint csak pokoli nehéz meccsre készülhetnek a hazaiak, a Pistons ráadásul ugyan back-to-backből érkezik, remek formában van – sorra verte el a nagyobb csapatokat, és bár idegenben alapvetően gyengélkednek, Chicagóban is győzni tudtak. A Detroit támadógépezete rendkívül olajozottan működik mostanság, és ahhoz, hogy ezt lelassítja a Pelicans, az utóbbi meccseken néha már látott jó védekezést kell hozniuk, Davisnek nagyot kell dolgoznia a palánk alatt Drummonddal, ugyanakkor a támadásra is kell az ereje – Gordon nélkül főleg. Valószínűleg Holiday kerül be a hazai kezdőbe, és a mérleget, valamint a sorsolást nézve ez a meccs is iszonyatosan kellene nekik, bravúr lenne, ha meg tudnák verni Reggie Jacksonékat.

Denver Nuggets – Memphis Grizzlies 03:00

Szűk két hete Memphisben szoros meccsen nyerni tudott a Grizzlies, de idegenben egy szinttel gyengébbek Gasolék – bár sorozatban három győzelmükkel így is magabiztosan haladnak előre. Érdekesség azonban, hogy a Pepsi Centerben 3-26-ra állnak, ami történelmien rossz mérleg, és ez mindenképpen a Nuggets mellett szól, ráadásul védekezésben is kimondottan jól mutatnak az utóbbi időben – az OKC-t például 42%-on tartották mezőnyből. Azonban a tripladobás kulcskérdés lehet, egyrészt a Memphis az utóbbi meccseken extrán céloz kintről, és ez ellen bizony szenvednek a hazaiak, másrészt Gallinariék is előszeretettel szórják meg ellenfeleiket távolról, azonban a Grizzlies-periméter aligha enged nekik könnyű dobásokat. Összességében most sem számíthatunk túl sok pontra, kemény védekezés és taktikai harc várható inkább.

Sacramento Kings – Atlanta Hawks 04:00

Mindkét együttes back-to-backből, méghozzá győzelemből érkezik, a Kings végre megelőzte a Jazzt és fellépett a nyugati nyolcadik helyre, az Atlanta pedig a keleti dobogón van – a történelem azonban egyértelműen a vendégek mellett szól, akik az előző tizenöt meccsüket megnyerték a kaliforniaiakkal szemben. Nem lesz könnyű dolguk ezúttal, Cousins elképesztő formában van, és a palánk alatt azért akadnak gondjaik Horfordéknak az ilyen centerekkel, ugyanakkor a Kings védekezése finoman szólva is átjáróház, ezt pedig a Hawks támadójátéka meg szokta büntetni – ráadásul Teague-ék az utóbbi három meccsükön csak 88 pontot kaptak átlagban. Az erőviszonyok természetesen egyértelműek, kulcsfontosságú sérült egyik oldalon sincs, a hazai pálya és Cousins lehet az, ami (aki) felülírhatja a papírformát.

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 04:30

A Suns az utóbbi 15 meccséből 14-et elveszített, míg a Spurs a liga jelenlegi második legjobb mérlegével rendelkezik, innentől kezdve bármi, ami nem sima vendégsiker, az komolytalan jóslat. A texasiaknál Tony Parker nem játszik, de Mills és Ginobili valószínűleg gond nélkül megoldják az irányítást, ellenben a hazaiaknál több hiányzó is van: Bledsoe mellett Warren és Leuer valószínűleg ezt a meccset is kihagyja, de Morris és Teletovic játéka is erősen kérdéses. Nincs olyan érv, ami a Phoenix mellett szólna, nem védekeznek jól, jelenleg eléggé szedett-vedett a keretük, mentálisan is nagyon mélyen vannak, ezzel szemben a San Antonio kiegyensúlyozottan rohan a GSW után.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus