Cavs-OKC a Sport TV-n, hajnalban Rockets-Warriors

Lesz mit nézni ma este és holnap hajnalban: több rangadóval, összesen kilenc mérkőzéssel jelentkezik az NBA. 

Cleveland Cavaliers - Oklahoma City Thunder 21:30 (Sport2 - 22:15-től)

A Cavs egy nagyon negatív időszakot él meg, ugyan legutóbb egy ponttal legyőzték az Orlandót Jamesék, továbbra sem meggyőzőek, és nagyon kellene nekik egy sikerszéria vagy legalább egy komoly csapat elleni győzelem. A Thunder úgy fest, hogy kijött a hullámvölgyből, megnyerte az előző három meccsét, de azért Westbrookék sem brillíroztak, főleg támadásban, ráadásul ezek azért nem túl izmos csapatok ellen születtek. Ennek megfelelően mindkét gárdának van mit bizonyítania ezen az estén, de egyiknél sincs minden rendben, igaz, különösebb sérülések sem nehezítik a dolgukat - a vendégeknél visszatért már Andre Roberson, aki most James vérét szívhatja, a hazaiaknál pedig Isaiah Thomas után Derrick Rose is felépült. Érdekesség: LeBron Jamesnek 25 pont hiányzik a 30.000 egységhez.

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 23:00 

Ez is érdekes meccs lehet, mert a Hawks kifejezetten jó formába lendült, és sorozatban megnyert két mérkőzést a Spurs és a Pelicans ellen, hazai pályán minden esélye megvan a gárdának arra, hogy tovább nyújtsa a szériát, de a Bulls is nyert ötből hármat, a két vereség pedig a Rockets és a Warriors ellen érkezett. A két csapat októberi, chicagói meccséből nincs értelme kiindulni, teljesen más a Hawks és a Bulls is, de jelen pillanatban elég nehéz megjósolni, hogy mire mennek egymással - mindketten jó formában vannak, és bár a Chicago alapvetően jobbnak tűnik, idegenben kevesebbet bizonyított még. A vendégek játékát ráadásul erősen befolyásolhatja az is, hogy Kris Dunn nem utazott el a csapattal, így egyik legjobbja és kezdő irányítója nélkül azért jóval nehezebb dolga lesz a társaságnak. 

Charlotte Hornets - Miami Heat 01:00

A Heat back-to-backet játszik, előző este 16 pontos előnyből kapott ki a gárda Brooklynban, és a fáradtságot az is növelheti az esetükben, hogy az idegenbeli túra negyedik állomásához érkeztek. A Hornets viszont belendült, az utóbbi négy meccsből hármat megnyertek Walkerék, legutóbb 133 pontot dobtak a Wizardsnak, előtte 118-at Detroitban, remek formában várhatják az újabb feladatot. Ezek alapján (és hozzátéve, hogy Tyler Johnson valószínűleg most sem léphet még pályára) inkább a hazaiak az esélyesek annak ellenére is, hogy a Miami alapesetben jobb csapatnak számít, de nagyon sok mindent eldönthet a Howard-Whiteside csata a palánk alatt - a két center alapjaiban határozza meg saját csapata eredményességét, érdekes lesz látni, hogy mire mennek egymással. 

New Orleans Pelicans - Memphis Grizzlies 01:00 

Itt a Grizzlies játszik back-to-backet, így bár parádés formában van az együttes, vendégként nem lesz könnyű dolga New Orleansban - a hazaiak ugyan botladoznak, de egyrészt borzasztóan kellene nekik ez a meccs, másrészt két pihenőnapjuk volt felkészülni és regenerálódni. Nagy kérdés persze náluk, hogy az ingadozó játékuk éppen melyik oldalra billen ezen az estén, illetve az is, hogy Marc Gasol ellen mennyire tud majd dominálni a festékben Anthony Davis és DeMarcus Cousins - frissebben és agresszívebben kell mozogniuk, mert mindenképpen hozniuk kellene ezt a hazai találkozót. A vendégeknél az a kérdés, hogy kap-e valaki pihenőt a back-to-back miatt, illetve hogy idegenben is képesek-e hasonló játékra, mint otthon, mert a sikerszériájuk azért elsősorban a hazai meccseikre épül.

Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 01:30 

A Philly az utóbbi kilenc meccséből hetet megnyert, legutóbb Bostonban is győzni tudott, ismét elkapta a fonalat a társaság, és megint playoff-helyen tartózkodik, lendületben fogadhatja a továbbra is rendkívül ingadozó, legutóbb a Heattől otthon kikapó Milwaukee-t. A stabilitás mindenképpen a Sixers mellett szól, ahogy az is, hogy a Bucks centergondjai teljesen egyértelműek, így pedig Joel Embiid lubickolhat majd a gyűrű alatt, ő döntő faktor lehet. Másrészt viszont minden meccsen van egy komolyabb hullámvölgyük Simmonséknak, amikor leadják a megszerzett előnyt, kérdés, hogy ezt ki tudja-e majd használni a vendégcsapat. Ami ugyanakkor abszolút döntő tényező lehet, az a Bucks sérültlistája, amely szerint Giannis Antetokounmpo és Malcolm Brogdon sem fog játszani, a görög nélkül pedig nagy bajban lehet a társaság...

Houston Rockets - Golden State Warriors 02:30 

Ez lesz a játéknap fő rangadója, hiszen a nyugati első (egyben ligaelső) utazik a másodikhoz úgy, hogy eddig 1-1-re állnak egymással a szezon során. Alapvetően mindkét gárda jó formában van, a Rockets is eredményes a Clippers elleni botrányos vereséget leszámítva, a Warriors zsinórban négy győzelemből érkezik, így nagy meglepetésekre nem számíthatunk, a fő kérdés az, hogy melyik csapat milyen egészségi állapotban lép pályára. A Rocketsnél visszatért James Harden, de elsőre még nagyon nem ültek a dobásai, Ariza és Gerald Green viszont eltiltás miatt most sem játszhat, a vendégeknél pedig Draymond Green és Iguodala hiányzott legutóbb, Bell pedig megsérült, meglátjuk, hogy előbbi kettő vállalja-e a játékot - a hírek szerint egyébként igen. 

Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 03:00 

Ez is komoly rangadó lesz, ahol a korábban remeklő Minnesota két idegenbeli vereség után érkezik haza, és nagyon kellene neki, hogy legalább otthon behúzzon egy ilyen ellenfél elleni meccset, míg a Raptors a Spurs legyőzése után back-to-back lép pályára. Az egyik kérdés az, hogy a fáradtság mennyire fog majd érződni DeRozanékon, akik támadásban azért mostanában nem hozták a korábbi szintjüket, viszont 91 és 83 kapott ponttal így is hoztak két győzelmet, a másik pedig az, hogy a Wolves védekezése ismét összeáll-e - a két vereség okai elsősorban itt voltak megtalálhatók. Hazai pályán, pihentebben, talán feltüzeltebben inkább Butlerék az esélyesek, a Toronto a Spurs ellen sem nézett ki jól támadásban, de ha nem szívja fel magát a hazai csapat, akkor Lowryék meg fogják őket büntetni - új sérült egyik oldalon sincs. 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 03:00 

Itt a Jazz játszik back-to-backet, előző este a New Yorktól kaptak ki otthon, és bár Rudy Gobert visszatért, a védekezésük nem nézett ki jól - meglátjuk, hogy mire mennek a liga egyik legjobb formában lévő csapatával szemben. Ha Gobert vállalja a back-to-backet (nincs hír arról, hogy ne vállalná, de csak kihagyott egy hónapot), akkor ezen a poszton azért komoly bajban lehet a LAC, hiszen DeAndre Jordan továbbra sem bevethető, és bár az utóbbi meccseket megoldották nélküle, egyik alkalommal sem jött szembe egy ilyen atletikus és hatékony center. Ezzel együtt ha Lou Williamsék dobóformája kitart, akkor még idegenben is ők az esélyesek, nem véletlenül nyertek zsinórban hat meccset, és a Utah fáradtsága és gyenge formája is mellettük szól. 

Portland Trail Blazers - Dallas Mavericks 04:00

Egy idegenbeli vereségszéria után két hazai győzelem következett a Portlandnek, és saját közönségük előtt egy ötös sikersorozatban vannak Damian Lillardék, míg a Mavs éppen két vereségből érkezik. A texasiaknál JJ Barea sérült és a játéka kérdéses, míg a hazaiaknál Shabazz Napier nem 100%-os, de a hírek szerint szinte biztos, hogy ott lesz majd a pályán, ők teljes kerettel állhatnak fel. Nehéz jósolni, mert egyik csapat sem túl meggyőző, de a Blazers azért előrébb tart, jobban kell is neki a siker a playoff-harcban, ráadásul a hazai pálya is mellette szól - főleg, hogy a Dallas csak 6-15-re áll idegenben. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus