Celtics-Knicks derbi, javíthat a Thunder

Kobe Bryant és a Lakers Memphisbe látogat, az OKC a Denvert fogadja, Sacramentóban is villanna a Portland, visszatérhet Marcus Smart.

 

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 00:00

A Memphis és a Lakers is sorozatban két vereségnél jár, a nagy különbség persze az, hogy a vendégek eddig összesen öt meccset tudtak megnyerni a harmincból, idegenben 3-16-ra állnak jelenleg – a Grizzlies 50%-os mérleggel jelenleg hatodik Nyugaton. A különbség tehát nyilvánvaló, és ha elérik a száz pontot Mike Conley-ék, akkor 12-ből 11 meccsüket megnyerték eddig, ami kimondottan jól hangzik a meccsenként 107 egységet engedő Lakersszel szemben. Kobe Bryanték támadásban ugyan egészen vállalhatóak, de Memphisben ez nagyon kevés lesz, ahhoz, hogy reális esélyeik legyenek, sokkal jobban kell védekezniük – a nagyobb csapatok ellen azonban ez finoman szólva nem sikerült az utóbbi időben…

Boston Celtics – New York Knicks 01:00

A Boston tegnap Detroitban is nyerni tudott, így sorozatban három győzelemnél jár már, hazai pályán pedig minden esélye megvan, hogy tovább nyújtsa a szériát – a Knicks nincs ilyen jó formában, ráadásul a kulcsemberek nem is teljesen egészségesek. Carmelo Anthony ugyan már visszatért, de tegnap Porzingis és Lopez is kisebb sérülést szenvedett, de a hírek szerint mindketten játszhatnak ma, kérdés, hogy hogyan – a lett újonc egy 20/10-es meccs után nem sokat mutatott legutóbb. A Bostonnál David Lee valószínűleg nem játszik, ellenben van rá esély, hogy Marcus Smart 18 kihagyott találkozó után pályára lépjen, ami adhat egy plusz lökést a gárdának. A rendkívül sokoldalú Celtics egyértelműen esélyes, a Knicks az 50% feletti csapatok ellen csak 5-13-as mérleget tud eddig felmutatni.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 01:00

A Thunder karácsonykor meglepő vereséget szenvedett a Chicagótól otthon, mióta Durant is visszatért, most hozták a leggyengébb támadójátékukat – ezek után a Denver ellen természetesen kötelező a győzelem. A Nuggets védekezésben a liga leggyengébbjei közé tartozik mind pontok, mind az ellenfél dobószázalékát tekintve, különösen a triplák ellen szenvednek, ráadásul sem Gallinari, sem Mudiay nem léphet pályára – nehéz olyan érvet találni, ami a vendégek mellett szólna. Westbrookék valószínűleg kellően motiváltak is lesznek, gyakorlatilag minden téren nagy fölényben vannak, így óriási meglepetés lenne, ha nem hozná a meccset simán az OKC.

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 03:00

A Portland tegnap a szezon egyik legnagyobb meglepetését okozta, hiszen Damian Lillard nélkül verték rommá a Clevelandet, ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy ez a szint az elvárható – legalább ekkora meglepetés lenne, ha Crabbe így játszana back-to-back és a védekezés is így működne. Lillard most sem léphet pályára, ráadásul a palánk alatt komoly problémáik lehetnek Cousins ellen, aki mostanság egyre stabilabban teljesít – mellette a teljes Kings jól működik, olajozott a gépezet. Szintén a hazaiak mellett szól, hogy szerda óta nem játszottak (akkor az Indianát verték), otthon pedig sorozatban három győzelemnél járnak, és egy sikerrel fellépnének a nyugati nyolcadik helyre. A portlandi ágyúkkal tudja tartani a tempót a liga egyik leggyorsabb támadójátékát játszó Sacramento, hiszen Rondo vezérletével szórhatja a pontokat Gay, Belinelli és Casspi is, de ki kell emelni az utóbbi hat meccsen 60%-kal dobó Darren Collisont is.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus