Celtics-Sixers rangadó a Sport TV-n

Öt mérkőzést rendeznek hajnalban, pályán az ezer sebből vérző Clippers, bizonyíthat a Bucks, sorozatban 10. sikerére hajt a Cleveland.


Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

Ellenállhatatlan formában van a Cavs, sorozatban kilenc győzelem után pedig nem lehet kérdés, hogy Atlantában is favorit az együttes - Schröderék ugyan múlt héten meglepték a New Yorkot, és most hosszú ideig pihenhettek, így is más súlycsoportba tartoznak, mint a vendégek. A Cleveland védekezése nagyon összeállt az elmúlt meccseken, ha ez megmarad, akkor nem lehet kérdés, Kevin Love is kiváló formában van, LeBron James is villog, Dwyane Wade is hozzáteszi, amit kell, minden működik - ha csak nem fognak ki különösen gyenge napot, akkor a Hawks nem jelenthet nagy gondot. Ráadásul a motiváció is meglehet: az Atlanta eddigi négy győzelme közül az egyik éppen Clevelandben született...

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 01:30 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Ez lesz a játéknap rangadója, ahol a ligaelső fogadja a jó formában lévő, de back-to-backet játszó vendégcsapatot. A Philly előző este nagy csatában, az Embiid-Simmons páros kiváló teljesítményével verte meg a Washingtont, most viszont még nagyobb feladat előtt áll, kérdés, hogy mennyire lesz fáradt a társaság - Simmons például 41 percet játszott úgy, hogy nem is volt 100%-os állapotban. Ez mindenképpen a pihentebb és ráadásul otthon játszó Celtics malmára hajtja a vizet, ráadásul Kyrie Irvingék motiváltak is lehetnek a Pistons elleni hazai pofon után - aligha lesz gondjuk az energiával. Az biztos, hogy a vendégeknél nem lesz ott Embiid a back-to-back miatt, ez sem segíti az ügyüket, és bár playmakerből így is "marad", ebben a helyzetben komoly bravúr lenne tőlük a győzelem. 

Denver Nuggets - Chicago Bulls 03:00

Zsinórban hat vereség után, 1-10-es idegenbeli mérleggel érkezik meg Denverbe a Bulls, ezek alapján finoman szólva sem számít esélyesnek, főleg hogy bár vendégként botladozik a Nuggets, otthon eddig 8-2-t hozott. Mason Plumlee szerint nincs igazi vezérük, de ez saját pályájukon eddig nem nagyon jelentett gondot, igaz, éppen ezek miatt kötelező is hozniuk ezt a meccset, nem hibázhatnak hazai környezetben a liga egyik leggyengébb csapatával szemben. Sérülteik azért vannak, Paul Millsap hiányzik, és Wilson Chandler sem egészséges, de a Bullshoz képest így is jóval nagyobb a tűzerejük és kiegyensúlyozottabbak is, mint a vendégek - fontos lesz, hogy Nikola Jokics domináljon a festékben, ha ezt megteszi, akkor valószínűleg feléjük billen majd a mérleg nyelve. Már csak azért is kellene nekik ez a siker, mert a tizenöt decemberi meccsükből tíz idegenben lesz...

Portland Trail Blazers - Milwaukee Bucks 04:00

Érdekes meccs lesz, a Portland kiváló formában van, és 4-1-gyel zárta idegenbeli túráját, míg a Bucks éppen most zárná le saját négymeccses kirándulását - legutóbb Sacramentóban végre ismét meggyőző volt a gárda, kérdés, hogy mit látunk majd ebből ezen az estén. Támadásban mindkét együttesnek megvannak a maga fegyverei, érdekes párharcokat láthatunk majd Lillard és Bledsoe vagy McCollum és Middleton között, Giannis Antetokounmpóról nem is beszélve, de a legnagyobb különbség a felek között a védekezés: a Blazers mindenkit meglepve jelenleg a liga második legjobbja ezen a téren, míg a Milwaukee csak a 18. helyen szerénykedik a vonatkozó listán. Ez most is döntő lehet, ha a Bucks nem tud komoly csapat ellen is úgy összeállni hátul, mint a Kings otthonában, akkor gondban lehet, Antetokounmpo klasszisa önmagában nem lesz elég a győzelemhez. 

Los Angeles Clippers - Utah Jazz 04:30

Nehéz helyzetben van a Clippers, mert a gárda ugyan nyert sorozatban három meccset, de Blake Griffin sérülése után elfogyni látszik a kezdőcsapat és ezzel a remény is, az első sorból Teodoszics, Beverley, Gallinari és Griffin is kidőlt, pedig minden apró sikerre nagyon nagy szükségük lenne továbbra is. A Jazz viszont nem rogyott meg, sőt, összekapta magát a sérülések után, az utóbbi öt meccsből négyet nyert, mindegyiket nagyon impresszív módon, egy esetleges győzelemmel pedig ismét 50%-ra zárkózna vissza. A hazai pálya a LAC mellett szól, de az egészen biztos, hogy Lou Williamstől, Austin Riverstől, DeAndre Jordantől és mindenkitől, aki él és mozog, extra akaratra és extra koncentrációra lesz szükség, ha nyerni akar az együttes még akkor is, ha Gobert, Exum és Joe Johsnon a Jazznél is hiányozni fog.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus