Charlotte-ban a Curry nélküli GSW, rangadó Milwaukee-ban

A Hornets otthonában nyerne a GSW - a Kings látogat Clevelandbe, a Mavs Bostonba - Bucks-Pistons rangadó - 10 meccs jön hajnalban. 

 

Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 01:00

Az Oracle-ben aratott győzelem óta illik komolyan venni a Sacramentót, a gárda azóta nyert már Chicagóban és megszorította a Milwaukee-t is, a kezdei idegenbeli borzalom óta összekapta magát a csapat. Persze ennek ellenére nem kérdés, hogy a sorozatban tizenkét győzelemnél járó Cleveland az esélyes, ráadásul egy esetleges sikerrel beállíthatja a franchise-rekordot - 13-nál hosszabb győzelmi sorozatot még nem produkált az együttes. Támadópotenciálban össze sem lehet hasonlítani az együttest, a Cavs ligaelit, a Kings pedig 29., így ha nem fog ki különösen rossz napot a James-Love-Wade trió, akkor kötelező számukra a siker. 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 01:00

Kilenc mérkőzés óta tartó vereségszériáját szeretné lezárni a Chicago, de egyáltalán nem lesz könnyű dolga, a Pacers hetet nyert az előző tíz meccséből, és csak a Celtics-Rockets-Raptors triótól kapott ki, ami azért nem tartozik a szégyen kategóriába. Itt is elsősorban támadásban van szakadéknyi különbség a csapatok között, az Indiana jelenleg hatodik, a Bulls pedig utolsó ezen a téren, ez pedig most is döntő lehet - Oladipóék komoly tűzerővel rendelkeznek, olyannal, amit Dunnék nem nagyon tudnak ellensúlyozni. A hazaiaknak nagyon kellene is ez a kötelező, hogy partiban maradjanak a szoros keleti küzdelemben, és bár Fred Hoiberg szerint a kilenc vereségből hatszor is komoly esélyük volt nyerni, azért az bravúr lenne, ha most szakadna meg a Chicago szériája.

Orlando Magic - Atlanta Hawks 01:00

Egy-két biztatóbb meccs után a Hornets ellen megint pocsékul játszott a Magic, míg az Atlanta hazai pályán kapott ki húsz ponttal a Brooklyntól, mindkét oldalon volt mit átbeszélni. Tétje igazából csak a hazaiak számára van a meccsnek, ők reménykednek abban, hogy playoffba juthatnak, a Hawksnál nincs ilyen cél, persze ettől függetlenül is nyerni akarnak. Náluk most Mason Plumlee lett a kezdő center, neki kell felvennie a kesztyűt Vucseviccsel szemben, de a legnagyobb kérdés, hogy meglesz-e a lendület és a labdajáratás a Magicnél - náluk mindig ez a siker titka, védekezni nem nagyon tudnak, de amikor megy nekik a támadójáték, akkor nagyon nehéz őket megverni. 

Boston Celtics - Dallas Mavericks 01:30

A ligaelső természetesen otthon esélyesnek számít, az utóbbi időben támadásban is feljebb kapcsolt a társaság az Irving-Horford kettős vezetésével, és a Pistons elleni vereség óta meg is nyert sorozatban három összecsapást. Viszont a túloldalon a Dallas is jelezte, hogy nem lehet leírni, előbb a Clipperst, majd a Denvert ütötték ki Barnesék, parádésan jól támadnak, és még idegenben is képesek bravúrt bemutatni, ráadásul az utóbbi hat bostoni látogatásukból hatot megnyertek - igaz, a Celtics viszont idén 7-0-ra áll Nyugat ellen, ez is érdekes statisztika. Érdekes meccs lesz, ha a hazaiak előhúzzák a legjobb védekezésüket, akkor hozniuk kell a győzelmet, de a lazsálás nem fog beleférni - a Horford-Nowitzki és az Irving-Smith csatákat is érdemes lesz majd figyelni, de az is fontos lehet, hogy Barnesszal mire mennek a Boston fiataljai. 

New York Knicks - Memphis Grizzlies 01:30

Nehéz itt mit jósolni, a Memphis sorozatban kilenc vereség után nyert legutóbb, méghozzá egy jó csapatot, a Minnesotát nyomták le Gasolék, és nagy kérdés, hogy ez mit hoz ki belőlük, felszabadultabbak lesznek-e - az edzőváltás óta ez volt az első sikerük. A New York gödörben van, az előző két meccsét megint elvesztette Kristaps Porzingis nélkül, bár a lett klasszis elvileg most játszani fog. Ettől függetlenül nem lesz egyszerű dolga sem a Knicksnek, sem Porzingisnek, meg kell küzdenie majd Gasollal és a teljes memphisi védekezéssel, ami azért komolyabb csapatokat is lelassított már, igaz, idegenben ez azért kevésbé igaz. 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 02:00

A GSW szezonja eddig egyáltalán nem a dominanciáról, hanem a frusztráltságról szól, gyakorlatilag arra lehet fogadásokat kötni már, hogy éppen melyiküket fogják kiállítani, és bár a mérlegük jó, játszottak is néhány zseniális meccset, egyáltalán nem összeszedettek. Most ideje már lehiggadniuk, Steph Curry megsérült, szervezetten és pontosan kell játszaniuk, hogy be tudják húzni ezt a meccset, főleg úgy, hogy a Hornets legutóbb remekelt Kemba Walker visszatérésével. Persze Curry nélkül is ott van Durant, Thompson, Green, előtérbe kerülhet Livingston vagy McCaw, fegyverük éppen akad elég a vendégeknek, de a Charlotte 8-3-ra áll otthon, Walker révén megvan a vezérük, Howard pedig komoly fegyvertény lesz a palánk alatt Pachuliáékkal szemben - apropó, Pachulia játéka is kérdéses. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 02:00

Ez keleti rangadó lesz, a Bucks megindult felfelé, majd kikapott Bostonban, a Pistons viszont elkezdett zuhanni, elvesztette az előző három meccsét az idegenbeli túrán, így érkezik meg a negyedik állomáshoz. Fontos lehet, hogy Andre Drummond mennyire tudja kihasználni a palánk alatt a fizikai fölényét, mert a Milwaukee ezen a poszton borzasztóan vékony, és csak akkor tudja ezt elfedni, ha működik az alacsony, gyors szerkezet - kérdés, hogy a Pistons védekezése hogy zár, hogy fékezi meg Antetokounmpóék gyors támadásait. A két csapat már kétszer találkozott idén, elsőre éppen Drummond vezetésével nyert a Detroit, másodjára viszont őt és Reggie Jacksont is nagyon limitálta (ketten együtt 19 pont) a Bucks, erre lesz szükségük most is a sikerhez. 

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 02:00

Egyik csapat sincs kirobbanó formában, mindkét oldalon van kulcsfontosságú sérült - a Pelicans Davis nélkül kis híján megverte a Warriorst és nyert Portlandben, míg a Denver a Jokics-Millsap duó nélkül is tartotta magát, bár Dallasban kapott egy komolyabb pofont. A támadópotenciál még az említett kulcsjátékosok nélkül is megvan mindkét együttesben, a periméteren több playmaker is van hazai, illetve vendégoldalon, ráadásul a New Orleansnál DeMarcus Cousins ott lesz, Plumlee-ék feladata finoman szólva sem lesz egyszerú. Sok múlhat most a dobóformán, hogy a Holiday-Rondo-Moore vagy a Murray-Harris-Barton trió lesz-e hatékonyabb. 

San Antonio Spurs - Miami Heat 02:30

Nagyon rákapcsolt az elmúlt meccseken a Spurs védekezésben, sorozatban négy ellenfelüket tartották 96 pont alatt, ebből egy a 80-at se lépte át, és bár B csapattal alulmaradtak Oklahoma Cityben, a Pistons elleni hazai derbit megint megnyerték. Ezúttal is ők az esélyesek, otthon 11-2-t hoztak eddig, és bár Kawhi Leonard játéka még mindig valószínűtlen, a többiek Kyle Andersont leszámítva bevethetőek lesznek. A Heatnél viszont éppen a védekezés csúszott szét az előző meccseken, amíg ezt nem rendezik, addig nem sok esélyük lesz, márpedig Hassan Whiteside továbbra is sérült, ő most sem tud segíteni. Érdekesség, hogy sorozatban nyolcszor nyomta le a Miamit a Spurs, utoljára 2013 márciusában nyertek a floridaiak, amikor még a James-Wade-Bosh trió húzta őket. 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:30

Három napja találkoztak a felek, akkor hat ponttal nyert otthon a Minnesota, de azóta kapott egy újabb pofont Tom Thibodeau legénysége, és az elmúlt időszakban nagyon gyengén kosárlabdázik - puha, erőtlen védekezés, tartás nélküli játék jellemzi őket legtöbbször, felturbózva Jimmy Butlerrel. Persze a LAC semmivel sem jobb, sőt, jelenleg a liga egyik leggyengébb csapatáról beszélünk, igaz, van esély arra, hogy Danilo Gallinari visszatérhet ezen a találkozón, ő azért sokat tudna rajtuk segíteni. Nagyon nehéz jósolni, ha Thibodeau összeszedi csapatát fejben, akkor nem lehet kérdés a vendégek győzelme, de ha nem, akkor bármi elképzelhető. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus