Charlotte-ban a Spurs, Minnesotában a GSW

A Hornets megnehezítheti a San Antonio dolgát - most nem hibázhat a Warriors - otthon javíthat a Cleveland - tovább kapaszkodna a Hawks

 

Charlotte Hornets – San Antonio Spurs 00:00

A Spurs a GSW legyőzésével bizonyította, hogy bombaformában van, idegenben azonban nem lesz könnyű dolga a Charlotte ellen. Kemba Walkerék parádésan bontják a védekezést a periméteren, és az nem valószínű, hogy a San Antonio ismét annyira élesen, tervezetten védekezne még akkor sem, ha ebben egyébként továbbra is Leonardék a liga legjobbjai. Ezzel együtt természetesen a Spurs az esélyes, de ha a Hornets dobógépei jó napot fognak ki (utóbbi 15 hazai meccsükből 12-t megnyertek egyébként), okozhatnak meglepetést Jeffersonék.

Cleveland Cavaliers – Denver Nuggets 00:00

A Cavs a Heat elleni vereség után ismét nem lehet 100%-ig biztos magában, de saját közönségük előtt nem hibázhatnak Jamesék – főleg úgy, hogy a Toronto szépen csendben egyetlen meccsre megközelítette őket. A Charlotte képes a bravúrra (még tartalékosan) is, ezt bizonyította legutóbb Charlotte-ban, és Mudiay vezérletével tudja azt a gyors játékot játszani, amely ellen eddig nehezebben boldogul a Cleveland – Tyron Lue is próbálgatja csapatát, kérdés, hogy a Mozgov-Thompson-Love trióból ki kerül be ezúttal a kezdőcsapatba. Otthon mindenképpen esélyes a Cavs, de egy pontosan dobó Denvert (kiegészülve a visszatérő Farieddel) nem lehet leírni.

Indiana Pacers – Philadelphia 76ers 00:00

A Pacers sorsolása nem volt túl kedvező mostanában, így ezen a meccsen kötelező a magabiztos győzelem, már csak az önbizalom miatt is. Paul George villogott az OKC ellen, de ő és csapata sem elég kiegyensúlyozott, a playoff-harc szempontjából viszont kulcsfontosságú ez a győzelem, hiszen csak fél meccsel előzik meg a 9. Detroitot. A Sixers back-to-backből érkezik, több alapember hiányzik a keretből és egyébként is utolsó keleten, de a Boston ellen is bizonyították Smith-ék, hogy nem adják olcsón magukat, és aki meg akarja őket verni, annak meg kell azért küzdenie – ezzel együtt óriási meglepetés lenne, ha nyerni tudnának.

Boston Celtics – Orlando Magic 00:30

A Boston igyekszik visszatalálni a helyes útra, sorozatban négy vereség után tegnap megverték a Philadelphiát, de ezúttal sem volt meggyőző a gárda – otthon az Orlandót mindenképpen verniük kell. Ehhez elsősorban támadásban kell javulniuk, amire a Magic védekezése ellen minden esélyük meg is van Thomaséknak, hiszen a vendégcsapat finoman szólva sem erről híres – ráadásul Nik Vucsevics továbbra sem bevethető. Kérdés, hogy az Oladipo-Fournier duóban hány pont maradt erre az estére, illetve hogy valóban össze tudja-e kapni magát a Celtics – kulcsfontosságú lenne számukra a siker, főleg hazai pályán.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 00:30

A Milwaukee-t lebontotta tegnap a Jazz, szinte nullára redukálták Antetokounmpóék támadójátékát, idegenben pedig nem valószínű, hogy nagyot tud ezen javítani a gárda, főleg a back-to-back második felén. A Detroitnak nagyon kell ez a siker, és több is a tűzereje a hazai csapatnak, főleg ami a tripladobást illeti – kérdés, hogy az ő alacsony szerkezetük mennyire „rímel” az Antetokounmpo-Parker duóra. Greg Monroe „hazatérése” természetesen színesíti a meccset, de a Pistonsnak mindenképpen javulnia kell védekezésben, mert ha úgy teljesítenek hátul, mint az utóbbi meccseken, még a néha kissé impotens Milwaukee is átrohan rajtuk, különösen a festékben.

Atlanta Hawks – Washington Wizards 01:00

A Hawks Kelet egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata, a tavaly látott kemény, határozott védekezés és kiegyensúlyozott támadójáték jellemzi őket az utóbbi hetekben – hazai pályán pedig ez különösen igaz. A Wizards is nagyon zárkózik, Beal visszatért, és ismét elkapták a ritmust, sorozatban négy győzelemnél járnak, de kérdés, hogy az Atlanta periméter-védekezése ellen mire lesz elég a fővárosi gárda – továbbra is Wall az alfája és omegája az együttesnek. Fontos lesz, hogy Teague-ék mennyire tudnak vigyázni a labdára, és hogy mennyire engedik rohanni a Washingtont, ha ezeket a lehetőségeket elveszik a vendégektől, jóval előnyösebb helyzetben lesznek. Érdekesség, hogy két nap múlva újra összecsapnak a felek fordított pályaválasztással.

Chicago Bulls – Sacramento Kings 01:00

A Chicago jó formában van még Noah és Moore nélkül is, jó védekezéssel és gyorsabb támadójátékkal operál a gárda – Rose és Butler mellett McDermottra is nagy szerep hárul. A Kings tegnap nyerni tudott a Knicks ellen, de a gárda védekezése ezzel együtt is nagyon gyenge, átlagosan 110 pontot engednek Cousinsék, ráadásul az idegenbeli back-to-back sem az ő győzelmüket segíti elő. Kérdés, hogy az említett Cousins mennyire tud dominálni, és hogy vele mihez kezdenek Gibsonék, de ha ülnek majd a chicagói triplák, ez valószínűleg kevés lesz a Sacramento üdvösségéhez.

Minnesota Timberwolves – Golden State Warriors 01:00

A GSW a Spurs elleni vereség után visszaülne a lóra és új győzelmi szériát építene, főleg mert már nem igazán fér bele több bukás, ha a 72-10-ről akarnak beszélgetni – a Minnesota ellen biztosan nem. A Minnesota fejlődést mutatott az utóbbi hetekben, de egyáltalán nem stabil a gárda, védekezésben komoly gondjaik vannak, elöl pedig a kinti dobások hiányoznak, így nem valószínű, hogy tartani tudják a lépést a címvédővel – kevés esély van rá, hogy Curry-ék még egyszer úgy dobjanak, mint San Antonióban. Hiányzik viszont Iguodala, Ezeli és Bogut is, ez pedig okozhat még számukra problémákat…

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies 03:00

A Memphis továbbra is hihetetlen dolgokat produkál a B-csapatával, legutóbb megverték a Clipperst is Stephensonék, ezek után pedig tényleg belőhetetlen, hogy mire lehetnek képesek. A Phoenix speciel pont egy verhető csapat még ennyi hiányzóval is, igaz, március elején Bookerék megverték a Grizzliest, ami tovább bonyolítja a képletet. A Suns is képes botrányosan, illetve nagyszerűen is kosárlabdázni minden átmenet nélkül, számukra tét nincs, míg a vendégeknek a helyezkedés miatt fontos lenne a győzelem – védekezésben Randolph-ék, tűzerőben pedig Teletovicék állnak jobban előzetesen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus