Charlotte-ban kell összeszednie magát a Clevelandnek

A Boston előzésre készül - megint elkapná a Houstont a Pelicans - kötelező előtt a GSW - tíz találkozót rendeznek hajnalban. 

 

Washington Wizards - Brooklyn Nets 00:00

A Nets magához képest remek formában van, és az All-Star óta igenis komolyan kell venni, sőt, idegenben sem volt reménytelen a társaság, így nem veheti félvállról a találkozót a Wizards. A hazaiaknak nagyon kellene a győzelem, mert vereség esetén lecsúszhatnak a keleti negyedik helyre, és hazai pályán ez természetesen kötelező mérkőzés számukra - nincsenek túl jó formában egyébként, de ezt követően hosszú túrára indulnak, most nem hibázhatnak. Legutóbb azért ha nehezen is, de hoztak egy győzelmet, és ha kicsit fékezni tudják a back-to-backet játszó Brooklyn tempóját, vagy éppen a saját javukra fordítják a rohanást, akkor Bealékben van annyival több tehetség, hogy ne okozzon gondot a kötelező behúzása.

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 00:00

A címvédő pocsék formában van, védekezésben már-már nevetséges dolgokra képesek, főleg akkor, ha nincs fent Tristan Thompson, ezen pedig most már tényleg változtatniuk kell - James szerint ugyan ez még nem a playoff, de ha nem figyelnek, az első kiemelésük is elúszik. A Hornets nagyon kapaszkodik, és a Miami gyengélkedése még nekik is esélyt adhat a rájátszásra, három győzelem után kifejezetten jó állapotban is érkeznek - ha a Cavs nem javul jelentősen hátul, Walkerék is szétdobhatják őket. Idegenben egyébként sem túl félelmetes a bajnok, de alapvetően persze azért rajtuk múlik a mérkőzés kimenetele - ha odafigyelnek, keményen védekeznek, akkor mindenképpen ők az esélyesek.

Orlando Magic - Detroit Pistons 00:00

A Pistonsnál komoly gondok vannak, az utóbbi öt meccsükből csak egyet tudtak megnyerni, ugyanazok a problémáik vannak meg, amikkel egész évben is küzdöttek, így nem érdemes nagy pénzt tenni rá, hogy éppen most fogják ezeket megoldani. Ugyanakkor alapvetően erősebb kerettel, jobb játékkal rendelkeznek, mint az Orlando, amely viszont a hazai pálya előnyét élvezi, és az utóbbi találkozókon eredményesebb is - szoros csata alakulhat ebből. A fő kérdőjelek persze a vendégeknél vannak, kezdve mindjárt Reggie Jacksonnal, illetve a teher is rajtuk van, hiszen egy vereség esetén azért lassan búcsút kell majd venniük a rájátszástól.

Indiana Pacers - Denver Nuggets 00:00

Két remek csapat találkozik, és ezt azért merjük leírni, mert a Pacers van otthon - hazai pályán elit szintet hoznak George-ék, vendégként viszont meg sem közelítik ezt. A Nuggets legutóbb szétszedte a Clevelandet, és a támadójátékukkal idegenben sincs semmi probléma, az sem volt baj, hogy nem játszott Gallinari, nélküle is megoldották, ráadásul az olasz most visszatérhet - a kérdés inkább a védekezés, hogy mihez kezdenek az Indianával. Fontos lesz, hogy Turner mihez kezd a palánk alatt Jokiccsal, illetve hogy a hazaiak mennyire lesznek stabilak hátul, mert a Nuggets tüzérei az apró megingásokat is büntetik, még idegenben is. 

Boston Celtics - Phoenix Suns 00:30

Itt nem lehet kérdés, ha nyer a Boston, akkor a győzelmek számát tekintve megelőzi a Clevelandet, a motivációja maximálisan megvan a csapatnál - jó formában is vannak Horfordék, és a hazai pálya is őket segíti. Ezzel szemben a Suns NBA-csúcsot állított fel az átlagéletkor tekintetében, back-to-backet játszik, és teljesen más játékerőt képvisel, komoly csoda lenne, ha Bookeréknek osztanának itt lapot - persze elsülhet a kezük, de jelen állapotukban nagyon kevés esélyük van megszorítani a Celticset. 

Chicago Bulls - Philadephia 76ers 01:00

A Philly négy jó meccs után legutóbb simán kikapott a Golden State-től, de Chicagóban azért jobb esélyeik lesznek, ha tudják hozni a kiegyensúlyozott támadójátékukat - Saric-ék általában remekül járatják a labdát, mindenki hozzáteszi a magáét. Viszont így van ez mostanában a Bullsnál is, ahol megvan a spacing, Nikola Mirotic előkerült, a Butler-Rondo páros pedig nagyon magabiztosan irányítja a játékot - ők tehetségben azért a Sixers-játékosok felett állnak, ez döntő lehet. Így van ez a védekezéssel is, amelyben előrébb tart a Bulls, de érdekes matchup lehet a Mirotic-Saric európai csata négyes poszton, erre érdemes külön figyelni. 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 01:00

Most már hetek óta csak a belendülő Golden State-hez lehet mérni a Milwaukee formáját, az együttes parádés védekezéssel, letisztult, hatékony támadójátékkal hozza a győzelmeit, és nagyon magabiztosan teljesítette idegenbeli túráját is. Ezek után otthon toronymagas esélyes a zuhanórepülésben lévő, sorozatban öt vereségből érkező Hawks ellen, ahol nem igazán látni, hogy mi hozna változást - ha Millsap játszik, az lehetne ilyen faktor, de ha pályára is lép, akkor is jóval esélyesebb a Milwaukee. Amíg a hazaiaknál megvan ez a lendület és ez a fegyelem védekezésben, amíg ennyire hatékony az alacsony szerkezet, addig egy esetleges Howard-Millsap páros sem biztos, hogy pályán tartható, ráadásul támadásban nagyon régen járt száz pont felett Mike Budenholzer alakulata. 

Houston Rockets - New Orleans Pelicans 01:00

DeMarcus Cousins New Orleansba érkezése óta már harmadszor találkoznak a felek és 1-1-re állnak, ráadásul amilyen formában van a Pelicans, most idegenben sem esélytelen. A vendégcsapatnál kezd összeállni a játék, megvan a kinti tűzerő, és a Cousins-Davis páros is kezdi érezni egymást, ennek eredményeként sorra hozzák a győzelmeket, a Houstonon kívül a Memphist és a Portlandet is leverték, nagyon komolyan kell őket venni. Persze alapvetően jobb csapat a Rockets, James Harden szenzációs formát hoz márciusban, és ha a körülötte lévő dobók közül legalább kettő hozza magát, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve. Kérdés persze, hogy a palánk alatt mire mennek majd Davisék ellen, főleg ami a védekezést illeti, izgalmas párharcra számíthatunk, sok látványos jelenettel.

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 03:30

A Lakers jelenleg a liga leggyengébb csapata, ezt nem lehet tagadni, a drasztikus fiatalítás eredményeként nem sok esélyük van általában - a Minnesota playoff-esélyei viszont már csak matematikailag élnek, kérdés, hogy mentálisan milyen állapotban lesznek Rubióék. Érdemes megemlíteni, hogy vendégként csapnivaló a Wolves, különösen védekezésben, amit egy jó dobóformában éppen kihasználhatnak Russellék, de ehhez több kell néhány jó egyéni statisztikánál - az a játék kell, amivel megszorongatták a Clevelandet. Brandon Ingram játéka egyébként kérdéses, pedig neki most már komoly szerepe van a csapatnál.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 03:30

Itt is hasonló a képlet, mint a Bostonnál, a GSW remek formában van, jól áll a közvetlen rivális elleni harcban, hazai pályán léphet pályára, míg a vendégcsapat Nyugat alsó feléhez tartozik, ráadásul leszállóágban van. A Kings idén már egyszer megverte Curry-éket, de most nagyon más a helyzet, úgy fest, hogy a ligaelső rátalált a játékára, és jelenleg ötös győzelmi sorozatban van - ha csak nem pihentet Steve Kerr, akkor a keret is teljes Kevin Durantet leszámítva, úgyhogy kötelező a győzelem. A vendégek harcos, keményen játszó csapatot alkotnak, de nem egy szint a két együttes, hatalmas bravúr lenne, ha megszorítaná ellenfelét a Sacramento.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ide vagy ide kattintva találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus