Charlotte-ban zárja az évet a Cleveland

Az ezer sebből vérző Clippers ellen javíthat az OKC - visszavágna a Kingsnek a Memphis - képes megfékezni a Houstont a Knicks?

 

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 23:00

Nagyon érdekes meccs lehet, idén egyszer már nyerni tudott az akkor gyenge formában lévő Kings a remeklő Memphis otthonában, azóta azonban megfordult a helyzet - a Grizzlies erősen botladozik, míg a Sacramento felzárkózott a nyugati nyolcadik helyre. Ezzel együtt a Kings érkezik vereségből, a Memphis pedig győzelemből, így kérdés, hogy ki milyen arcát mutatja, de hozzá kell tenni, hogy a kaliforniaiak az előző 16 meccsükből 12-t idegenben játszottak, most némi pihenő után erősek lehetnek otthon. Természetesen alapjaiban határozhatja meg a meccs képét, hogy mi történik a palánk alatt, a Kings továbbra is nagy százalékban épít Cousinsra, míg a túloldalon szintén Gasol és legutóbb Randolph viszi a prímet - a hazaiaknál Mike Conley, a vendégeknél Rudy Gay hiányozhat.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 01:00

Mindkét gárda back-to-backből, ráadásul vereségből érkezik, kérdés, hogy ez kire milyen hatással lesz - a Bulls és a Bucks is elsősorban a védekezéssel szenvedett előző este, most a hazai pálya Jimmy Butlerék mellett szól. Ezzel együtt a Milwaukee többet mutatott az utóbbi időben, és ne feledjük, hogy december közepén oda-vissza megverte a Chicagót, ebben a csarnokban például csak 69 pontot engedélyezett Wade-éknek, akiket akkor ki is fütyültek a szurkolók. A playoff-harc szempontjából nagyon kellene a győzelem mindkét félnek, ráadásul lehet, hogy Fred Hoiberg az állásával játszik, ha nem javul csapata teljesítménye.

Charlotte Hornets - Cleveland Cavaliers 01:00

A csapatok idén már játszottak egymással két jó és szoros meccset, mindkettőt megnyerte a Cleveland, de most sem számíthatnak könnyű estére LeBron Jamesék. Nic Batum nagy formába lendült a Hornetsnél, a legutóbbi Cavs elleni vereségük óta 5-1-et produkáltak a hazaiak, ráadásul az az egy vereség is egy már szinte megnyert, de elengedett meccs volt - a támadójátékuk nagyon jól működik most. A vendégeknél Kyrie Irving küzd egy kisebb sérüléssel, de Tyronn Lue szerint pályára léphet majd, a hazaiaknál viszont Marco Belinelli valószínűleg ezúttal sem lehet ott a parketten.

Houston Rockets - New York Knicks 02:00

A Houston gépezetére nehéz jelzőket találni, a gárda tegnap éppen a Clipperst semmisítette meg 140 dobott ponttal, és olyan könnyedén szórják meg ellenfeleiket, hogy azzal nem sok csapat tudja tartani a lépést. A Knicks előző este gyenge játékkal kapott ki és sorozatban három vereségből érkezik, egyébként sem fekszik nekik a back-to-back, idegenben csak 5-11-re állnak, és a védekezésük finoman szólva sem elég ahhoz, hogy lelassítsa a Houstont - az otthon 12-3-as mérleget hozó texasiak egy "átlagos" dobóformával hozhatják az összecsapást. Persze a vendégek három sztárja bármikor képes szintet lépni, de Gordonék triplaesője sok mindent tud ellensúlyozni...

Utah Jazz - Phoenix Suns 02:00

Alapvetően országos egyes lenne ez a találkozó, mert a Jazz kategóriákkal jobb csapat a Sunsnál, és George Hill is visszatért (ráadásul remekül), de mégsem működött olyan olajozottan Haywardék játéka legutóbb, míg a Phoenix meglepően extra védekezéssel tudott győzelmet aratni. Ha ezt hozzák ismét Bledsoe-ék, akkor lehet keresnivalójuk, bár a játék sebességét tekintve jóval gyorsabbak, a Utah így is hatékonyabban szerzi a pontjait, ráadásul a Suns 4-14-es idegenbeli mérlege sem túl imponáló - az előző két találkozón hátul látott agresszivitással és fegyelemmel viszont sok mindenre képes lehet a társaság.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 02:00

Ez a meccs most kötelező a Thunder számára, a Clippers továbbra is tartalékos, back-to-backet játszik idegenben, sorozatban öt vereségből érkezik, a gyengeségeiket ki kell használniuk Westbrookéknak. Annál is inkább, mert ezt követően idegenbeli túrára indulnak majd, és az előző meccsüket nagyon csúnyán veszítették el Memphisben, így bőven van min javítani, az említett Westbrook gólpassz nélkül, kiállítással zárt, most viszont nem nagyon látni, hogy ki fogja meg - a Clippers 140 pontot kapott a Houstontól, védekezésben nem állnak a helyzet magaslatán. Ha Chris Paul most sem játszik, akkor egyértelműen az OKC felé billen a mérleg nyelve.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus