Chicago - Milwaukee a Sport TV-n, Rondo Dallasban

Rondo Dallasban - a Lakers fogadja a Warriorst - visszavághat a New Yorknak az Atlanta - a Sport 1 közvetít a Bulls-Buckst

 

Atlanta Hawks – New York Knicks 02:00

Két nappal ezelőtt némi meglepetésre New Yorkban a Knicks elkapta az Atlantát, de ahhoz először is Arron Afflalo parádés meccse, másrészt a Hawks gyengébb napja kellett – kérdés, hogy most is elő tud-e húzni valamit Derek Fisher csapata. Idegenben mindenképpen nehezebb dolguk lesz, hiszen saját pályájuktól távol az utóbbi négy találkozójukat elveszítették, míg az Atlanta sorozatban négy győzelemnél jár otthon, és nekik van törlesztenivalójuk. Döntő lesz, hogy Teague-ék hogyan védekeznek a kinti dobások ellen (ezzel mostanság rendre meggyűlt a bajuk), és hogy a lepattanók terén mennyire tudnak hatékonyak lenni, ha ezeket a feladatokat megoldják, mindenképpen ők lesznek az esélyesek.

Chicago Bulls – Milwaukee Bucks 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Chicago a szezon eddigi talán legjobb időszakát éli, Derrick Rose nélkül is nyerik a meccseket (sorozatban négynél járnak), végre a sokszor követelt Butler-Gasol tengelyre építik a támadójátékukat és még Noah hiányában is eredményesek tudnak lenni. A Milwaukee ellenben back-to-backből érkezik, tegnap méretes verést kaptak a San Antoniótól, ráadásul Bayless megsérült, így ő valószínűleg nem léphet pályára ezúttal – ez és a fáradtság sem mellettük szól. A Chicagónál Derrick Rose játékáról majd csak a feldobás előtt döntenek, de van rá esély, hogy ma visszatér, kérdés, hogy ez milyen hatással lehet majd a gárdára, hiszen sérülése előtt ő sem volt rossz formában. Összességében amíg a Milwaukee nem jelent érdemi veszélyt a triplavonalon túlról az alapvetően jól védekező Bulls ellen, addig nagyon nehéz dolguk lesz, külön érdekes lesz majd a Gasol-Monroe párharc, de meglepetés lenne a vendégek sikere.

Dallas Mavericks – Sacramento Kings 02:30

Rajon Rondo tavalyi állomáshelyén bizonyíthat, igaz, november végén Sacramentóban ezt már egyszer megtette – akkor simán nyerte a meccset a Kings. Érdekes, de most is inkább a vendégek vannak jobb formában, Cousinsék tegnap remek játékkal nyertek Oklahoma City-ben és sorozatban két győzelemnél járnak, míg a Mavs elvesztette előző két találkozóját, a Barea-varázs megszűnésével kicsit összeesett a támadójáték – márpedig most biztosan sok pontra lesz szükségük a sikerhez. A hazaiaknál Deron Williams játéka kérdéses, és az is érdekes lesz, hogy Cousinst ki fogja majd limitálni a palánk alatt, de a történelem a texasiak mellett szól: 2003 februárja (!) óta 21 mérkőzést nyertek zsinórban Dallasban a Sacramento ellen.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 04:30

Javulni látszik a Lakers, Kobe Bryant nélkül is sorozatban három győzelemnél jár a gárda, ezzel együtt azért nagy meglepetés lenne, ha meg tudnák nehezíteni a címvédő dolgát. Steph Curry tegnap némi meglepetésre játszott, méghozzá úgy, mintha mindene 100%-os lenne, ha pedig ez így van, a ligaelső Warriors bárki ellen esélyes – Draymond Green formájára a „káprázatos” jelző illik talán leginkább, és bár mostanság nem verik rommá ellenfeleiket, Klay Thompson is 31 pontot átlagol az utóbbi három meccsen. A Los Angeles védekezése továbbra is elég harmatos annak ellenére, hogy támadásban egészen jó dolgokat művelnek Lou Williams vezérletével, de azért ezt a GSW-t túldobni nem túl hálás feladat – Bryant játéka egyébként továbbra is kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus