Chicagóba látogat a Pacers, Memphisbe az OKC

A Bulls megfogja George-ot? - a Boston a Houstonon is átlépne - Aldridge-ék a Portlandet fogadják - back-to-back sikerben bízik a Lakers

 

Philadelphia 76ers – Dallas Mavericks 01:00

Sorozatban három győzelem után folytatja idegenbeli túráját a Mavs, és a legutóbbi pihenő után most Nowitzki, Mattews és Parsons is visszatérhet, így számukra is kötelező a győzelem Philadelphiában. A hazaiak támadójátéka rendkívül vérszegény, a szűk húsz pontot átlagoló Okafort leszámítva szinte veszélytelenek, ám a hírek szerint most visszatérhet Robert Covington – a dobógép idén összesen 22 percet tudott eddig játszani. A Dallas ezzel együtt is sokkal összerakottabb csapat, és eddig Pachulia, valamint Powell a vártnál sokkal jobban megoldja a palánk alatti védekezést, ami fontos lesz majd Okafor ellen.

Chicago Bulls – Indiana Pacers 02:00

Paul George az utóbbi hat meccsen 29 pontot átlagol szűk tíz lepattanóval, majdnem 50%-os triplamutatóval, és nincs az a védelem, amely megállítaná – ráadásul ezen a poszton igazán nincs is rá most embere a Chicagónak. A Pacers egyébként is hatot nyert az utóbbi hét találkozójából, míg a Bulls egy kicsit hektikus eddig – igaz, legutóbb Butler villogott, Pau Gasol is összekapta már magát, de egyelőre sem támadásban, sem védekezésben nem állt össze igazán a gépezet. A rangadó-hangulat és a színvonal is garantált.

Houston Rockets – Boston Celtics 02:00

A Houston újabb óriási gödörbe került, teljesen szét van esve a csapat, sem küzdőszellemet, sem fegyelmet, sem szervezettséget nem lehet rajtuk látni, nem csoda, hogy csupán 4-6-tal állnak – bőven 100 pont felett kapnak átlagban, ami most sem fog beleférni. A Boston parádésan működik hátul, tegnap atomjaira bontották a Thunder támadójátékát, elöl pedig Smarték általában hozzák, amit kell, így az utóbbi öt meccsből négyet meg is nyertek – ezeken átlagban 92 pontot kaptak. Nem lehet összehasonlítani a két csapat szervezettségét jelenleg, de a hazaiaknál bármikor robbanhat a bomba, ráadásul James Hardenben is mindig benne van egy 40 pontos meccs – igaz, a Celtics ellen az utóbbi négy meccsen csak 33%-kal dobott.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 02:00

Tegnap jól látszott, hogy hogyan lehet megverni az OKC-t és Westbrookot, a Memphis ellen pedig 30% alatt dobott az irányító az utóbbi három mérkőzésen – igaz, ez a Grizzlies-védekezés már nem az a védekezés. Conley-ék pontzáporos meccset nyertek Minnesotában és 100 pont felett kapnak átlagban, nem úgy fest tehát, hogy most le tudják nullázni az alapvetően bombaerős OKC-támadójátékot, ugyanakkor Mario Chalmers érkezésével még gördülékenyebbnek tűnik a támadójáték, és képesek bőven 100 pont felett dobni. Kérdés, hogy most melyik irányba tolódik a mérkőzés…

San Antonio Spurs – Portland Trail Blazers 02:30

LaMarcus Aldridge már pályára lépett, jól játszott és nyerni is tudott új csapatával Portlandben, most a két gárda San Antonióban csap össze, mégpedig ellentétes előjelekkel. A Spurs könnyedén nyerte meg sorozatban negyedik meccsét, saját közönsége előtt pedig csak 84 (!) pontot kap átlagban, ami félelmetes adat – ráadásul most visszatérhet legjobbjuk, Kawhi Leonard és valószínűleg Ginobili is. A Portland ezzel szemben zuhanórepülésben van, sorozatban öt vereségnél járnak Lillardék, elveszett az idény eleji varázs, szétesett a védekezés és a dobófesztivál sem igazán akar érkezni – igaz, a Memphis ellen így is épphogy maradtak csak alul. A San Antonio jelenleg sokkal előrébb tart, meglepő lenne, ha hazai pályán kapnának ki Duncanék.

Phoenix Suns – Los Angeles Lakers 03:00

„Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen” a Lakersnél, a javuló védekezés mellett tegnap mérkőzést is tudtak nyerni, közben viszont sikerült tökéletesen leépíteni a franchise két legnagyobb ígéretét, Russellt és Randle-t is – mindkét fiatal önbizalom nélkül pattogtat, ami óriási gond jelenleg a csapatnál. A Suns ellen amúgy is kevés lesz valószínűleg az eddigi játék, Bledsoe nagy formában van, Knight pedig szépen játszik alá, a palánk alatt Tyson Chandler jelenléte is sokat számít, a csapat pedig 40% felett dobja a triplákat mostanság – ha ezzel nem tudnak valamit kezdeni a vendégek, kevés esélyük lesz a sikerre, ráadásul Kobe Bryant nem bírja a terhelést, ezt a mérkőzést kihagyja. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus