Chicagóban folytatná szériáját a Warriors, rangadó Milwaukee-ban

Tíz meccs következik hajnalban, mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

A mérkőzés fő sztorija, hogy Steve Clifford bő egy hónap után visszatérhet a Hornets kispadjára, ráadásul egy lendületbe jött csapatot vehet vissza - legutóbb Detroitban nyertek, és az utóbbi öt meccsből hármat is behúztak. Dwight Howard nagy formában van, és ha vele nem tud mit kezdeni a Wizards, akkor bajban lehet, főleg, hogy hosszú, botlásokkal teli hazai periódus után utazik ismét idegenbe. A fővárosiak ebben a csarnokban egyszer már kikaptak öt ponttal a szezon során, náluk Markieff Morris, a hazaiaknál Frank Kaminsky játéka kérdéses, meglátjuk, hogy merre billen a mérleg nyelve.

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 01:30

Nehéz helyzetben van a Pelicans, mert bár papíron ez a győzelem még idegenben is kötelező lenne a csapat számára, előző este még hosszabbítást játszott Bostonban, egy ilyen back-to-backet lenyomni pedig nagyon kemény feladat - sokkal fáradtabbak, mint a hazaiak, meglátjuk, hogy sikerül-e valamivel ellensúlyozni. A palánk alatt mindenképpen próbálkozhatnak, Anthony Davis nagy formában van, de ha Dedmonék stabilak lesznek belül, akkor a Hawks megragadhatja a lehetőséget, ahogy legutóbb a Spurs ellen is tette. Schröderék otthon azért rendszeresen veszélyesek, bár több kisebb-nagyobb sérülés (Bembry, Prince, Belinelli, Dedmon és Muscala sem 100%-os) sújtja őket, a jóval fáradtabb Pelicans ellen bőven lehet sanszuk. 

Brooklyn Nets - San Antonio Spurs 01:30

Most már egyértelműen idegenbeli kórról kell beszélni a Spurs esetében, az előző három vendégként lejátszott meccsüket zsinórban elvesztették, legutóbb Atlantában is kikaptak, most pedig Brooklynban sem lesz könnyebb dolguk semmivel - a hazaiak nagy dolgokra képesek, ha kijön nekik a lépés. Legutóbb nem jött, kikaptak a Knickstől, de minden gond nélkül mennek tovább, felszívják magukat, és ha pontosabban tudnak dobni, akkor jöhet a bravúr - a San Antonio védekezése ellen azért ez nem lesz könnyű, de egyáltalán nem lehetetlen. A vendégeknél Rudy Gay mellett nem tudni, hogy ki fog hiányozni, Kawhi Leonard nem szerepel a sérültlistán, de legutóbb sem volt ott, mégsem játszott, Manu Ginobili viszont biztosan nem lép pályára, és Pau Gasol csuklója sincs rendben. 

Toronto Raptors - Detroit Pistons 01:30

Erre a meccsre most mindkét csapatnak nagy szüksége lenne, a Raptors az utóbbi négy találkozójából hármat elveszített, de pont ugyanez a helyzet a Pistonsszal is, csak náluk ez nem újkeletű dolog. A Toronto kétszer otthon is kikapott mostanában, így mindenképpen javítania kell, de ehhez jobb játék kell a legutóbb még nem 100%-osan küzdő Kyle Lowrytól és összességében a teljes csapattól támadásban, míg a Detroitnál pont a védekezéssel akadnak leginkább problémák. Ők azért ingadozóbbak, és nehezebben lehet megtippelni, hogy mit látunk majd tőlük, Stanley Johnson mellett most Avery Bradley és Luke Kennard sem 100%-os, a hazaiaknál pedig Fred VanVleet küzd kisebb sérüléssel - a playoff-harcban a vendégeknek is nagyon-nagyon kellene egy bravúr, de a Raptors sem engedheti meg magának, hogy hibázzon. 

Chicago Bulls - Golden State Warriors 02:00

Ez komoly rangadó lesz jelen pillanatban, hiszen a Bulls megint zsinórban három győzelemnél tart, és úgy fest, hogy ismét összeállt a játék, hazai pályán már elérték az 50%-ot, és a 3-20-as rajt óta összességében 14-7-et mentek, ezzel ott lennének a tabella első felében. A Warriors viszont szintén remekel, 3-0-ra áll idegenbeli túráján, Milwaukee és Toronto után Clevelandben is nyerni tudott, így érkezik meg Chicagóba - az nem lehet kérdés, hogy a címvédő jelenleg bárhol esélyes, de azért az, hogy zsinórban negyedik meccsüket játsszák vendégként Curryék és hogy a Bulls is jó formában van, okozhat meglepetést. A sérültekről a vendégek oldalán kell szólnunk, Casspi, Green és Iguodala játéka is kérdéses, egyikük sem 100%-os, míg a Chicagónál nincs ilyen, sőt, Zach LaVine is kiváló formában kezdte meg a szezont. 

Memphis Grizzlies - New York Knicks 02:00

Hétmeccses túrára indult a Knicks, és bár ennek első állomását megnyerte Brooklynban, most már nyugatabbra kell bizonyítani, márpedig idegenben eddig azért nem sok sikerélménye volt a gárdának. A Grizzlies az utóbbi három meccséből kettőt megnyert, és otthon az utóbbi kettőt behúzta, de tegyük hozzá, hogy október óta (!) nem volt győzelmi sorozata a csapatnak, így kezeljük a mostani helyzetet is. Ezzel együtt egyáltalán nincsenek rossz esélyeik, ha Marc Gasol limitálni tudja Porzingist és Kantert, Tyreke Evans pedig kifog egy jó napot támadásban, akkor akár nyerhetnek is, ugyan a Knicksnél több a fegyver, de idegenben ez sokszor bizonyult eddig kevésnek, főleg a meccsek hajrájában. 

Milwaukee Bucks - Miami Heat 02:00

Három napja találkoztak a felek Miamiban, akkor a Heat tökéletesen lebontotta a Bucks játékát, és 80 pont alatt tartotta Antetokounmpóékat, azóta viszont a floridaiak kikaptak Chicagóban, míg a Milwaukee győzött Washingtonban. A hazai pálya és a visszavágás vágya mellett az egészség is a Bucks mellett szól most, hiszen a Miami keretéből most már Tyler Johnson is hiányozni fog bokasérülés miatt, tovább szűkült Erik Spoelstra rotációja, és itt már mindenkire nagy szükség van, Johnson szerepét igazából senki sem tudja átvenni. Fontos lesz, hogy a palánk alatt a Whiteside-Adebayo kettőssel mire mennek a hazaiak, de otthon valószínűleg hatékonyabb támadójátékra lesznek képesek, mint három napja Miamiban. 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Ez megint egy kötelező meccs a Thundernek, ugyan gyenge játékkal, de az előző két találkozóját hozta a gárda, most pedig a valószínűleg két vezére nélkül érkező Lakerst fogadja. A vendégeknél Lonzo Ball játéka szinte esélytelen, és erősen kérdéses az is, hogy Brandon Ingram visszatérhet-e, nélkülük pedig legutóbb meg is szakadt a csapat győzelmi sorozata, 123 kapott ponttal alulmaradtak Memphisben. Az OKC-nél a támadójátékot nem sikerült megoldani, de a védekezés és legutóbb a cserepad szállította a sikert, meglátjuk, hogy most mennyire lesz egyben a társaság - Andre Roberson továbbra sincs, de a Ball és Ingram nélküli Lakerst valahogy akkor is be kell darálniuk. 

Sacramento Kings - Utah Jazz 04:00

Itt két gyenge csapatról beszélünk, a Kings éppen sorozatban öt vereségnél tart, és a Jazz is hasonló formában van annyi különbséggel, hogy ők nemrég nyertek egy mérkőzést. Nehéz megmondani, hogy ki az esélyesebb, a Utah is hasonló gondokkal küzd, mint a Sacramento, mindkét oldalon a támadójátékkal van gond, ráadásul idegenben ez tovább szokott romlani Mitchelléknél, meglátjuk, hogy melyik együttes tud összeszedettebben, pontosabban játszani, vagy hol érkezik egy olyan egyéni extra, ami eldöntheti a győztes kilétét. 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

Ez egy kőkemény ki-ki meccs lesz, hiszen mindkét gárda a playoffért harcol, és jelenleg éppen a 8-9. helyet foglalják el fél meccs távolsággal, szóval a Clippers egy győzelemmel rájátszást érő helyre kerülne. Esélyesebbek is a hazaiak, hiszen zsinórban öt győzelemből érkeznek, legutóbb a nagy visszhangot keltő Rockets elleni meccset nyerték meg, míg a Nuggets back-to-backet vív, és előző este a hajrában kis híján megégett magabiztos vezetés után - ráadásul a 7-16-os idegenbeli mérleg sem a legmeggyőzőbb. Érdekes lesz, hogy milyen szerkezetet választ Michael Malone, illetve hogy Lou Williams képes-e tartani ezt a káprázatos formát, mert ha igen, akkor otthon, pihentebben ezt a mérkőzést is behúzhatják - még DeAndre Jordan és CJ Williams nélkül is. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus