Chicago-Denver a Sport TV-n!

Rose-ék a Nuggets ellen kezdenének új sorozatot, ezt a Sport TV-n is élőben követhetjük - emellett összecsap a Wolves és a Kings is

Derrick Rose-ék két gyengébb meccs után ma a Denvert fogadják, a derbit pedig a Sport 1 is élőben közvetíti – emellett lesz egy Wolves-Kings is. Nézzük alaposabban, hogy mit kell tudnunk a hajnali két találkozó előtt!

Chicago Bulls – Denver Nuggets 02:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A Bulls hétmeccses győzelmi sorozata megszakadt, az ok pedig egyértelmű: fokozatosan gyengült a támadójáték és maradtak ki dobások, meccsről meccsre lett egyre instabilabb a dobóforma, ami végül a Brooklyn ellen már tarthatatlannak bizonyult. A gondok elsősorban a hátvédpárosnál jelentkeztek, az addig remeklő Jimmy Butler is két nagyon gyenge meccsen van túl, de Derrick Rose szinte az óceánba sem tudott betalálni a Nets és a Pacers ellen. Persze ha valaki, akkor a Denver nem állítja meg a betöréseket magas szinten művelő duót, hiszen Faried javulása ellenére a festékben való védekezés továbbra sem erőssége a Nuggetsnek.

Amellett, hogy a vendégek védekezése nem állítja túl nagy feladat elé az ellenfeleket, a támadójátékuk is elég harmatos idegenben – decemberben átlagban több mint 15 ponttal maradtak alul az otthonuktól távol. Sorozatban hatszor kaptak ki idegenben ebben a hónapban, és mindössze 92,3 pontot átlagolnak, ráadásul ma jó eséllyel nem lép majd pályára Wilson Chandler, aki bár nincs jó formában, mégis csak az alapja a támadójátékuknak. Pau Gasolék mindenesetre jó eséllyel dominálhatnak belül, utat nyithatnak Rose-éknak, és a Bikáknak ideálisnak tűnik ez a találkozó a dobásaik újrakalibrálásához.

Minnesota Timberwolves – Sacramento Kings 02:00

Úgy néz ki, hogy Malone edző távozása óta még Cousins visszatérése és parádés játéka sem elegendő a Kingsnek a győzelemhez, a Boston is simán ellensúlyozta a centert, pedig papíron az egyik leggyengébben védekező csapatnak számítanak Sullingerék magasemberek ellen. Most viszont a liga legrosszabb védőcsapatához, a Minnesotához látogat a Sacramento, itt pedig most már kötelező a győzelem. Wigginsék majdnem 109 pontot kapnak meccsenként, gyakorlatilag senkit nem tudnak megfogni sehol, így a Cousins-Gay-Collison trió McLemore támogatásával elég lehet – még akkor is, ha védekezésben a vendégek is botrányosak, minimum 106 pontot kaptak az elmúlt öt meccsük mindegyikén.

A Minnesota decemberben egyetlen győzelmet aratott összesen, és bár Shabazz Muhammad majdnem 50%-kal szórja a hárompontosokat, Young és Wiggins formája is elég ingadozó – előbbire még akár érdemi védőt is tud tenni a Kings -, rajtuk kívül pedig gyakorlatilag senki nem tud érdemben hozzátenni. A LaVine-Mo Williams duónak voltak szép pillanatai, rájuk nagy szükség lenne mindkét oldalon, ha győzelemmel szeretnék indítani 2015-öt – alapvetően sokpontos, de alacsony színvonalú találkozóra van kilátás.

 A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus