Chris Paul vezérletével a Spurst is megverte a Clippers

Paul nagyot játszott, a Spursnek hiányzott Leonard - a Cavs hozta a kötelezőt a Bulls ellen - a Wizards lerohanta a Jazzt

Chris Paul nagy negyedik negyedével magabiztos győzelmet aratott a Los Angeles Clippers a San Antonio Spurs felett az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali rangadóján, míg keleten a Cleveland gond nélkül győzte le a továbbra is tartalékos Chicagót. A játéknap harmadik mérkőzésén a Washington akarata érvényesült és John Wallék lerohanták a Jazzt – íme a részletek!

Washington Wizards – Utah Jazz 103-89

A Wizards akarata érvényesült. A fővárosiaknak sikerült jobban az All-Star szünetről való visszatérés, a második negyed közepétől kezdve ők irányították a meccset, bár a Jazz még egyszer fel tudott zárkózni öt pontnyira. A Washington 34 pontot szerzett leindításból és folyamatosan tudta játszani a saját rohanós játékát, eközben meglepően jól zárt a védekezésük is – ki kell emelnünk Marcin Gortatot (22 pont, 10 lepattanó, 5 blokk), aki elöl-hátul stabilitást jelentett a gyűrű alatt.

Pontatlan volt a Jazz. A vendégek rengeteg hibával játszottak, a 40%-os mezőnymutató és a 4/15 tripla mellett eladtak 23 labdát, amivel sokszor nagyon könnyű helyzetbe hozták Wallékat. A kispadról senki nem tudott fellépni a pontok terén, csapatszinten kaptak tíz blokkot, enerváltan kosárlabdáztak és nem tudták tartani a tempót – ezzel együtt a harmadik negyedben még ledolgozták nagy hátrányukat, de igazán szorossá nem tudták tenni a találkozót.

A Wizards legjobb dobói: Gortat 22, Wall 17/6, Nené 16, Beal 16/6
A Jazz legjobb dobói: Hayward 19/3, Hood 18/9, Gobert 16

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 106-95

Koncentrált volt a Cavs. Végig nagyon fókuszáltnak és frissnek tűntek a hazaiak, igaz Anderson Varejao elcserélése nem érintette jól a játékosokat – ennek ellenére végig kézben tartották a meccset. James (25 pont, 9 pattanó, 9 gólpassz) parádézott, mellette Love (15 pont, 15 pattanó) és Thompson (16 pont, 10 pattanó) is nagyon hatékonyan játszott, a harmadik negyedben pedig már a húsz pontot súrolta a különbség – a gyenge triplamutató ellenére könnyedén hozta a kötelezőt a Cleveland.

Ennyi volt a Bullsban. Ezúttal is Butler, Mirotic és Noah nélkül léptek pályára a vendégek, de az All-Star szünetet megelőző meccsekhez képest összeszedett játékot mutattak be. Derrick Rose (28 pont, 11/19 mezőnyből) igyekezett a hátára venni csapatát, a palánk alatt Gasol és Portis megtette, amit lehetett, de jelenleg ennyivel jobb csapat a Cleveland – a Chicago viszont így már csak fél meccsre van attól, hogy kicsússzon a keleti első nyolc együttes közül.

A Cavaliers legjobb dobói: James 25, Irving 19/3, Thompson 16
A Bulls legjobb dobói: Rose 28/6, Gasol 14, Portis 13/3

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 105-86

Paul nagyot játszott a negyedik negyedben. A rengeteg eladott labda ellenére elég hamar előnybe került a Clippers és stabil védekezésüknek köszönhetően végig előrébb is jártak, ám a döntő szót a negyedik negyedben mondták ki – elsősorban Chris Paulnak köszönhetően. Az irányító egymaga 18 (!) pontot szerzett ebben a játékrészben (28-cal és 12 gólpasszal zárt), vezérletével pedig itt már nem adott esélyt ellenfelének a hazai csapat – Crawford és Redick tripláival, valamint DeAndre Jordan (9 pont, 17 pattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk) palánk alatti munkájával nagy skalpot gyűjtöttek.

Nagyon hiányzott Leonard. A Spurs legjobb játékosa kihagyta ezt az összecsapást, ez pedig nagyon érződött a texasiak támadójátékán és védekezésén is. David Westen kívül nem akadt olyan játékosuk, aki stabilan veszélyt jelentett volna a gyűrűre (Aldridge és Duncan borzalmasan játszott), nagyon gyengén dobtak mezőnyből, simán kikaptak a palánk alatt és a Clippers húsz eladott labdáját sem tudták kihasználni. A záró etapban felzárkóztak ugyan, de a hajrában nem volt senki, aki megtolta volna a csapat szekerét, így a San Antonio négy meccsre van a Golden State-től.

A Clippers legjobb dobói: Paul 28/9, Crawford 19/9, Redick 17/6
A Spurs legjobb dobói: Parker 14/3, West 12/3, Aldridge 10

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus