Cippers-Warriors rangadó, Bostonban a Spurs

Egymás ellen javíthat a két kaliforniai csapat - a Spurst fogadja a belendülő Celtics - Hoston-Philly visszavágó - kilenc meccs jön. 

 

Boston Celtics - San Antonio Spurs 00:30

Két gyenge mérkőzésből és két vereségből érkezik a Spurs, amely idegenbeli back-to-backet játszik, így nincs könnyű helyzetben. Leonard és Parker nélkül a támadójátékuk azért nem ellenállhatatlan, erre láthattunk példát előző este a Pacers ellen is, de más kérdés, hogy ezzel együtt kis híján nyertek, csak Oladipo óriási triplája miatt kaptak ki. De ha már védekezés, akkor említsük meg, hogy a Boston négy mérkőzés óta nem kapott 92 pontnál többet, meg is nyerte mind a négyet, Kyrie Irvingék kiváló formába lendültek - ezek után sok kosárra most sem számíthatunk. Kérdés, hogy mihez kezdenek Horfordék a Spurs két magasemberével és hogy az alacsonyabb, de atletikusabb, gyorsabb hazaiak mennyire tudnak érvényesülni a periméteren - érdekesség, hogy 2011 óta minden bostoni meccsét megnyerte a San Antonio...

Miami Heat - Minnesota Timberwolves 00:30

A Heat nem kezdett jól, nem képesek azt hozni, amit a tavalyi szezon második felében, két kötelező hazai győzelem mellett háromszor is kikapott már a gárda, sem védekezésben, sem támadásban nem meggyőzőek Dragicék Whiteside nélkül - tartottak egy megbeszélést, majd meglátjuk, hogy ettől változik-e valami. A Wolves Jimmy Butler nélkül két egészen pocsék meccset játszott, de ahogy ő visszatért, megverték az OKC-t, a nagy kérdés pedig az, hogy tudják-e ezen az úton folytatni - papíron mindenük megvan ahhoz, hogy nyerni tudjanak Floridában. Towns például óriási gondot okozhat Olynykéknek a palánk alatt, őt nagyon nehéz lesz megfogniuk a hazaiaknak, de a periméteren is feljebb kell kapcsolnia a Heatnek intenzitásban, ha nyerni akar. 

New York Knicks - Denver Nuggets 00:30

Mindkét csapat elkapta a fonalat és mindkettő back-to-backet játszik, ezeket érdemes szem előtt tartani. A Denver gépezete egyre inkább összeáll, a lassú rajt után remekelt Jokics, a többiek pedig felnőnek mellé, míg a Knicksnél a Porzingis-Kanter duó körül próbálnak építkezni - előző este Hardaway Jr. hozott extrát, védekezésben talán még saját magukat is meglepték, ha ezeket meg tudják csinálni ismét, akkor jó esélyeik lesznek. Nyilván kulcskérdés, hogy mi történik magas posztokon, hogy Millsapék mennyire tudják limitálni Porzingist és hogy merre dől el a lepattanóharc, de az is fontos lesz, hogy a periméterről ki mit tud hozzátenni - a fiatal vendégekben több a tűzerő, de védekezésben Ntilikináék összeszedettebbnek tűntek az előző két találkozón. 

Houston Rockets - Philadelphia 76ers 01:00

A két csapat múlt héten találkozott, akkor már kézben volt a győzelem a Sixersnek, de Eric Gordon dudaszós triplájával végül megviccelte ellenfelét a Rockets - azóta a Philly megverte a Dallast, a Houston viszont legutóbb kikapott a Memphistől. Most is szoros találkozóra van kilátás, a texasiaknál még mindig megvannak a sérültek, az említett Gordon játéka is kérdéses, ráadásul Mike D'Antoni szerint kicsit el is fáradt a kemény rajtban együttese, ez sem mellettük szól. Sérültek persze a vendégeknél is vannak, Markelle Fultz biztosan nem játszik még hetekig, de JJ Redick pályára lépése is bizonytalan, sőt, Joel Embiid sem teljesen egészséges - ő a tervek szerint azért ott lesz majd a parketten. Az biztos, hogy a Memphis ellen pocsékul dobott a Houston, és ha ez nem javul, akkor Ben Simmonsék is legyőzhetik őket. 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 01:00

A Mavs elleni kisiklást leszámítva még nem kapott ki a Grizzlies, hazai pályán, pihentebben pedig most is jó esélyei lehetnek a sikerre. A Charlotte back-to-backet játszik, előző este megverte a Magicet, és parádés támadójátékot mutatott be, kérdés, hogy ebből mi marad meg a Memphis védekezése ellen. A kulcsposzt az egyes és az ötös lesz, mert mindkét gárda az irányítójára és a centerére épít, támadásban és védekezésben is a Conley-Gasol, valamint a Walker-Howard páros számít leginkább - az eldöntheti a meccset, hogy melyik tud fölénybe kerülni. Conley azért nagyon megnehezítheti Walker dolgát, és ha őt sikerül limitálni, akkor máris a Grizzlies felé billenhet a mérleg nyelve, de érdekes lesz látni, hogy a nagy kedvvel játszó atletikus Howarddal mihez kezd a fineszes, erős Gasol. A hazai pálya és a frissesség a Memphis mellett szól, de a Batumot (és talán Kaminskyt) is nélkülöző Hornetset sem lehet leírni. 

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 01:00

Előző este megtört az Orlando nagy sorozata, a gárda kikapott a Charlotte-tól, elsősorban a gyenge védekezés miatt - ezzel szemben a Pelicans mintha most indult volna el felfelé, egyre inkább működőképes a támadójátékuk. A Davis-Cousins páros most is döntő lehet, ha ők dominálni tudnak a Vucsevics-Gordon duó ellen, akkor a hazaiak fölénybe kerülhetnek, de náluk mindig az a kérdés, hogy a kinti dobások mennyire ülnek - ha Holidayék hozzáteszik a magukét, akkor megint nehéz helyzetben lesz az Orlando. Elfrid Payton továbbra is hiányzik a vendégeknél, és az újonc Jonathan Isaac játéka is kérdéses. 

Utah Jazz - Dallas Mavericks 02:00

Ugyan idegenben voltak gondjai a Jazznek, otthon eddig háromból hármat hozott a társaság, stabilan teljesítenek Rubióék, míg a Mavs idegenben 0-2-re, összességében 1-6-ra áll jelen pillanatban. A hazaiaknál ráadásul most sérültek sincsenek, ami tovább javítja az esélyeiket, de ahhoz, hogy magabiztosan hozni tudják a meccseiket, támadásban is javulniuk kell - ott főleg egy-egy rohamuk volt eddig, amikor vagy a cseresor vagy a kezdőből valaki igazán elkapta a fonalat. A Dallas a Grizzlies legyőzésén kívül nem mutatott olyan sok pozitívumot még, de legutóbb Philadlephiában például csak egy kosárral kaptak ki szoros végjátékban, a kinti dobásaik pedig előkerültek - egy jó dobóformával most is lehet keresnivalójuk. 

Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 03:00

Nincs nagy különbség a csapatok között, a Toronto valamivel fáradtabb, hiszen idegenbeli túrán van, ráadásul Jonas Valanciunas és Lucas Nogueira sérülése miatt vékonyabb a keret ötös poszton - Valanciunas játékára most van esély, ha ez így lesz, az sokat segíthet a vendégeknek. A Blazersnél Nurkic dobóformáján kellene dolgozni, mert a center eddig 40% alatt értékesíti a lehetőségeit, mindent pedig nem tud ellensúlyozni a Lillard-McCollum páros, főleg, hogy Lowryék kifejezetten jó védekezésre képesek a periméteren. A hazai pálya a Portland, a védekezés és az agresszivitás a Raptors mellett szól, de ha a hazaiak tudnak javulni a gyűrű közeléből (ligautolsók a közeli dobások értékesítésében), akkor legyőzhetik a fáradtabb kanadaiakat. 

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 03:30

Ez rangadó lesz, előző este már nem kertelt tovább Steve Kerr és nyíltan figyelmeztette csapatát, hogy ébresztő van - a bajnok pocsék játékot hoz eddig, hiába dob kiválóan a három sztár, rengeteg a hiba a játékban, és az akarattal is komoly gondok vannak. A Clippers extra védekezéssel és 4-0-val nyitotta a szezont, de legutóbb kikapott a Detroittól, ott is van min javítani, főleg hazai pályán. Papíron a Griffin-Jordan páros elég rossz matchup a Golden State-nek, Beverley védekezése sem jó hír a Splash Brothersnek, és összességében a LAC csapatvédekezésével is megszenvedhetnek, de azért ha 100%-on pörögnek és feszülten koncentrálnak, akkor ebben a ligában bárki ellen esélyesnek számítanak még idegenben is - kérdés, hogy sikerül-e felvenniük a fordulatszámot úgy, hogy nem állítanak ki közülük senkit...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus