Cleveland - Washington a Sport TV-n!

LeBronék 10. hazai sikerükre hajtanak - Sixers-Lakers "rangadó" - Matthews visszatér Portlandbe, Lillard nem játszik? - erősödik a Pelicans

 

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 01:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

A Cavs hazai pályán továbbra is veretlen, immár sorozatban kilenc mérkőzést nyertek meg LeBron Jamesék saját közönségük előtt, ráadásul a liga legjobbjai az utolsó támadásokat tekintve – a szoros mérkőzéseket is rendre hozni tudják. LeBron továbbra is kis túlzással azt csinál, amit akar, Kevin Love is jó formában van, védekezésben pedig remekel a gárda, így nem néz könnyű este elé a sorozatban négy vereségből érkező Washington. John Walléknál elöl-hátul apátia uralkodik, ugyan legutóbb a Raptors ellen dudaszóra kaptak ki, az azt megelőző három buktájuk átlagosan több mint húsz pont különbséggel született – ráadásul átlagosan 36%-kal dobtak ezeken a meccseken. Óriási változásnak kellene bekövetkeznie náluk, hogy partiban legyenek a Clevelanddel.

Philadelphia 76ers – Los Angeles Lakers 01:00

A liga két leggyengébb alakulata találkozik, és ennél jobb esélye nem nagyon lesz a Philadelphiának a győzelemre – kérdés persze, hogy valójában mennyire szeretnének nyerni. A hazai alakulat utolérte a Nets 0-18-as negatív NBA-rekordot jelentő rajtját, de ahhoz, hogy „átvegyék a vezetést”, ezen a meccsen is kell kapniuk, márpedig a Lakers sokkal azért nem tart előrébb, mint ők – tetszik vagy sem, Kobe Bryant jelenleg sokkal több kárt csinál, mint hasznot, és bár a fiatalok az utóbbi meccseken már kaptak vállalható lehetőséget, ez még mindig kevés összességében. Védekezésben talán stabilabb a Philly, de Nerlens Noel játéka kérdéses – túl sok pontra és látványra ne számítsunk ettől a meccstől.

Brooklyn Nets – Phoenix Suns 01:30

A Suns a borzalmas védekezését rendkívül összekapta legutóbb a Toronto ellen, és sikerült is nyerniük Bledsoe-éknak – ahhoz azonban, hogy sorozatban hozzák a meccseiket, állandósítaniuk kell ezt a formát hátul. Elöl alapvetően nincs gondjuk, bár eléggé periméter-orientáltak, így érdekes lesz, hogy a főleg a festékre koncentráló Brooklyn ellen mire mennek majd, főleg Tyson Chandler nélkül. A Nets nagyot javult védekezésben és meg is nyerte az utóbbi három hazai meccsét, sőt, legutóbb Clevelandben is egy dobással maradtak le a győzelemről – szoros meccsre van kilátás, a mérlege ellenére jó esélyei vannak a Brooklynnak.

Minnesota Timberwolves – Orlando Magic 02:00

A Magic sorozatban három mérkőzést nyert, ehhez fogható győzelmi sorozatot pedig nem igazán produkált a gárda az utóbbi években – köszönhetően elsősorban a nagyon agresszív védekezésüknek. Oladipo a kispadról is nagyon veszélyes, a második sor közel húsz pontot ver átlagban az ellenfél cseréire, és ez most is fontos lehet, hiszen a Wolvesnál nem ez a fő erősség, hanem Wiggins és Towns – most viszont visszatérhet már Rubio is, LaVine-ra kevesebb teher hárul majd. A Minny az utóbbi két hazai meccsét megnyerte, a Magic pedig sorozatban hármat bukott idegenben, de most jó eséllyel kevesebb pontot láthatunk majd, mint a két héttel ezelőtti 104-101-es Orlando-győzelem során.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 02:00

A kínkeserves szezonrajt után szebbre fordulhat a New Orleans szezonja, ugyanis ezen a mérkőzésen megkezdheti a szezont Tyreke Evans és Norris Cole is – két nagyon fontos láncszemmel gazdagodhat tehát a hazai csapat. Az utóbbi meccseken Anthony Davis már nagyon egyedül volt, sem Ryan Anderson, sem Ish Smith nem tudott igazán fellépni második opciónak, mindeközben pedig a védekezésükkel is komoly gondok akadtak, így a legjobbkor térnek vissza Evansék – főleg, hogy Davist tavaly minden meccsen jól megfogta a Memphis. A vendégeknél már játszott legutóbb Zach Randolph, és gyengén játszva gyűrték le a Philadelphiát, de az elmúlt tíz meccsükből hetet meg tudtak nyerni és összességében jó formában vannak – ugyan idegenben 50% alatt vannak egyelőre, de jó esély van rá, hogy Evans és Cole azért ma még ne legyen nyerőember a Pelicans számára.

Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 04:00

Tegnap mindkét csapat kikapott, a nagyobb gond azonban a Portlandnél adódott – Damian Lillard hasi fájdalmakra panaszkodott, csak 16 percet tudott játszani, és erősen kérdéses, hogy pályára tud-e lépni ma. Őt ebben a Blazersben lehetetlen pótolni, és nem is volt még ilyenre példa, hiszen kicsit több mint három idénye alatt egyetlen meccsről sem hiányzott még. A meccsnek külön pikantériát ad Wesley Matthews, aki nyáron Portlandből érkezett Dallasba, és bár McCollum 20 pontot átlagol a helyén, nagyon hiányzik a swingman a hazaiaktól. A Mavsnél sincs minden rendben, tegnap simán kikaptak Sacramentóban, és sem elöl, sem hátul nincsenek igazán egyben az utóbbi meccseken, kicsit újra kell kalibrálniuk a rendszert – mindenesetre a Lillard nélküli Portlandet még idegenben is kötelező legyőzniük.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus