Clevelandbe látogat a New Orleans, Portlandbe a Clippers

Kilenc mérkőzést rendeznek hajnalban, a címben említetteken felül pályán a Houston és az OKC is - mutatjuk, hogy mire számíthatunk!

 

Orlando Magic - Chicago Bulls 01:00

A Chicago back-to-backet játszik és egyébként is erősen tartalékos, ugyan összességében szoros meccset játszott a Heat otthonában előző este, de komoly veszélyt ezzel a támadójátékkal nem jelentett ellenfelére. A Magic sem villog elöl mostanában, úgyhogy nagy dobópárbajra azért nem lehet számítani (bár védekezésben sem túl meggyőző egyik csapat sem), mindenesetre tétje nincs az összecsapásnak, meglátjuk, hogy mi lesz belőle - a pihentebb és otthon játszó Orlando nyilvánvalóan esélyesebb, bár idén eddig 3-0-ra vezet ebben a párharcban a Chicago. 

Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 01:30

Nagyon fontos meccs ez a Sixers számára, ugyanis egy ártalmatlannak tűnő szituáció eredményeként jó eséllyel hetekre kidőlt Joel Embiid, ami mentálisan és természetesen a játékot tekintve is komoly gondot okozhat a gárdának. Legutóbb még megoldották a feladatot nélküle is és nyilván megvannak a fegyvereik, vezéreik, playmakereik a center hiányában, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan állnak hozzá a meccsekhez - ez most egy újabb kötelező győzelem, amit hozni kell. Embiid ide vagy oda, sorozatban nyolc siker után kérdés nélkül esélyes a gárda, a Hawksnál Dennis Schröder valószínűleg nem játszik és támadásban még otthon is erősen limitált Mike Budenholzer alakulata. amely egy fárasztó idegenbeli túra után tért haza, bravúr lenne tőle a győzelem. 

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 02:00

Mindkét fél számára rendkívül fontos ez a találkozó, a Cavs az utóbbi hat meccséből ötöt nyert, míg a Pelicans az elmúlt egy hétben csak két vereséget jegyzett, igaz, mindkettőt rendkívül erős csapatok ellen. A Cleveland a Sixers-Pacers kettős elől menekül és igyekszik megőrizni a keleti harmadik helyét, míg a New Orleans az őrült (4-8. hely között másfél meccs a távolság) nyugati harcban igyekszik minél jobban helyezkedni. A hazaiaknál Kevin Love és Kyle Korver hiányzott legutóbb, valószínűleg most sem lesznek majd ott a pályán, LeBron James viszont ellenállhatatlan formában van - csakhogy a túloldalon Anthony Davis is félelmetes, az ő párharcuk igazi csemegének ígérkezik majd. A vendégeknél Holiday és Rondo is nagyon kell a sikerhez, de utóbbi kihagyta az előző két meccset és most sem 100%-os még a csuklója, ha nem játszik, az komoly érvágás lehet számukra. Nehéz jósolni, mindkét együttes képes extrára, főleg támadásban, egymással pedig egyszer találkoztak eddig, akkor New Orleansban 22 ponttal nyert a Pelicans. 

Houston Rockets - Phoenix Suns 02:00

Itt egyértelmű a helyzet, a Houston természetesen toronymagas favorit, hiszen már biztosan megnyerte Nyugatot, csak matematikailag nem biztos a ligaelső helye és sorozatban tíz győzelemnél tart, míg a Suns zsinórban tizenháromszor kapott ki. A vendégeknél egyébként is fontos játékosok hiányoznak folyamatosan és egész más szintet képviselnek, mint a Rockets, így ordas nagy meglepetés lenne, ha meg tudnák szorítani ellenfelüket. A hazaiaknál James Harden és Clint Capela visszatér, Chris Paul és Trevor Ariza játéka kérdéses, Luc Mbah a Moute pedig valószínűleg nem léphet még pályára. 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

Ez a meccs most borzasztóan kell mindkét együttesnek, hiszen a back-to-backet játszó OKC előző este kikapott San Antonióban, így jelen állás szerint elvesztette az elsőkörös pályaelőnyét, míg a Nuggets a tizedik Nyugaton és azért hajt, hogy beférjen a legjobb nyolc közé - egyébként 3,5 meccs köztük a különbség. úgyhogy denveri siker esetén elég közel kerülhetnek egymáshoz a felek. Westbrookék fáradtabbak, de otthon játszanak, míg a vendégként elég gyenge mérleggel álló (13-25) Nuggets egy nagyon hosszú idegenbeli túra végén jár és az előző két meccsét elvesztette. Alapvetően jobb csapat az OKC, de az egymás elleni párharcot idén eddig a Denver vezeti és a back-to-back azért vehetett ki George-ékból annyit, hogy szoros legyen a találkozó. 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

Ez egy újabb kötelező meccs a Wolves számára, de az előző két ilyennel azért voltak gondjai a társaságnak otthon is, meglátjuk, hogy idegenben mire lesznek képesek Wigginsék - a Grizzliestől kikaptak, az Atlantát pedig Karl-Anthony Towns franchise-rekordjával nyomták le. Vendégként ráadásul jóval szerényebb eredményeik vannak, mint hazai pályán, nyerniük viszont muszáj lenne, mert már csak hetedikek Nyugaton és ha kikapnak, a Clippers gyakorlatilag utoléri őket. A Mavs az utóbbi hét meccséből csak egyet nyert meg, így még otthon sem túl jók az esélyei, Matthews és Barea nem bevethető, Nowitzki sem 100%-os, ráadásul Towns ellen extra kell a Noel-Powell párostól, hogy le tudják majd lassítani. 

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 03:00

Érdekes meccs lesz, mert a Jazz a playoffért küzd, de kicsit lelassult mostanában, az utóbbi öt meccséből hármat is elvesztett, míg a Grizzlies teljesen érthetetlenül verte meg előbb a Minnesotát, majd a Portlandet is. Emiatt nagy kérdés, hogy mit látunk majd, a Memphis azt bizonyította, hogy bármilyen tartalékosan is áll ki, jobb napjain képes óriási meglepetésekre, míg a Utah kicsit fáradni látszik, legalábbis elég ingadozó a teljesítménye, még hazai pályán is. A papírforma persze Jazz-győzelmet ígér és komoly blama lenne, ha nem tudná megverni a Grizzliest, de a vendégek utóbbi két sikere arra talán jó volt, hogy Gobert-ék élesek legyenek ezen a találkozón. 

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 04:30

A Bucks back-to-backet játszik, előző este a Golden State otthonában tudtak nyerni Antetokounmpóék, ezzel a fontos győzelemmel pedig továbbra is nagy harcban vannak a keleti hatodik-nyolcadik helyen és ha most is ők kerekednek felül, akkor utol is érik a Miamit. A Lakers játéka mostanában nem az igazi, eléggé beszűkült a rotáció és bár Brandon Ingram legutóbb visszatért, most is messze lesz a keret az ideálistól: Isaiah Thomas befejezte a szezont, Lonzo Ball játéka pedig erősen kérdéses, ha nem tudja válallni a játékot, egyes poszton bajban lehet az együttes. Meglátjuk, hogy a vendégek mihez kezdenek a Randle-Lopez párossal a festékben és hogy Ingram mennyire lesz most meggyőző, Middletonék fáradtsága mindenképpen faktor lehet, de ha tudnak rohanni, abból valószínűleg még így is ők jönnek ki jobban. 

Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 04:30

Ez mindenképpen rangadó lesz, de mivel a hírek szerint visszatér a Portlandhez Damian Lillard, így hazai pályán azért inkább a Blazers az esélyesebb annak ellenére, hogy nagyon elkapta a fonalat a Clippers is. A vendégek sorozatban három győzelemből érkeznek és bár Milos Teodoszics most nem léphet pályára, van rá esély, hogy visszatérhet Danilo Gallinari, akivel mindenképpen erősödhetnek annak ellenére, hogy elsőre nyilvánvalóan nem lesz csúcsformában. Doc Rivers együttese az életéért küzd, az idő fogy és még mindig egy meccsre vannak a playofftól, míg a Portland az OKC előző esti vereségével egy komoly lépést tett a nyugati harmadik hely felé. Igaz, javítaniuk van miért, mert legutóbb Lillard nélkül kellemetlen vereségbe futottak bele, így aligha lesznek motiválatlanok és hátvédposzton komoly fölényben is lehetnek, ráadásul DeAndre Jordan is emberére akadhat Jusuf Nurkic személyében. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus