Clevelandbe látogat a San Antonio

LeBronék a Spurst fogadják - 23:00-kor pályán a GSW - a Detroit ellen folytatná a Toronto - Gasol vs. Cousins csata Memphisben

Philadelphia 76ers – Golden State Warriors 23:00

A Sixers az elmúlt tizenegy meccsen négy győzelmet is szerzett, a támadójátékuk javult, most pedig két találkozó után visszatérhet Jahlil Okafor is az együtteshez – a szebb időszak azonban nem jelenti azt, hogy megközelítik a Warriorst. A címvédő az elmúlt öt meccsét átlagosan 25 (!) ponttal nyerte meg, ez idő alatt több topcsapatot is „elfogyasztottak” Curry-ék, és legutóbb sem az MVP-től, sem Greentől nem kellett extra este, Klay Thompson megoldotta a feladatot. Fáradtnak egyáltalán nem nevezhetjük a GSW-t, csak a „lazaság” és az „elsők vagyunk, ők meg utolsók” mentalitás vethet gátat a vendégsikernek – erre azért túl nagy tétben nem érdemes fogadni.

Toronto Raptors – Detroit Pistons 00:30

A száguldó Toronto most már nyomás alá helyezi a Clevelandet is és teljesen leszakította magáról a keleti konferencia többi csapatát – sorozatban tíz győzelmük után magabiztosan várhatják az összecsapást. Hazai pályán különösen erősek Lowry-ék, az irányítón legutóbb nem látszott kisebb csuklósérülése, Carroll nélkül is nagyon hatékonyan elöl-hátul, miközben a Pistons védekezése sokszor szellős, különösen idegenben. Reggie Jacksonék ráadásul back-to-backből érkeznek, tegnap a Cavstől kaptak ki otthon, és ha nem tudnak javulni hátul, most sem számíthatnak sok jóra – a Jackson-Lowry csata és a Valanciunas-Drummond párharc döntő lehet, de mindenképpen esélyesek a kiegyensúlyozott a hazaiak.

Indiana Pacers – Denver Nuggets 01:00

Az utóbbi hetekben hasonló színvonalat képvisel a két gárda, a hazaiaknál Ellis és főleg Myles Turner villog mostanság, a vendégeknél pedig Gallinari van nagy formában és Mudiay is egyre hatékonyabban dolgozik. Két hete Denverben pontzáporos meccset nyert a Nuggets, és most is hasonlóra számíthatunk, bár Turner azóta bekerült a kezdőbe és pontjai mellett védekezése is nagyon sokat ér az Indianának – ezzel együtt még nem teljesen komplett a csapat, az utóbbi tíz meccsükből csak hármat tudtak megnyerni. Hátul stabilabb a Pacers, és a hazai pálya is mellettük szól, saját közönségük előtt 14-7-es mérleget tudnak felmutatni továbbra is, de George és Gallinari összecsapása mindenképpen kiemelendő ebben a párosításban.

New Orleans Pelicans – Brooklyn Nets 01:00

A Pelicans a Kings ellen nagyon fontos győzelmet aratott Anthony Davis nélkül is, és bár a riválisok is hozzák a meccseket, az utóbbi tíz találkozójukból hatot megnyertek ők is, így még elérhető célnak tűnik a rájátszás. Ehhez azért nem ártana, ha Davis is pályára tudna lépni, de egyelőre kérdéses, hogy ez mikor következik be, ráadásul két legjobb periméter-játékosuk, Tyreke Evans és Eric Gordon is hiányzik – igaz, a Holiday-Cole duó az ő hiányukat feledtette legutóbb. Most is hasonlóan kiegyensúlyozott és türelmes támadójátékra lesz szükségük, mert bár a Nets egyértelműen gyengébb csapat, a periméterről kevésbé veszélyes és ráadásul back-to-backből érkezik, jobb napjaikon kifejezetten hatékonyan védekeznek Joe Johnsonék. Döntő lesz, hogy Asik mennyire tudja limitálni Brook Lopezt, legutóbb Cousinst is emberi számokon tartotta, ami nagyon fontos volt a Pelicans sikerének szempontjából.

Houston Rockets – Washington Wizards 02:00

Túl vagyunk már az alapszakasz felén, de egyelőre sem a Houston, sem a Washington nem hozza azt, amit vártunk tőlük az előző idény alapján, és úgy fest, hogy nem is nagyon számíthatunk már erre – legalábbis szinte azonnal gyökeres változásoknak kellene bekövetkezni mindkét csapatnál. A Washingtonnál elsősorban a védekezés a probléma, John Wall nincs már csúcsformában, így pedig ezeket nem tudják ellensúlyozni a támadóoldalon – sőt, hiába tért vissza Beal, elöl is egyre gyérebbek. A Rocketsnél még mindig nem sikerült túllépni Harden egy-egyein, amikor Szakállnak megy és a többiek agresszíven védekeznek, akkor nyernek, amikor nem, akkor nem, így alig állnak 50% felett. A hazaiak back-to-backből érkeznek, ami nem mellettük szól, ugyanakkor az OKC és a Spurs elleni zakók előtt kifejezetten jó formában voltak, saját közönségük előtt inkább nekik van esélyük visszatalálni a helyes útra. Decemberben a fővárosban is nyertek a texasiak, a Wizards pedig azóta semmivel sem lett jobb, sőt…

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02:00

A győzelmi széria után már sorozatban harmadszor kapott ki a Sacramento legutóbb, és most sem ők számítanak esélyesnek. A Memphis az elmúlt 12 hazai meccséből 11-et megnyert, összességében is hétből hatnál tart és hat éve nem látott formát mutat támadóoldalon – az utóbbi meccseiken 103 pontot átlagolnak, ilyen szériára pedig 2010 januárja óta nem volt példa. Ez nem túl jó hír a liga egyik leggyengébb védekezésével rendelkező Sacramento számára, ráadásul ők Cousins elképesztő formája nélkül nem igazán tudnak nyerni, márpedig a center most megszenvedhet Marc Gasollal szemben – a periméteren pedig Conley-ék szívhatják Rondo vérét. Érdekesség: a Kings az utóbbi kilenc meccsét sorozatban elveszítette Memphisben.

Cleveland Cavaliers – San Antonio Spurs 02:30

A játéknap csúcsrangadója természetesen ez a találkozó, hiszen a keleti éllovas fogadja a nyugati második helyezettet. Két hete San Antonióban szoros meccset nyert a Spurs, a GSW elleni zakót a Houston ellen kijavították, a Cavsnél pedig edzőváltás történt és nem kerek minden – tegnap nagy meccset nyertek Detroitban, de eléggé frusztráltnak tűnt a társaság, főleg LeBron James. Most mindenképpen legjobb formáját kell adnia a hazai csapatnak, ráadásul nem venné ki túl jól magát, ha a GSW és a Bulls után a Spurstől is oda-vissza kikapnának. Náluk mindenki egészséges, a texasiaknál Tim Duncan viszont továbbra sem bevethető, ezzel együtt óriási csatára van kilátás – a hazai pálya mindenképpen a Cleveland mellett szól, a back-to-back viszont a vendégek mellett.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus