Clevelandet is bevenné a Bulls, Knicks-Celtics a Sport TV-n

New Yorkban kell javítania a Bostonnak, miközben az üldözői közül a Cleveland a Chicagót fogadja, a Toronto pedig a Phillyhez látogat.

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 01:00

Érdekes találkozó lehet ebből, hiszen a Cleveland parádés időszakot futott az elmúlt hetekben és bár legutóbb kikapott Milwaukee-ban, ettől még a liga egyik legjobb csapatáról beszélünk, miközben a Chicago váratlanul produkált egy hétmeccses sikerszériát, előző este az Orlandót verték meg nagyon simán. A vendégek back-to-backet játszanak, ez nem mellettük szól, illetve természetesen a bombaforma ellenére nincs a Cavs szintjén a Bulls, de Fred Hoiberg vigyázott Miroticék játékperceire, teljesen azért nincsenek kifulladva ők sem. Idegenben azért még bizonyítania kell a gárdának, míg a Cavs zsinórban tizenegy hazai győzelemnél tart és összességében természetesen nagy bravúr lenne a Chicagótól, ha megszorítaná LeBron Jameséket, de amilyen szériában vannak a vendégek, az a bravúr lehet, hogy mégsem lenne akkora ordas nagy meglepetés...

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 01:00

A Raptors back-to-backet vív, de előző este nyugodtan pihenhettek DeRozanék, nagyon simán és nagyon hamar eldöntötték a Charlotte elleni derbit még idegenben is, így kiváló formában érkezhetnek meg Philadelphiába. A hazaiakon egyre komolyabb a nyomás, az utóbbi hét meccsükből hatot elveszítettek, Joel Embiid sérülése miatt most sem lesz ott a parketten, hazai pályán pedig mindenképpen javítaniuk kell már, mert hirtelen két meccsre leszakadtak a playoff-helyektől. Ben Simmonséknál valami nagyon félrecsúszott, hazai pályán is buktak kötelező meccseket és ha nem tudják limitálni a Toronto parádés támadójátékát, akkor most sem lesz sok esélyük - kérdés, hogy a periméteren képesek lesznek-e lassítani a vendégek hátvédpárját, illetve hogy a kiosztásokra oda tudnak-e érni. Ha nem...

New York Knicks - Boston Celtics 02:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ)

Itt a Boston játszik back-to-backet, Irvingék előző este kikaptak otthon a Miamitól, így mindenképpen javítaniuk kellene, főleg hogy a Raptors és a Cavs is zárkózik mögöttük, de New Yorkban egyáltalán nem lesz könnyű dolguk. A Knicks hazai pályán 14-5-re áll, legutóbb Charlotte-ban ugyan véget ért egy győzelmi széria, de saját közönsége előtt eddig elég meggyőző a társaság, ráadásul a hírek szeront most ott lehet a parketten Kristaps Porzingis is, aki sokat dobhat a játékon. A Celticsnél elsősosrban támadásban vannak hullámvölgyek és a Heat ellen is ez volt a probléma, pontosabban az, hogy Al Horford nem tudott érvényesülni, meglátjuk, hogy kicsit fáradtabban most milyen napja lesz a magasembernek, tegyük hozzá, hogy a New York védekezése azért elég "megengedő" tud lenni, ők inkább a pálya másik oldalán vitézkednek. Idén eddig egyszer találkoztak a felek, akkor a Boston 110-89-re nyert saját közönsége előtt. 

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 03:00

Itt mindkét gárda back-to-backet nyom, méghozzá mindkettő egy vereség másnapján, a Suns a Clippers otthonában, a Grizzlies pedig a Warriors pályáján kapott ki, egymás ellen javíthatnak. Nyugodtan mondhatjuk, hogy mindkét csapat a liga aljához tartozik, a hazaiak 11-22-t, a vendégek 9-22-t hoztak eddig, de náluk Conley sérülése óta ennél sokkal rosszabb a helyzet, míg a Phoenix Devin Booker hiányában igyekszik alkotni valamit, a LAC elleni vereség előtt pedig ez két győzelem formájában azért sikerült is. Meglátjuk, hogy ki tud pontosabban támadni "másnaposan", mert elsősorban ez lehet a kérdés - aki kifog egy jobb dobóformát, vagy talál egy játékost, aki igazán elkapja a fonalat, az megnyerheti a találkozót, kiegyensúlyozott és jó csapatjátékra alapvetően egyik fél sem igazán képes jelenleg. 

Utah Jazz - San Antonio Spurs 04:30

Itt is mindkét együttes back-to-backet vív, a Jazz 79 pontig jutott és kikapott Oklahoma Cityben, míg a Spurs szoros csatában gyűrte le a Portlandet, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. Alapvetően természetesen jóval esélyesebb a San Antonio, de kérdés, hogy ki lesz ott a pályán, bár mivel Kawhi Leonard és Tony Parker is kihagyta a Blazers elleni ütközetet, most jó eséllyel beveti őket Gregg Popovich. A Utah esetében elsősorban támadásban kellene valamit találni, Donovan Mitchell nem tudott játszani tegnap és valószínűleg most sem tud, nélküle pedig kicsit felborultak a szerepek, meglátjuk, hogy mit sikerül változtatniuk. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus