Clippers-győzelemmel indult az előszezon

Mudiay nagyon sokat rontott a hiányos Denvernél, Lauvergne remekelt - CP3 nagyon élt, bemutatkoztak új társai

 

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 103-96

Kezdők nélkül is jó volt bent a Denver. Gallinari, Nurkic, Arthur és Mike Miller sem lépett pályára a vendégeknél, ráadásul nagyon gyengén játszott a Faried-Hickson páros is, hiszen ketten együtt 1/10-es mezőnymutatót és két pontot szenvedtek össze. Ennek ellenére hatalmas fölénnyel, 57-39-re nyerték a lepattanócsatát, ami Barton mellett főleg a remekül játszó (16 pont, 11 lepattanó, 7/10 mezőnyből) Lauvergne-nek köszönhető, de a kispadról Jokic is sokat tudott hozzátenni.

Mudiay sokat vállalt, sokat rontott. Érezhetően próbálta megmutatni oroszlánkörmeit az újonc, de Chris Paulékkal szemben ez nem igazán sikerült ma – 14 pontját 5/18-as mezőnymutatóval hozta össze, 3 gólpasszára pedig 8 eladott labda jutott. Ellenben mentora, Jameer Nelson jól játszott (10 pont, 7 gólpassz, 1 eladott labda), megmutatta, hogyan kell higgadtan irányítani a csapatot.

DeAndre nagyobb szerepe? Bár 15 pontjával a center volt a Clippers legeredményesebb játékosa, ezt gyakorlatilag 6/7 zsákolással hozta össze ismét – Chris Paul nagyon elemében volt és igazi showmanként szórta a szebbnél szebb labdákat társainak. Ezzel együtt sokat hibáztak a hazaiak, Blake Griffin még nem igazán érezte a ritmust (5/14 mezőnyből), de az új igazolások sem félelmetes játékkal mutatkoztak be: a Pierce-Stephenson-Josh Smith-W. Johnson négyesfogat egyik tagja sem érte el a 40%-ot mezőnyből, bár Smith azért mutatott szép dolgokat, ő volt a legbiztatóbb közülük.

A Clippers legjobb dobói: Jordan 15, Smith 13, Paul 12/6
A Nuggets legjobb dobói: Lauvergne 16, Mudiay 14/9, Jokic 14

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus