Clippers-Thunder és Spurs-Pacers rangadók hajnalban

Chris Paulék fogadják Westbrookékat, Paul George-ék pedig az otthon veretlen Spurshöz látogatnak - Kevin Garnett visszatér Bostonba.

 

Washington Wizards – Sacramento Kings 01:00

A Sacramento sikereit általában a támadójáték számlájára szoktuk írni, de azt is illik megemlíteni, hogy sorozatban négy mérkőzésen tartották ellenfeleiket száz pont alatt – ez egy olyan széria, amiről Washingtonban csak álmodozhatnak. A sérülésektől sújtott fővárosiak legutóbb nagyon fontos meccset nyertek a Charlotte ellen, és ha azt a formát meg tudják ismételni, akkor most is jó esélyeik lesznek, az utóbbi öt meccsből négyet nyerő Kings majdnem egy éve nyert utoljára egymás után két meccset idegenben. A hazaiaknál Beal, Porter, Nené, Gooden és Alan Anderson sem bevethető, a vendégeknél viszont minden alapember játszani fog – nagy kérdés lesz, hogy Rondóék mire mennek majd John Wallal, illetve hogy a két rendkívül gyorsan játszó gárda közül melyik tud majd jobban vigyázni a labdára.

Boston Celtics – Minnesota Timberwolves 01:30

A mérkőzésnek különleges emóciót ad Kevin Garnett, akinek Minnesota mellett alighanem Boston a második otthona, hiszen több szép évet töltött itt, közte egy bajnoki címmel. A Wolves ráadásul úgy fest, hogy kezdi összekapni magát, tegnap nagyon meggyőző sikert arattak Brooklynban, és bár az idegenbeli back-to-back nem mellettük szól, kérdés, hogy a Towns-Dieng párossal mihez kezdenek majd Sullingerék, akiken talán némi fáradtság látszik – a palánk alatti keménység nincs meg, és rengeteg labdát szórnak el. A Celtics sorozatban három hazai meccset bukott el, és most sem tekinthető egyértelmű esélyesnek, ha Rubióék limitálni tudják Thomast, illetve a palánk alatt meglesz a fölényük, minimum szoros meccsre számíthatunk.

New York Knicks – Orlando Magic 01:30

Sorozatban négy győzelemnél jár a feltámadó New York, és saját közönségük előtt vághatnak most vissza az egy hónappal ezelőtti orlandói vereségért – ráadásul a Magic tegnap otthon kapott ki az Atlantától, egyáltalán nem friss a gárda. A hazaiak szériájából Carmelo Anthony és Arron Afflalo is húsz pont feletti átlaggal veszi ki a részét, ha ezt a formát tudják hozni, most is jó esélyeik lesznek, de kérdés, hogy a Magic szigorú védekezése mennyi helyet ad majd nekik. Kulcsfontosságú lesz, hogy a Knicks mennyire tudja kontrollálni, lassítani a játékot és mennyire tud vigyázni a labdára, az Orlando tegnap főleg leindításokból tudott eredményes lenni.

Atlanta Hawks – Portland Trail Blazers 02:00

Mindkét gárda back-to-backből jön, az Atlanta Orlandóban nyert rangadót, a Portland pedig elfogyott a negyedik negyedre és kikapott Miamiban. Addig elsősorban a jó lepattanózásukkal voltak meccsben, és most is ebben bízhatnak, mert a Hawks általában szenved a palánk alatt. A dobóforma mindenképpen döntő lesz, hiszen a Blazers is eléggé függ a tripláktól és a tempóktól, de az Atlanta játéka is akkor működik igazán, ha Korver úgy dob, mint tegnap. Az egyértelmű, hogy a hazaiak vannak jobb formában, hiszen sorozatban három győzelemnél járnak, míg a vendégek sorozatban három vereségnél, ráadásul a hazai pálya is Teague-ék mellett szól.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 02:00

A Chicago legutóbb Pau Gasol nélkül, egy négy hosszabbításos vereség másnapján kapott ki New Yorkban, azóta némi pihenő után hazatértek és otthon kötelező győzelemre készülnek. A Nets tegnap otthon is simán kikapott a Minnesotától, és Brook Lopezék sorozatban öt vereségnél járnak már, teljesen elfogyott belőlük a novemberi lendület – spacing nélkül nem valószínű, hogy komoly károkat tudnának okozni a Bulls kemény védekezésében. Érdekes kérdés, hogy a hazaiaknál a legutóbbi parádés meccse után kap-e lehetőséget Bobby Portis, vagy Pau Gasol visszatérésével ismét kiszorul a rotációból.

Houston Rockets – Charlotte Hornets 02:00

Az utóbbi mérkőzéseken James Harden extrájára sem volt szüksége a Houstonnak a győzelmekhez, Dwight Howard felidézte korábbi önmagát, a csapat pedig az utóbbi tíz találkozóból hetet meg tudott nyerni – most ismét esélyük van arra, hogy 50% fölé emelkedjenek. A vendégeknél nincs minden rendben, idegenben csak 4-7-re állnak és legutóbb kikaptak Washingtonban – Kemba Walker hatékonysága eléggé visszaesett, és Batumtól sem jönnek már az extra teljesítmények. A kérdés, hogy a periméter-védekezése milyen lesz a hazai csapatnak, az utóbbi találkozókon meglepően jól teljesítettek hátul Hardenék, erre most is szükségük lesz a Charlotte-i ágyúk ellen. Ty Lawson és Al Jefferson továbbra sem bevethető egyik, ill. másik oldalon.

San Antonio Spurs – Indiana Pacers 02:30

A játéknap egyik rangadója ez a találkozó lesz, hiszen az otthon még hibátlan, parádésan játszó Spurs a keleti második Indianát fogadja. Paul George-ék legutóbb kikaptak Memphisben és sokkal ingadozóbban teljesítenek, mint a San Antonio, George-ra ideális védő lehet Kawhi Leonard, az ő jó játéka nélkül pedig támadásban eléggé limitált a Pacers – illetve száz pont felett nem sűrűn kap otthon a texasi gárda. Legutóbb a Clipperstől kaptak, de akkor előlépett LaMarcus Aldridge és Tony Parker is, az ezt megelőző négy meccset pedig átlagban 25 ponttal nyerték meg Duncanék. Az esélyes egyértelműen a Spurs, az Indiana idegenben 6-7-es mérleggel áll csak, és a nyugati túra sem mellettük szól.

Utah Jazz – Phoenix Suns 03:00

A Jazz nagyot küzd mostanság minden mérkőzésen, aminek általában vereség a vége, de legutóbb sikerült nyerniük – ez már nagyon kellett a gárdának. A védekezésük Gobert nélkül is rendkívül hatékony, támadásban pedig Haywardra építenek, de ebben nyilvánvalóan előrébb jár a Phoenix – igaz, Bledsoe-ék tegnap kikaptak a Milwaukee-tól. A kérdés, hogy a Utah fizikális stílusa mennyire fog ízleni a back-to-backel fűszerezve a vendégeknek, hiszen ők gyakorlatilag csak akkor tudnak nyerni, ha gyorsan játszanak és jól dobnak – mindkettőt képes ölni a Jazz. A Suns főleg a triplák ellen védekezik egyébként gyengén, ami jelenleg a Utah fő támadófegyvere…

Los Angeles Clippers – Oklahoma City Thunder 04:30

A nap másik rangadója vitathatatlanul a nyugati derbi lesz, ahol a negyedik Clippers fogadja a harmadik Thundert. A Los Angeles az utóbbi két mérkőzését elveszítette, de a Spurst is nagy csatára késztették és összességében jó formában vannak, kérdés persze, hogy a két vereség hibáit sikerült-e kijavítaniuk. Mindkét együttes a védekezésnek köszönhetően javult fel, de kérdés, hogy mi lesz a lepattanók terén: az OKC a liga legjobbja, a Clippers pedig a legrosszabbak között van ezen a téren. Az biztos, hogy a Thunder frissebb, mert több találkozót is idő előtt eldöntöttek mostanában, de idegenben csak 5-6-ra állnak Duranték, ami figyelmeztető jel lehet. Igazi csemegének ígérkezik az irányítók harca, hiszen bár Westbrook visszavett kicsit az utóbbi időben, ő és Chris Paul a liga két legjobb előkészítője ebben a szezonban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus