Clippers-Warriors és Suns-Grizzlies rangadók hajnalban

Blake Griffinék Steph Curryékkel meccselnek, ez a nap rangadója - de pályán a Cavs, a Bulls, a címvédő Spurs és a Heat is.

Tizenkét meccset rendeznek ma az NBA-ben, a Clippers vendégjátéka a Splash Brothersnél a nap slágere, de a Suns-Grizzlies is rangadónak számít. Ugyanakkor pályán a címvédő Spurs, a Heat és a Bulls is, nézzük, mi várható ma éjjel!

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00

A Heat elszenvedte első vereségét, de Erik Spoelstra nem is játszatta túl sztárjait a Rockets ellen, inkább a fiataloknak (és a bizonyítani vágyó veteránoknak) adott lehetőséget. Chris Andersen játéka kérdéses a mai találkozón, a tegnapi meccset kihagyta. Kidd-Gilchrist hiánya meglátszott a Charlotte védekezésén, Stephensonnak sem ment a játék, ha MKG ma sem tud pályára lépni (hivatalosan day-to-day), komoly gondok lehetnek a Wade-Deng páros ellen. McRoberts Charlotte-ból igazolt Miamiba, ahol még nem találja a helyét, ez is külön pikantériája lesz a meccsnek.

Philadelphia 76ers – Orlando Magic 01:00

A Magic megint jól játszott és megint az utolsó negyedben bizonyultak kicsit rövidnek, most a Bulls ellen. A Sixersnél fényesedik a jövő, Nerlens Noel nagy játékokkal mutatkozik be már az első meccsein, Tony Wroten pedig szépen hozza a pontokat – igazi vezér nélkül sem néznek ki rosszul. A Magic kerete jóval erősebb, ha a dupla-dupla gyártó Vucsevics mellé ismét fel tud lépni Harris, az elég lehet számukra belül – főleg, ha Paytonék is hozzák a szokásost.

Boston Celtics – Toronto Raptors 01:30

A Celtics óriási meccsen kapott ki Dallasban, de a Rondo-Bradley-Smart trió félelmetesnek tűnt, főleg védekezésben. Sok örömet fog ez még okozni a Keltáknak, most viszont a büntetőkirályok ellen kell helytállniuk – ha dobni nem is tudnak, a liga legjobb faultkiharcoló csapata a Toronto DeRozan és Lowry révén. Ha Bradley-ék őket le tudják lassítani és távol tudják tartani a gyűrűtől (igazi jó belső védő nélkül pláne nehéz), akkor hozhatják a meccset.

Brooklyn Nets – Minnesota Timberwolves 01:30

A Nets a kórházválogatott Thundert lépte át legutóbb, Brook Lopez visszatért, Bogdanovic is elkapta a fonalat, különösebb gond nélkül húzták be a meccset. A Wolves most pár napot pihenhetett, még a Bulls ellen kaptak ki legutóbb két tizeddel a vége előtt. Kevin Martin belerázódott, Andrew Wiggins viszont még nem – Ricky Rubio komponálásában bízhatnak. Kulcsfontosságú lesz, hogy Pekovicsék Lopezzel, illetve Anthony Bennették Joe Johnsonnal mihez kezdenek – ha őket nem tudják limitálni, nem lesz esélyük nyerni, játsszon bárhogy Rubio.

Detroit Pistons – New York Knicks 01:30

A támadójáték mindkét oldalon rosszul nézett ki legutóbb, a Pistonsnál Greg Monroe visszatérése ellenére az 1/17-es triplamutató miatt több mint siralmas – a számok sem hazudnak, a legkevesebb pontot ők átlagolják, méghozzá összesen 40%-os hatékonysággal. A New Yorknál egyelőre Carmelo Anthony formáján múlik a siker, ha megy neki a dobás, nyer a csapat, ha nem, akkor esélytelenek – tegnap tükörsimán maradtak alul éppen. A kiscsatár 21,2 pontot átlagol eddig, ami tőle kevés, mindenesetre ha Josh Smith védekezik rajta, nehéz estéje lesz.

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 02:00

Rose és Noah sem játszott tegnap, de Jimmy Butler vezérletével így is jól ment a támadójáték, ahogy védekezésben sem voltak különösebb gondjaik. A Bucks közel sem ez a szint, Knight nagy formában van, Mayónak is kijön néha a lépés, de összességében nagyon sok mindennek kell egyszerre működnie, ha meccsben akarnak lenni az egyik fő keleti esélyes ellen, még hazai pályán is. Rose elvileg játékra alkalmas, csak Thibodeau-n múlk, beveti-e.

Washington Wizards – Indiana Pacers 02:00

A Wizards egészen remekül néz ki elöl Beal nélkül is, Temple bőven kihasználja az ölébe hullott lehetőséget és sorra hozza a hasznos meccseket. Paul Pierce-nek is fontos szerepe van és bár a védekezésük nem olyan, mint tavaly, ez ellen a Pacers ellen ez nem fog meglátszani. Rettentően gyengén dob az Indiana sorozatosan, a sérülések miatt megtizedelt csapatot össze sem lehet hasonlítani a tavalyival. Sloan, Stuckey és Copeland is hoz egy-egy jó meccset, de ha csak nem lesz mindegyiküknek ihletett napja, nem sok esélyük lesz a fővárosban.

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 02:30

A Hawksnál üzemi hőfokon játszik a Horford-Millsap páros, de az ő sikerük titka továbbra is a tripladobók és Teague formája – az irányító köszöni szépen, jól van, Korvernek pedig már idén is volt hattrojkás meccse. A bajnoknál még nem állt össze a dolog és döcög a szekér, bár már öt napja nem játszottak mérkőzést, ennyi idő alatt alighanem sikerült némileg belendülni már – főleg Leonardnak. Időszakokra mindenki hozza magát, teljes meccsen még nem sikerül, a figyelmetlenséget pedig ha valaki, akkor az Atlanta könyörtelenül meg tudja büntetni.

Phoenix Suns – Memphis Grizzlies  03:00

A Memphis annak ellenére hibátlan még, hogy az elmúlt két meccsen alig több mint 40%-kal dobtak – ugyanakkor a védekezésük továbbra is elsőrangú. Erre nagy szükségük is lesz, hiszen a Thomas-Bledsoe-Dragic trió minden védekezést szétszedett eddig (Hornacek csapata 104 pontot átlagol), így Tony Allenre és Mike Conley-ra óriási feladat hárul. Ha nekik sikerül rossz dobásokba, erőlködésbe kergetni a hátvédeket, megakasztani a támadás menetét, nyerni fog a Grizzlies – főleg, ha Marc Gasol hozza eddigi remek formáját támadóoldalon is.

Utah Jazz – Cleveland Cavaliers  03:00

A Cavs tegnap nagyon kikapott Portlandben, LeBron James csak szenvedett – ismét szembesülhettek a szurkolók azzal, hogy sokat kell még gyúrni ezen a brigádon. A rendkívül energikus Jazz ráadásul veszélyes ellenfél számukra, gyorsan, kreatívan kosaraznak és mindenkiben benne van a nagy meccs – csak eddig egyszerre ritkán jött ki belőlük. Ugyanakkor LeBron Jamesre abszolút nincs védőjük és összességében is gyengélkednek hátul – egy ennyi fegyverrel bíró csapat ellen ez aligha férhet bele. A Cavsnek kötelező a győzelem egy majdnem húszpontos vereség után, valószínűleg maximumon fognak pörögni ma este.

Sacramento Kings – Denver Nuggets 04:00

A Nuggetsből egyszerűen hiányzik egy vezér, képtelenek szervezetten és kulturáltan végigjátszani egy meccset, Lawson és Afflalo nem passzol egymáshoz és az egész rendszer szétesett. A Kingsnél viszont most kezd összeállni a dolog, megverték a Clipperst is, Cousins és Gay is nagy formában van és egy az egyben egyikőjükre sincs igazi védő vendégoldalon. Sőt, Collison is belendült, a kaliforniaiak abszolút esélyesnek számítanak most hazai pályán.

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers 04:30

Két remek formában lévő nyugati csapat találkozik, mindenképpen ez a játéknap rangadója. Blake Griffint idén sem lehet megállítani, a túloldalon viszont a Splash Brothers kegyetlen – Curry és Thompson is szórja a pontokat kintről-bentről. Ami különbség, az a védekezés, a GSW idén eddig top védekező csapat, Thompson jó opció Chris Paulra, Griffinre pedig Andrew Bogut lehet megoldás. Óriási csatára és remek megoldásokra számíthatunk, amit a korán kelők különösebb éjszakázás nélkül követhetnek.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus