Collison üzent Rondónak, Curry kipontozódott

A Kings megmutatta támadópotenciálját - Lowry nélkül kapott ki a Raptors a GSW ellen - magas posztokon jól áll a Nets

 

Brooklyn Nets – Fenerbahce 96-101

Irányító poszton lehetnek gondok, de belül jó lehet a Brooklyn. Deron Williams távozása után kisebb űr keletkezett egyesben a Netsnél és az első felkészülési mérkőzésen Jarrett Jack nem győzte meg a világot, hogy ő ideális kezdő karmester lesz idén – 4/10-es mezőnymutatója mellett egy gólpasszt osztott ki csupán. A Nets játéka ettől függetlenül nem nézett ki rosszul annak ellenére sem, hogy Bojan Bogdanovic kosár nélkül zárt, de Brook Lopez (18 pont, 4 blokk) jó formában van, mellette kezdőként pedig 12 pontos, 16 lepattanós dupla-duplával jelentkezett Thomas Robinson – sőt, a négy triplát elsüllyesztő Wayne Ellington is letette névjegyét. A nyáron igazolt erőcsatár nagyon csipkedte magát, de a padról Young is hozta szokásos jó játékát, úgy fest, hogy itt rendben lehet a csapat.

Komoly keret és győzelem a törököknek. A Fener főleg 52%-os triplamutatójával nyerte meg a mérkőzést, erre nem igazán volt válasza a Brooklynnak – Bogdan Bogdanovics mellett Datome, Sloukas és az NBA-ből is jól ismert Jan Vesely húzta a szekerüket. Szemmel láthatóan élesebbek voltak most, mint a Nets, hiszen Joe Johnsonék még a büntetőket is 70% alatt dobták – persze a felkészülés legelején természetes, hogy még keresik egymást és a dobásokat a játékosok.

A Nets legjobb dobói: Lopez 18/3, Ellington 16/12, Young 12, Robinson 12
A Fenerbahce legjobb dobói: Vesely 18, Bogdanovics 17/6, Datome 16/12

Portland Trail Blazers – Sacramento Kings 105-109 – h. u.

Collison lejátszotta Rondót. A Kingsnél továbbra is kérdés, hogy Rajon Rondo mire lesz majd használható, ezen a találkozón viszont egyértelműen úgy tűnt, hogy nagyjából semmire – szűk húsz perce alatt 5 pontot és 5 gólpasszt tett a közösbe, csapata pedig -8-ban volt ez idő alatt. Ellenben Darren Collison parádézott, 21 pontos, 10 gólpasszos dupla-duplát szállított és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Belinelli 32 pontot (!) rámoljon be első Kings-meccsén – az olasz vezérletével jött fel a vendégcsapat a második félidőben, majd nyerte meg a hosszabbítást.

Vonleh bizonyított. A magasemberben nagyon bíznak Portlandben és az első felkészülési meccsen jó benyomást is keltett: 12 pontos, 11 lepattanós dupla-duplát szállított a kispadról beszállva, 25 perc alatt. Jól is nézett ki a Blazers az első félidőben, Lillard, Crabbe, Leonard és Mo Harkless is hasznosnak bizonyult, bár az azért látszik, hogy van még min dolgozni – ugyanakkor a Kaman-Aminu páros nem lépett pályára, velük mindenképpen bővül majd a rotáció.

Működhet a Koufos-Cousins páros? DMC ezúttal erőcsatárként kezdett és a gyűrűtől kicsit távolabb játszott a megszokottnál – bár tavaly is sokszor indított betörést, most a palánk alatti részt meghagyta a görög centernek. Koufos 12 pontig jutott, Cousins pedig 22-ig és a három ráemelt (bár kihagyott) tripla is jelzi, hogy próbál ilyen távolságból is veszélyes lenni – ugyan Gay-nek nem ment a dobás, a támadópotenciált megmutatta a Kings…

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 17/3, Leonard 14/3, Harkless 14/6
A Kings legjobb dobói: Belinelli 32/12, Cousins 22, Collison 21/6

Golden State Warriors – Toronto Raptors 95-87

Lowry nélkül gyengébb volt a Raptors. Az első mérkőzésen parádézó irányító ágyéksérülés miatt kihagyta ezt az összecsapást, a helyére bekerülő Cory Joseph pedig egyelőre nem igazolta, hogy támadásban akkora potenciál van benne – hét pontja mellett egy gólpasszt osztott ki. DeMarre Carroll továbbra is kiscsatárként kezdett, berámolt 15 pontot, de összességében elég gyengén muzsikált a Toronto elöl, a padról egyedül Powell volt hatékony, a többiek gyengén dobtak – a kezdőből is csak Valanciunas értékesítette helyzeteit jó százalékkal Carroll mellett.

Visszafogott volt a bajnok. Nem kápráztatta el közönségét a Warriors (legalábbis nem sokáig), bár Curry 19 perc alatt berámolt 14 pontot három triplával, ennyi idő alatt ki is pontozódott – igaz, ponterőben Barbosa tudta őt pótolni. Nem is kellett túl sok most a GSW-től, bár sok újat nem igazán próbálgattak, hiszen a keret szinte ugyanaz maradt – jellemző, hogy 35 kosarukból így is 29 született gólpassz után…

A Warriors legjobb dobói: Barbosa 15/3, Curry 14/9, Thompson 14
A Raptors legjobb dobói: Carroll 15/9, Powell 13, DeRozan 12

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus