Crowder kosarával hetedik a Boston

Crowder volt a nyerőember a Toronto ellen - dupla hosszabbításos sikerrel maradt versenyben a Pacers - minimum harmadik a Clippers

Jae Crowder utolsó másodperces kosarával a Boston legyőzte a Torontót az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keddi játéknapján, ezzel bebiztosította keleti hetedik helyét. Az Indiana két hosszabbításban verte a Washingtont, így ők még versenyben vannak, a Clippers viszont a Suns elleni sikerrel minimum harmadikként végez nyugaton – íme a részletek!

A játéknap legszebb jeleneteit videós rovatunkban összegyűjtöttük!

Boston Celtics – Toronto Raptors 95-93

Crowder óriási kosarával hetedik a Boston. Már tizenöt pontos előnyben is játszott a Toronto, de a harmadik negyedben felzárkózott a Celtics és végig szorosan alakult a záró etap. Ebben a játékrészben hatszor volt egál az állás, az utolsó fél percben aztán előbb Turner találta meg Zellert, majd Lowry egy betörés után ismét egyenlített. Az utolsó másodpercek pörögtek, de Turnert betakarták a vendégek, így a vendégek alapvonaláról jöhetett a Boston – Crowder pedig oldalra-hátra ugorva a védő felett beemelt egy óriási tempót, amivel 0,8 mp-cel a vége előtt megnyerte a meccset csapatának. Ezzel a sikerrel a Celtics már biztosan hetedikként zár és készülhet a Cleveland elleni szériára.

Már nem a Toronto kezében a saját sorsa. A vereséggel az is valószínűvé vált, hogy a Raptors nem éri be a Chicagót, tehát a keleti negyedik helyen zár – ebben az esetben azzal a Washingtonnal találkozik az első körben, melyet idén már háromszor is legyőzött. Viszont ha ma este nyerni tudnak, a Chicago viszont kikap, "last minute" még becsúszhatnak a harmadik pozícióba. Ma DeRozan pihenőt kapott edzőjétől, a hiányát pedig megérezte a csapat támadójátéka – Lowry 6/20-as, Lou Williams pedig 3/13-as mezőnymutatót hozott össze. A gyenge dobóforma a Bostonnál is jelen volt, viszont 17 támadópattanójuk és a vendégek 20 eladott labdája miatt 19-cel több dobást vállalhattak – így is egy óriási kosárral tudták megnyerni a találkozót.

A Celtics legjobb dobói: Bradley 14/3, Turner 14, Bass 13
A Raptors legjobb dobói: Lowry 16/6, L. Williams 16, Ross 12/6

Indiana Pacers – Washington Wizards 99-95 – kétszeri h. u.

Szinte playoff-hangulat volt. A Pacers számára volt is akkora tétje a találkozónak, mint egy rájátszás-meccs, közönségük pedig át is érezte a helyzet súlyát. A két csapat óriásit küzdött-harcolt, kemény védekezések és gyenge dobóteljesítmények jellemezték mindkét oldalt – a rendes játékidő utolsó 50 mp-ében senki nem tudott betalálni, így jöhetett a hosszabbítás. Ennek végén is megvolt mindkét fél lehetősége, de Beal kiejtette a labdát, George nagyon távoli hármasa pedig kimaradt, így újabb túlóra következett. Itt már egy fokkal koncentráltabb volt az Indiana, David West kosaraival meglépett, majd George Hill hármasával le is zárta a meccset a vendéglátó – a nagy győzelem után még nagyobbra lesz szükség, Memphisben kell nyerniük a rájátszásba jutásért.

Rápihenhet a Wizards. Ma nyerni akartak a vendégek, ez látszik abból is, hogy a kulcsemberek 40 perc felett játszottak – azonban Nenével már nem kockáztatott Wittman, kisebb bokafájdalmai miatt valószínűleg csak a playoffra tér vissza. Holnap a Clevelanddel meccselnek a fővárosiak és mindkettejük számára tét nélküli lesz a találkozó, könnyen lehet, hogy a kulcsemberek is szabadnapot kapnak a back-to-back második felében. Az Indiana most nagyon egyben van, George Hill (24 pont, 9 pattanó, 10 gólpassz) mellett CJ Miles is hozza a pontokat, de erősen kérdéses, hogy egy ennyire kemény meccs után (Hill pl. 48 percet játszott) másnap tudnak-e 100%-ot adni a még mindig harcoló Memphis otthonában.

A Pacers legjobb dobói: Miles 25/12, G. Hill 24/6, West 15
A Wizards legjobb dobói: Gortat 19, Beal 19/6, Wall 16

Phoenix Suns – Los Angeles Clippers 101-112

Megvan a harmadik hely. Győzelmével bebiztosította a Clippers, hogy legalább a nyugati harmadik helyen végez – extrém esetben, ha a Spurs és a Rockets is kikap az utolsó játéknapon, még a második helyre is becsúszhat. Jól is kezdett a vendég együttes, Blake Griffin az első hat dobását értékesítette, a második negyedben pedig a Paul-Redick páros triplái után húsz pont feletti előnyt épített ki. Innentől nem volt kérdés, hogy mi lesz a találkozó vége és bár a Clippers kiengedett, magabiztosan gyűjtötte be a kötelező győzelmet – a nyomás innentől a riválisokon van…

Elfogyott a Suns. A mai találkozón a hazaiaktól hiányzott Len, Bullock, Thornton, Knight és Wright sérülés miatt, Marcus Morris pedig betegség révén hagyta ki az összecsapást. Ahhoz képest, hogy center nélkül játszottak, nem maradtak szégyenben Jordanék ellen, a Gerald Green által vezetett tüzérsor pedig tett róla, hogy a különbség se legyen vállalhatatlan. Jóval szebben is alakulhatott volna az idény a Suns számára, de az irányítócserélgetések után már nem volt reális esélyük a rájátszásra – az utolsó egy hónapjuk elég csúfosra sikerült és messze elmaradtak a céljaiktól. Mindkét gárda számára véget ért az alapszakasz.

A Suns legjobb dobói: Goodwin 18/6, Tucker 17/6, Green 16/12
A Clippers legjobb dobói: Paul 22/18, Griffin 20, Jordan 13, Hawes 13/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus