Csillagok háborúja a Cavs-Bullson

Derrick Rose harminc pontot szórt, régi fényében tündökölt, de a Cavsben több volt a klasszis, Irving vitte a show-t. Anthony Davis most hamar elintézte a Washingtont, Plumlee pedig tökéletesen pótolta Brook Lopezt. Atlantában túlóráztak, a Dallas viszont szépen múlta felül a Memphist, miközben a Spurs Duncanék nélkül is legyőzte a Kingst. Jöjjenek a részletek!

 

A nap legszebb jeleneteit videókkal itt nézhetitek meg!

Washington Wizards – New Orleans Pelicans 84-88

Davis nem lassít. Az erőcsatár már az első negyedben tíz pontig jutott 5/5-ös mezőnymutatóval, ezt a játékrészt hozta is a Pelicans 28-14-re – majd a félidőt 14 ponttal (7/8) és 8 lepattanóval zárta, a nagyszünet után pedig nem lépett már pályára.

Csak kozmetikázni tudott a Washington. Wall és Pierce is kihagyta a meccset, a Wizards pedig közel sem volt egy súlycsoportban a Pelikánokkal ma – félidőre mindössze 29 pontot tudtak összekaparni, kerek hússzal voltak lemaradva. Ezt tovább nőtt a harmadik negyed elején, majd ennek végétől elengedte a meccset a New Orleans és az utolsó negyedet nagyon megnyerték a fővárosiak – erre mondja az angol, hogy „too little, too late”.

Nené és Gortat leszedve. Davis mellett az egy pont híján dupla-duplázó Asik is jól teljesített, illetve a cserecenter Ajinca is jól szállt be – a Washington nagyemberei együtt 18 pontig és 12 lepattanóig jutottak, ezt pedig Wallék nélkül nem bírhatta el a csapat.

A Wizards legjobb dobói: Seraphin 14, Temple 13, Porter 12
A Pelicans legjobb dobói: Davis 14, Anderson 11, Rivers 10/3, Evans 10

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 107-98

Derrick Rose csillogott, de egyedül maradt. A súlyos sérülésekből visszatérő egykori MVP 30 pontot szórt, közte jó pár rá jellemző betöréssel, zsákolással, a sebessége úgy tűnik, a régi. Viszont most kintről is ment neki a dobást, négy hármast is bepörkölt öt kísérletből. A többiek sokat nem tettek hozzá most, sem Gasol, sem Noah nem volt domináns és a padról is csak Gibsontól érkezett értékelhető.

Jimmy Butler kell. Az ujjával bajlódó kettes helyett a legutóbb 26 pontot szóró Hinrich került a kezdőbe, de sokat nem tett hozzá, különösen védekezésben – a Cavs remek hatékonysággal tudott dolgozni, illetve elöl is egyedül maradt Rose.

Irving vitte a show-t. LeBron James 18 pontig jutott, az első félidőben Varejao szárnyalt, a nagyszünet után aztán Kyrie Irving vette kezébe a dolgokat. A második félidőben húsz pontot szórt, azt csinált, amit akart, végül 28 egységgel zárt hét gólpassz mellett, szebbnél szebb megoldásokkal operálva.

A Cavs nyert a palánk alatt. Nagy kérdés volt, hogy a két kiemelkedő magasegység közül ki kerekedik felül, nos a Cavs héttel több lepattanót szedett és a festékből is eredményesebb volt. Bár Kevin Love borzalmas dobóformát mutatott (2/10 mezőnyből, 0/5 tripla), Varejao 22 pontot rámolt be 23 perc alatt – ha ő is képes lesz ilyen meccsekre, nagyon nehéz elképzelni, hogy Keleten ki állítja majd meg ezt a csapatot.

Ez lehet a tápláléklánc? Irving volt a főszereplő, ő szórta a pontokat, ő kapta a legtöbb dobást. James kevesebbet, viszont lepattanózott, gólpasszt adott, szükség esetén megoldotta, amit kellett – Love-nak pedig a hármasok és a támadópattanók jutottak volna elsősorban, de nem ment neki a játék. Ha nem ment, akkor megkapta belül Varejao ezeket, vagy épen Waiters a periméteren, a padról pedig Dellavedova, Thompson és Marion szállt be hasznosan.

A Cavaliers legjobb dobói: Irving 28/3, Varejao 22, James 18/6
A Bulls legjobb dobói: Rose 30/12, Gasol 12/3, Gibson 12

Brooklyn Nets – Phildalphia 76ers 99-88

Brook Lopez nem hiányzott. A center lábsérülése miatt kihagyta a meccset, de Mason Plumlee kihasználta a lehetőséget: 20 pontot zsákolt össze magának, ráadásul leszedett 17 lepattanót is. Mezőnyből alig rontott (8/11), viszont ha kicsit jobban büntetőzik (4/12), a harminc közelébe is eljuthatott volna.

Joe Johnsonból sokat még nem sokat láttunk. A liga egyik legjobb kettes-hármasa finoman szólva sem érte el az üzemi hőfokot még, nem is nagyon vállal, inkább továbbtolja a labdákat – ma nyolc pontot tett hozzá, viszont kiosztott öt gólpasszt.

Meccsben volt a Philly. Bár gyenge támadójátékot adott elő a Sixers, 13 labdát csentek el és kiosztottak hét blokkot (McDaniels egymaga négyet) és a Nets támadójátékát is szépen fojtották meg a meccs nagy részében. Elöl elosztották a labdákat és bár egyénileg senkit nem lehet igazán kiemelni, öten jutottak el tíz pontig, plusz Drew Gordon kilenc ponttal és kilenc lepattanóval zárt.

A Nets legjobb dobói: Plumlee 20, Anderson 13/6, Williams 13/9
A 76ers legjobb dobói: Wroten 13/3, Sims 13, Williams 11, Thompsoon 11/6

New York Knicks – Milwaukee Bucks 107-120

Anthony dobált. Ahogy tegnap Kobe Bryant, úgy most Carmelo Anthony is 7/22-es mutatóval hozta össze eddigi legponterősebb meccsét – 24 egységig jutott. Bár Melo épp a minap nyilatkozta, hogy a triangle-ben kevesebb dobása lesz, de hatékonyabbá válik majd, ma leginkább eldobta, ami jött.

Mayónál kiszakadt a zsák. A padról érkező dobóhátvéd eddig nem mindig találta jó formáját, ma viszont csapata legeredményesebb játékosa lett, betermelt hat triplát, igaz, mást nagyon nem csinált. Ha nem is ezt, de mindenképp jó dobóformát várnak tőle stabilan a második sorból, a kezdőcsapatba nem igazán fér be.

A fiatalok inkább betörtek. Antetokounmpo és Jabari Parker nem a hármasokat dobálták, inkább a gyűrű közelében dolgoztak, atletikusságukat kihasználva pedig húsz büntetőt harcoltak ki ketten – a teljes Knicks 24-et. Mindemellett jól is lepattanóztak, a szervezőnek megfelelő Marshallal, illetve Middletonnal remekül kiegészítik egymást.

Hardaway Jr. és Stoudemire is igyekezett. A fiatal dobóhátvéd húsz pontot rámolt be és idén már egyértelműen JR Smith mellé kell tenni – amelyiküknek nem megy a dobás, az leül és jön a másik, hasonlóan eredményesek és inkonzisztensek. Stoudemire most kezdő centerként kapott lehetőséget és jól használta ki, 14 pontja mellé 6 pattanót kapart össze 23 perc alatt, mindössze két dobást rontott.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 24/6, Hardaway Jr 20/12, Stoudemire 14
A Bucks legjobb dobói:  Mayo 24/18, Dudley 14/9, Antetokounmpo 14

Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 117-114 - hosszabbítás után

Extra időre volt szükség a feleknek a döntéshozatalra. Ha bár a Hawks rendkívül hatékonyan szerepelt az első félidőben, ahol egy 20-0-s!! rohanást is összehozott az együttes, mégsem sikerült neki a rendes játékidőben térdre kényszeríteni, a Jeffersont, Stephensont, Hendersont és Marvin Williamset is nélkülöző Hornetset. A második félidőben leadta az első játékrészben megszerzett 15 pontos előnyét az Atlanta, fokozatosan zárkózott fel a vendég Charlotte és mivel a dudaszó pillanatában Carroll hármasa rövid lett, következhetett a hosszabbítás, amely során a Hawks új szerzeménye, a veterán Thabo Sefolosha volt a mérleg nyelve (12 pontjából ötöt is a ráadásban szerzett). Az extra öt perc végén még egyenlíthetett volna a Hornets, azonban az újonc PJ Hairston kiszorított helyzetből elengedett hármasa alig súrolta a gyűrűt.

Horford gyógyulóban. Egyre több lehetőséget kap a sérüléséből visszatérő Horford Budenholzer mestertől, hiszen már közel 24 percet töltött a parketten az egykori Florida Gator, aki ezalatt 10 pontos, hat lepattanós és +20-as estet zárt. A center szép összjátékokat hozott össze a mérkőzés legeredményesebb játékosával, Paul Millsappel (21 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda, 2 blokk). A Hawks kezdője nem tudott betalálni a triplavonalon kívülről, pedig 12-szer is megpróbálták – de a cserék szépen szálltak játékba, különösen a fent már említett Sefolosha, aki 12 pontja mellé lehúzott 8 lepattanót és kiosztott 5 gólpasszt is.

A Hornets cseréi nem tudták megközelíteni sem a kezdők által hozott szintet. Szépen muzsikált a Charlotte kezdője, főleg a Neal-Walker hátvédsoruk. Neal majdnem tripla-duplát hozott össze (21 pont, 9 lepattanó, 7 gólpassz) míg Walker is eredményes volt és a csapatot is jól mozgatta (17 pont, 8 gólpassz). Cody Zeller is jól tette a dolgát, amíg ki nem pontozódott (18 pont, 8 lepattanó), Vonleh viszont csak 4 pontig jutott és Tőle mindenképp többet remélnek a Hornets-drukkerek.

A Hawks legjobb dobói: Millsap 21, Korver 17, Mike Scott 16/12
A Hornets legjobb dobói: Neal 21/6, Zeller 18, Kemba Walker 17/6

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 108-103

Igazi csapatmunkával nyert a Mavs. 7 Dallas-játékos jutott 10 pont fölé, köztük a teljes kezdő, plusz a padról Aminu és Jefferson is. Jól mutatja a kiegyenlített teljesítményt az is, hogy Ellis és Chandler volt a legeredményesebb, mindössze 14-14 ponttal. Jól sáfárkodott a percekkel Carlisle, mivel Ellis játszotta a legtöbbet, csupán 27 percet töltött Ő is a parketten.

Carter visszatért korábbi sikereinek helyszínére. VC a  Mavs játékosaként szerepelt az elmúlt 3 szezonban, innen igazolt Memphisbe. A visszatérés rövidre sikerült, hiszen 8 percet kapott, amely alatt mindössze 3 pontot szerzett. Egyetlen mezőnydobása viszont emlékezetesre sikerült, hiszen egy Nowitzkit idéző egylábas tempódobást értékesített.

A Grizzliesnél még mindig spórolnak a kezdőkkel. A mag együtt maradt Memphisben, így nem is kell annyira csiszolódniuk a játékosoknak - gondolhatja Joerger mester, aki csak annyit játszatja fő embereit, hogy azok teljesen be ne rozsdásodjanak. Conley 25 perce volt a legtöbb a kezdőkéből. Pondexter lett a legeredményesebb maci a maga 18 pontjával, mellette még Gasol volt említhető a maga 17 egységével. Egy biztos: a Grizzlies nem az előszezon bajnoka akar lenni.

A Mavericks legjobb dobói: Ellis 14/6, Chandler 14, Jefferson 13/3
A Grizzlies legjobb dobói: Pondexter 18/9, Marc Gasol 17, Conley 11/3

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 106-99

Az új Leonard? Leonard, Mills és Splitter sérülés, Duncan, Bonner és Joseph pihentetés miatt ülte ki a mérkőzést – így kapott a helyet a kezdőben a frissen draftolt Kyle Anderson. A kiscsatár-mindenes 14 pontot szerzett, és igen sokoldalúan (5 pattanó, 2 assziszt, 3 labdalopás, 1 blokk) tett hozzá a csapat játékához. Anderson 206 centi, de nagyon atletikus és remek védő lehet belőle – Kawhi Leonardhoz hasonlóan szépen fel lehet építeni, bár valószínűleg még nem idén.

A kispad végének jutalomjátéka. A sok hiányzó miatt olyan arcok is sok percet kaptak ma, mint JaMychal Green vagy Bryce Cotton, de Austin Daye sem mindennap játszik 23 minutumot. A trió jól teljesített, közösen 66%-kal dobtak mezőnyből. Manu Ginobilinek nem ment ma, 1/11-gyel zárt, de mindezt 8 pattanóval és 5 gólpasszal igyekezett kompenzálni.

Cousins „tripla-duplája”. A Kings centere hiába dobott 12/14-es mezőnymutatóval 32 pontot és szedett 11 pattanót, mindezt 10 eladott labdával tette. Korábban is volt már 9 eladott labdás meccse, ezeket valahogy le kell szorítani az idénykezdetre.

Carl Landry lehet Cousins társa? Jason Thompson 15 perc alatt 2 lepattanóig és eladott labdáig, Reggie Evans 12 perc alatt 1 pattanóig és 2 eladott labdáig jutott, egyelőre egyikük sem nagyon passzol Cousins mellé. A veterán Landry viszont, ha egészséges, igen – és most láthatóan az. 18 perc alatt egy rontott mezőnykísérlettel (5/6) és 5/5-ös büntetőzéssel jutott 15 pontig, mellette pedig 7 pattanót (közte 4 támadót) kapott le. Előszezon-meccs ide vagy oda, elég meggyőző volt a játéka.

A Spurs legjobb dobói: Ayres 15, Belinelli, Anderson 14/3-14/3.

A Kings legjobb dobói: Cousins 32, Gay 18, Landry 15.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus