Curry-Irving párharc és Wall-Rose csata

A Cavs a Warriorshoz, a Bulls a Washingtonhoz látogat, az Atlanta a szárnyaló Detroittal meccsel, de pályán a Spurs és a Thunder is

Indiana Pacers – Boston Celtics 01:00

Evan Turner az Indianával fejezte be az előző idényt, bár nem túl szép emlékekkel hagyta ott a csapatot – Bostonban sem váltja meg a világot, de sokoldalú játékával hasznos tagja néha a kezdőnek, néha a cserepadnak. Rondo elcserélése óta főleg ő és az újonc Smart kezd hátvédposzton, eközben a hazaiaknál legutóbb Stuckey és George Hill is hiányzott – a hírek szerint van esély a játékukra. Ami nagyobb baj, hogy Hibbert bokája is megsérült a Warriors ellen és jó eséllyel kihagyja a mai meccset – a ligaelit védekezés alapja nagyon fog hiányozni, nélküle a Pacers ellen dobnak a legjobban az ellenfelek a gyűrű közeléből. Különösen úgy válik érdekessé a helyzet, ha tudjuk, hogy a Boston szerzi a legtöbb pontot a festékből Keleten…

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 01:30

A szép sorozat után ismét hármas bukószériában van a Nets, ezalatt 84,3 pontot átlagolnak 40% alatti hatékonysággal – mondhatnánk, hogy eléggé hasonlítanak a Sixersre. Ma Deron Williams sem lesz sérülés miatt, ennek ellenére az elöl-hátul csőd Sixers ellen kötelező a győzelem számukra. A Philly sorozatban 50% fölé engedi ellenfeleit, ugyanakkor ők szerzik a legkevesebb pontot és hihetetlen gyengén dobnak kintről is, Wrotent leszámítva nincs vállalható formában lévő játékosuk és egyébként is megverik magukat az eladott labdáikkal – túl nagy pontháborúra nem kell számítani. A legutóbbi találkozásukat december 12-én 88-70-re nyerte a Nets.

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 01:30

A liga két, talán legjobb formában lévő csapata találkozik, nem túlzás kijelenteni, hogy ez lesz a játéknap egyik rangadója. A Pistons óriási sorozatot produkál Josh Smith nélkül, a Spurs után a Dallast is elkapták, most pedig a brutális formában lévő Atlantát igyekeznek megállítani. Teague-ék hatot nyertek zsinórban és a liga összes élcsapatát megverték már, utóbbi 12 idegenbeli meccsükből 11-et megnyertek és 106,6 pontot átlagolnak ezeken a meccseken – legutóbb Memphisben nyertek gond nélkül. A Detroit hétmeccses sikerszériája alatt 108 pontot dob és 93-at kap átlagban, a Monroe-Drummond páros pedig feladja a leckét Horfordéknak is – kérdés, hogy a feljavuló periméter-játék mit kezd az Atlanta kőkemény védekezésével, illetve hogyan tudják ők megállítani Teague-éket. Rendkívül érdekes és izgalmas meccsre van kilátás, papíron a Hawks azért esélyesebb.

New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 02:00

A Memphis stabilitása elveszett, mióta nincs Zach Randolph, 4-5-re állnak ebben az időszakban és több mint 16 eladott labdát átlagolnak. Erre nagyon kell figyelniük ma, a New Orleans kihasználja a leindításokat, ugyanakkor ők is eléggé instabilak – legutóbb a Charlotte-tól kaptak ki –, de hazai pályán nagyon hatékonyak, a Grizzlies pedig idén először bukhat zsinórban hármat idegenben. Anthony Davistől több dobást kért edzője, a Hornets ellen vállalt is becsülettel és ma is erre lehet számítani, bár Marc Gasol komoly akadály lehet a festékben. Novemberben Conley-ék nagyon megfogták a Pelicans periméterét, ha ez most is sikerül, jó eséllyel pályázhatnak győzelemre – viszont összességében azóta a hazaiak előreléptek, a Memphis viszont hátra.

Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 02:00

A Durant-Westbrook páros két borzalmas estén van túl dobás szempontjából, aminek két sima vereség lett a vége – ha ezen nem tudnak javítani, bajban lehetnek ma is. Márpedig főleg tempókból kell ezeket megoldaniuk, hiszen a Jazz Rudy Gobert vezérletével a liga egyik legjobban védekező csapata most a festékben, a Chicago támadójátékát is ízekre szedték és kettőt nyertek egymás után idegenben. Steven Adams és Serge Ibaka azért szintén jeleskedik a palánkok alatt és az NBA egyik legjobban lepattanózó gárdája az OKC, kulcsfontosságú lesz, hogy ki tud uralkodni a gyűrű alatt. A Thunder ászainak javulniuk kell, az utóbbi időben látott borzalommal ma is ki fognak kapni – ha viszont Duranték tudnak dominálni a periméteren, faultgondokba kergetni Gobert-t, ők az esélyesek.

Washington Wizards – Chicago Bulls 02:00

Két szuperatletikus irányító csap össze, de egyikük sincs kirobbanó formában – sőt, Derrick Rose egészen kiábrándítóan dob az elmúlt időben. Karácsony előtt nagy meccset játszott Wall ellen és még sosem kapott ki a Wizards egyesétől, de ő és csapata is kissé fáradtnak tűnik most, a Bulls 33%-kal dobott a Jazz ellen és nagyon simán kapott ki hazai pályán. A Washington sem szárnyal, elsősorban a védekezésükkel vannak gondok, de az eladott labdákkal is meggyűlik a bajuk, Wall korábbi ellenállhatatlan formája már a múlté. Paul Pierce alighanem visszatér a hazaiakhoz, Dunleavy viszont kérdéses a Chicagónál, de Thibodeau együttesének kollektíven kell visszatalálni a helyes útra támadóoldalon, a korábban remeklő Butler és Gasol képes is lehet húzni a gárdát. Nincsenek nagy mismatchek, talán kis előnyben van szerkezetileg a Bulls, de a Wizards hazai pályán rendkívül magabiztos.

Milwaukee Bucks – Minnesota Timberwolves 02:30

A Minnesota december 10-e óta nem nyert mérkőzést, bár Andrew Wiggins azóta remek formába lendült, utóbbi öt találkozóján 22 pontot átlagol 51%-kal és az elmúlt nyolcból hétszer is elérte a húszat – rá építve nem is néz ki nagyon rosszul a támadójáték. A nagyobb gond a védekezés, szinte képtelenek bárkit megállítani, így a remek csapatjátékot játszó Bucks is átgázolhat rajtuk. Érdekes lesz Wiggins találkozása Antetokounmpóval, a két ifjonc nagy meccset vívhat. A Wolves azért most már sorozatban ötször elérte a száz pontot, miközben a Milwaukee otthon 90,2-t átlagol, de ennek ellenére eredményesnek mondható – a Minny védekezése nekik sem jelenthet nagy akadályt. Szoros meccsre van kilátás és nem elképzelhetetlen, hogy megszakad a vendégek rossz sorozata.

San Antonio Spurs – Phoenix Suns 02:30

Tony Parker öt kihagyott meccs után legutóbb már pályára léphetett, a hírek szerint pedig ma már tekintélyes játékidőt kaphat – nagy szükség is lesz rá a brillírozó hátvédekkel felálló Suns ellen. A vendégek december 17-e óta 10-2-t futnak, amivel ők a legjobban Nyugaton és éppen a Spurst érték utol a rájátszást jelentő 7-8. helyen, egy győzelemmel meg is előznék a címvédőt. Leonard nélkül harmatos a bajnok védekezése, ma Parkerre és Josephre nagy feladat vár, hiszen a szárnyaló Bledsoe-Dragic-Thomas triót kell megfogni – ha nem sikerül, komoly gondban lehetnek a hazaiak. A palánk alatt Duncanék ugyan erőfölényben lesznek, de Markieff Morris miatt jó eséllyel sokat kell fent lennie Diaw-nak, amivel eltüntetheti a Spurs ezen előnyét a vendégcsapat. A kulcs mindenképpen a periméter lesz, ha Dragicékat nem tudják megfogni Joseph-ék, esélyesebb a lendületből érkező Phoenix.

Sacramento Kings – Denver Nuggets 04:00

November vége óta nem nyert egymás után két meccset a Kings, most DeMarcus Cousinra építve igyekeznek ezt elérni. A centernek nagy napja lehet a palánk alatt, a Denver elcserélte Mozgovot és egyébként is nagyon gyengék voltak itt, bár Cousins dobóformája elég gyatra, most fizikai fölényét érvényesítheti. A Nuggets most ismét jobb formában van, náluk ez mindig a védekezéstől függ – az utóbbi meccseken 92 pontot kapnak csak átlagban, ami magával hozza a sikert. Emellett végre megfelelően működik a Lawson-Afflalo páros is, utóbbi 24,7 pontot átlagol 60%-os hatékonysággal a zsinórban aratott három győzelem alatt. Cousins dominanciája várható, de ezt a periméterről ellensúlyozhatja a Nuggets, mentálisan sokkal jobban együtt vannak, mint a hazaiak.

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 04:30

A ligaelső Golden State kisebb zökkenő után újra csúcsformába lendült, az elit védekezéssel bíró Indianának is 120-at dobtak az Oracle-ben és az utóbbi hat hazai meccsükön ennyit is átlagolnak, bárki is legyen az ellenél. Nem túl jó jel ez a Cavs számára, akiknél LeBron James továbbra sem léphet pályára és amúgy is szellős a védekezésük. Ugyan az Irving-Love páros hozza a pontokat, a Warriors védekezésben is remek, Thompson ideális opció az irányítóra, Love ellen pedig Draymond Green lehet a fegyver. A Cleveland ötmeccses nyugati túrára indul és finoman szólva sem ez a „kötelező”, nehéz olyan forgatókönyvet találni, ami alapján győztesen jönnének ki ebből a meccsből. Persze elgurulhat a gyógyszer a sztárduójuknál, de egy dobópárbajban sem könnyű felülmúlni a Splash Brotherst ilyen fegyverekkel körülvéve, ráadásul már Bogut is visszatért, aki Love életét tovább keserítheti.

Los Angeles Lakers – Orlando Magic 04:30

A liga leggyengébbjei közé tartozik mindkét csapat, a Lakersnél csak a Minnesota áll hátrébb Nyugaton, a Magic pedig csak a szenvedő Knicks-Sixers duót előzi meg Keleten. A Lakers az „új” Kobe Bryanttel hatékonyabban támad, de ez még mindig csak magukhoz képest előrelépés, a Magic pedig hiába próbál Vucsevicsre támaszkodni, ez egyelőre kevés, az Oladipo-Payton páros bár tehetséges, nem képes megfelelően irányítani az együttest. A találkozó érdekessége, hogy mindkét fél sorsolása brutálisra fordul a továbbiakban, így mindkettejüknek kiemelten fontos ez a találkozó. A vendégek nehezen tudnak 90 pont fölé menni, ami ma azért kevés lehet, az arany-lilákban annyi „kakaó” azért van, hogy ezt túldobják – Jordan Hillnek kell lelassítania Vucsevicset és máris előnyben lesznek.

A meccsekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus